Inlägg från: Anonym (Inte ok) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kaffedraken)

    Vuxet barns beteende

    Förstår precis vad du menar.

    Min åsikt är att det inte är ok. Om din sambo vet om det måste hen säga det till dig. Det är ditt hem också men inte ditt barn. Min sambo har också vuxet barn och för mig är det inte ok att bara komma om han vet om det men inte säger till mig. Det kanske är att överreagerar Men så länge det inte är ens egna barn så kanske det också är svårt att förstå. Men det gäller ju samma att man inte vill att tex svärmor ska komma utan att man får veta det.

  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (vilgot) skrev 2019-07-13 23:28:39 följande:

    Jag är ett vuxet barn, och jag åker lite hipp som happ till mina föräldrar. Då hjälper jag förstås till med småsaker som att diska och så, men jag kommer ju som gäst i första hand. Det skulle kännas väldigt märkligt för mig om mina föräldrar skiljde sig och mina ena förälder fick en ny som inte gillade att jag kom över oanmäld. Tänker att olika familjer har olika "kulturer" när det gäller hur man gör, och jag kan erkänna redan nu att jag hade haft väldigt svårt att acceptera läget om en ny person kom in i vår familj och ville ändra på det. 

    Men om det är så att din sambo vet och bara vägrar berätta det för dig så är det ju lite konstigt. Det är ju en väldigt enkel sak att göra (att berätta). Så på så vis tycker jag inte det vore konstigt om du krävde av din sambo att hen delar med sig av den information hen har angående det vuxna barnets besök. 


    Men en dag är det ju dags att inse att man är vuxen och att föräldrarna måste ha sitt eget liv. Som vuxen måste man verkligen börja respektera andra speciellt när det inte är förälder. Det betyder inte att man inte är välkommen, utan att man inte bara kan komma och gå som man vill. Om din styvmamma/styvpappa skulle klampa in i ditt hem utan förvarning så skulle du nog också känna obehag.?
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (ET) skrev 2019-07-13 23:29:53 följande:

    Tack för din åsikt.

    Mina barn bor med oss men jag talar alltid om allt vad som gäller dem, min sambo får ställa krav på de och jag respekterar hans vilja. Jag skulle inte heller det var ok att mina barn kom och gick hur de ville om de inte bodde hos oss.


    Ja man måste se varandra som vuxna människor och visa respekt efter det. Spelar ingen roll om det är egna "barn" eller andra.
  • Anonym (Kaffedraken)
    BDN skrev 2019-07-13 23:58:04 följande:

    Varför skulle inte dina barn vara välkomna när som helst, även när de är vuxna? Förstår inte problemet, klart man alltid ska vara välkommen hem till sin förälder oavsett vem föräldern bor med.


    Fast läs igen, det är inte hennes barn som kommer oanmälda, det är sambons barn! Det är inte alls detsamma! Dessutom är det vuxna människor, då kommer man inte och går som man vill i någon annans hus. Man måste växa upp och visa respekt!
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (vilgot) skrev 2019-07-14 00:05:09 följande:

    Dags och dags. Det är ju som sagt olika från familj till familj. I min familj gör vi på det sättet att man kommer över lite som man vill. Om mina föräldrar skulle få för sig att det inte är okej längre så hade jag ju varit tvungen att acceptera det, men det hade ju aldrig hänt. De vill ju ha det så här och är i sin tur likadana med sina föräldrar. Men skulle en styvförälder ha hårdare "regler" än mina faktiska föräldrar... ja, då skulle jag helt enkelt inte tycka så mycket om den personen. Jag gillar att vi har en open door policy i vår familj, och jag skulle bli besviken om det plötsligt ändrades. 


    Jag förstår precis vad du menar. När det är dina föräldrar, din familj helt ok. men om det kommer in en annan person från en annan familj måste man visa respekt för den personen också. I en familj där man är uppvuxen och känner varandra väl då är det inte lika känsligt.

    Har man aldrig varit i den situationen så ska man nog inte försöka uttala sig.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (vilgot) skrev 2019-07-14 09:53:53 följande:

    Jag vet faktiskt inte.

    Men min sambo är i den situationen. Hans mamma har en ny, och han ramlar fortfarande in i deras hem, och det gör hennes nya mans barn också för den delen. Så det beror väl helt på hur den personen är antar jag. 


    Beror nog helt på hur den nya personen är. Om man är bekväm med att ha gäster hemma närsom så gör det nog inte så mycket. Men är man en person som vill planera och känna att man har allt iordning ( inkl sig själv) så är det bäst att visa respekt och tala om att någon kommer. Speciellt om man vet om det innan. Man kan annars känna sig som en främling i sitt egna hem om partnern anser att folk kan komma och gå som man vill utan att informera om det. Väldigt känslig situation att dela allt med nya partner och familj, allt handlar om kommunikation, det löser det mesta.
Svar på tråden Vuxet barns beteende