• Anonym (Jappå­i)
    Sat 13 Jul 2019 11:29
    2137 visningar
    33 svar
    33
    2137

    Barn idag leker inte som förr?

    Pratade om just detta med några vänner häromdagen. Man ser inga barn ute nu för tiden. De sitter hemma med sociala medier och spel, tv och mobilen. Precis som de vuxna gör!!

    När min styvdotter var 3år så hade hon mängder med leksaker men det roligaste hon visste var att leka med två smörknivar. Ena dagen var smörknivarna mamma och pappa och nästa dag var det en hund och katt. Jag tyckte att hon fick leka med vad hon ville så länge hon faktiskt lekte, men hennes pappa var vansinnig på hennes smörknivar och tog dom ofta ifrån henne och skällde på henne för att andra barn hade minsann inte så många fina leksaker som hon hade och ändå valde hon två smörknivar..

    Dagens föräldrar är egoistiska materialister som projicerar sin psykiska ohälsa på sina barn.

  • Anonym (Jappå­i)
    Sun 14 Jul 2019 10:35
    #27
    legomum skrev 2019-07-14 09:46:00 följande:

    Nu vet du om ca 3 minuter av deras promenad och dömer ut kanske 2 timmar. Du vet ju faktiskt ingenting om hur den varit alls.

    Men du skriver som om du vet?


    Jag citerade det du skrev. Er promenad. Ett förslag vore att bestämma med barnen vilken av lekplatserna de får stanna och leka på och då är även föräldrarna engarerade. Det ger barnen lite utrymme att ta lite ansvar. Alla barn klarar inte av det men det går att uppfostra eller vänja. Bara man är konsekvent.

    Att ta med barnen på en vuxenpromenad på 3 timmar säger sig själv att vilket barn som helst hade blivit uttråkat.
Svar på tråden Barn idag leker inte som förr?