Forum Föräldraskap - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Ta bort namn, vilket?

  Fre 12 jul 2019 08:22 Läst 0 gånger Totalt 12 svar
  Visar endast inlägg av Anonym (nej) - Visa alla inlägg
 • Anonym (nej)
  Återställ
  Fre 12 jul 2019 08:22 #3

  Ni hade alltså gett henne 4 namn, men efter 8 månader kom ni på att hon skulle heta något helt annat? Jag skulle aldrig ha bytt namn på en 8-månaders bebis från första början. Jag skulle inte heller gett mitt barn 4 namn. Däremot skulle jag inte heller ha tagit bort ett par stycken av hennes namn, utan lämnat alla till henne att bestämma över.
  Man ger bebisen namn, och därefter skall man inte göra mer med detta. Då har man inte längre den rätten till namnen utan de tillhör bebisen/barnet.

 • Anonym (nej)
  Återställ
  Fre 12 jul 2019 09:46 #6
  Anonym (?) skrev 2019-07-12 09:32:35 följande:
  För att inte dra en alltför lång historia. När dottern låg i magen så fanns det risk att dottern skulle födas med hjärtfel enligt läkare som tittade på ul. (vi var på extrakontroll). Jag ville diskutera namn redan då men mannen ville inte pga oro han kände. När barnet väl var fött och det skulle diskuteras namn så var vi helt oense. Vi hade olika namnsmak. Dottern gick namnlös några månader och när vi väl enades om ett namn som kändes som en kompromiss så började elaka kommentarer komma från släktingar speciellt svärmor, om att det lät konstigt att heta så osv. Tyvärr var jag för känslig för att inte ta åt mig så till slut bytte vi, Jag hade gärna bytt till ett av hennes andranamn, men mannen vägrade och det fick bll ett namn som var snarlikt det första. Såklart jag inser att vi borde varit starka och stått på oss och inte bytt. Men det hade helt klart underlättat om släkten sagt åh vilket vackert namn istället för usch vad är det för namn, det låter jättekonstigt ihop med efternamnet osv.. 
  Hur länge sedan är det ni bytte och började kalla henne det nya namnet?
  Du har insett att det var helt fel att lyssna på en (elak) släkt och låta det gå ut över dottern. Nu är ni föräldrar, och er uppgift är att stå upp för dottern och försvara henne, inte att behaga omgivningen genom henne.
  Du skriver att du var för känslig för kritik så ni bytte. Hur var det med mannen? Varför gick han med på att göra som du sade, eller var det egentligen hans idé?

  Jag tycker ni skall återgå till att kalla henne ursprungsnamnet. Insé att det var en dum idé att byta. Låt det nya namnet stå kvar också om ni vill, men ni kan inte ändra dottern varje gång någon påpekar att hon är konstig/ser konstig ut/ ful frisyr/ gröna kläder/ eller underligt namn.
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll