Forum Föräldraskap - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Barn som aldrig är ledigt, förälder lever livet!

  Mån 15 jul 2019 22:55 Läst 0 gånger Totalt 112 svar
  Visar endast inlägg av Gameofthrones - Visa alla inlägg
 • Mån 15 jul 2019 22:55 #33

  Det är mkt fördelar ha barn på dagis / dagmamma.

  Oavsett hur situationen är, just i detta fall som du beskriver är det bara en fördel för barnet.

  Barnet får mat och lek och gillar vara på dagis. Vid en arbetslöshet så kan det vara svårt ekonomiskt. Barn som äter frukost, lunch, mellis och middag. Det är ganska mkt och barn som behöver aktivitet.

  Visst är det konstigt och se shopping, fika och vara hemma. Att mamman kanske inte är hundra % ärlig kanske i situationen. Så får barnet må bra ett tag på somnsrdagis. Det kanske är barnets trygg zon just där. Jag vet inte vad dem har för relation. Men barn brukar faktiskt se dagis och skola som en trygghet. I många fall är det så.

  Mina barn älskar sommarfritids. Dem får gå och jag ser till att dem får ett bra sommarlov med.

  Jag ville aldrig vara hemma som barn jag var otrygg hemma. Skolan var min räddning.

 • Tis 16 jul 2019 12:33 #52

  Varför ska man anmäla till sociala myndigheter hela tiden? Det är många som tar den slutsatsen. Ser man barn gul och blåslagna varje dag och ser ett mönster går det bra på dagis? /skola. Då skulle jag reagera. Man behöver inte vara slagen hemma, det kan vara mamman som mår psykiskt dåligt också. Vet ej om det är en pappa eller par av samma kön som har vårdnaden. Ena partner verkar inte finnas där för familjen. Så den kan man utesluta eftersom personen kom inte på tal från TS.

  Jag ville komma till barn som leker fullt ut och personal ser inga problem ska man inte lägga sig i. Prata istället för gå bakom ryggen. Va en bra granne istället. Det kommer gynna dig.

 • Tis 16 jul 2019 15:58 #63
  Anonym (Folk är inte kloka) skrev 2019-07-16 15:23:24 följande:

  Du verkar inte helt normal som bara går efter ditt eget tyckande och inte kan sätta sig in i vad som exempelvis är bäst för en familj eller vad barnet trivs med.

  Mina barn går 9-18.30 året om även sommarfritids för att vi jobbar så. Driver eget och sommarn är dessutom högsäsong. Och jag kan lova dig att barnen har det bättre på fritids än att sitta och Uggla på firman en hel dag och då stirra på en dator eller padda i tio timmar.


  Håller fullkomligt med. Mina barn älskar sommarfritids, jag jobbar för jag måste. Vi värdesätter sommardagis / fritids. <3

  barnvakt har vi slutat med.

  Kollo är väl nästa steg.
 • Tis 16 jul 2019 16:49 #68

  Många glömmer att det är nödvändigt och ha sommaröppet.

  Jag tror inte att människor har råd med frukost, lunch, middag och aktiviteter. För dem som är arbetslösa. ( sagt så i föregående tråd) Då är det bättre gå på sommaedagis. Det finns människor som är arbetslösa av olika skäl /anledning. En del tror jag utnyttjar denna situation med arbetslöshet få bidrag mm. Sen finns det människor som jobbar som behöver ha denna tjänst till sina barn. Det finns också människor som är lediga har semester och sätter sina barn på fritids iallafall. Det kanske finns anledning till det med.!? Vad vet jag?!

  Man ska ta hänsyn till det som är rätt. Jag som mamma gör för mina barn så värdesätter jag det val som finns istället vara hemma och uggla framför datorn tv så har barnen ett socialt liv som nog alla behöver. Jag vet själv hur det var när man var liten själv mina föräldrar var aldrig hemma fick vara hemma själv. Inga kompisar många var ute på kollo, semester eller på fritids.

  En del har fan inte nog råd med kollo. Även till föräldrar som jobbar. Vet ni vad det kostar? Jag vet att man söker i god tid, gratis kollo finns, osv. Det handlar mkt om hur sina barn är endel kan ju inte vara självständiga, vara utan sina kompisar, inte sova borta. mm.

 • Tis 16 jul 2019 19:10 #70

  Vi har en bra kommunikation med dagis, fritids. Vi vill ha en bra kommunikation med personal. Det blir inga konstigheter. Det händer nångång att man kommer sent då ringer jag till personalen. Allt hänger på jobbet och trafiken. Vi är aldrig sena till dagis / fritids. Barnen som går i skolan har skolplikt såsom vi har jobb och sköta. Komma i tid.

  Just av detta så har jag en sån respekt för personalen. Dem bllr glada över ett samtal. Det gör inte många andra föräldrar.

  Jag älskar personalen, vi ger alltid sommarpresenter, eller julklappar till alla, gympalärare, pedagoger, lärare. Samt dagispersonal. Dem är med våra barn uppskattar man personal och dem uppskattar oss så är det plus. Vi ger alltid våra barn en riktigt sommarlov, sova tills man vaknar, Ipad, gaming, umgås, familjespel, promenader, bada, bada, resa, umgås är det bästa.

  Det kommer alltid och finnas människor som lämnar sina barn sådär. Det finns alltid anledning.

 • Tis 16 jul 2019 22:20 #77 +1
  Anonym (hm) skrev 2019-07-16 20:12:15 följande:

  Det är värst vad folk blir upprörda. Jag bor utomlands och hade under lång tid (fem år) endast två veckor semester per år. Min grabb fick så klart gå på dagis i princip hela året. Inget konstigt med det.


  Samma här två kommer ifrån två olika länder, jag tycker om och jobba och jag måste jobba för den delen. Vi har mkt valfrihet. Så då blir det såhär.

  Barn behöver vila huvudet ibland. Så länge barnen mår bra. Så är det bara tuta och köra.
 • Ons 17 jul 2019 11:17 #95
  Anonym (jo) skrev 2019-07-17 08:48:09 följande:

  Är hon inte sjuk, varför har du skrivit det då?


  Det låter som hon har en diagnos. Utmattad? Det är ju schysst att ni kan ge mat. Försök inte ge pengar. Ta ett presentkort på det om hon nu frågar. Eller så ger ni kontant. Beroende på hur situationen är. Ställ henne mot väggen shoppa loss kan du och du frågar om mat från oss. Om du inte skärper till dig kommer vi kontakta ngn i din familj och berätta vad du gör. Tex.
 • Ons 17 jul 2019 15:34 #109

  Jag tycker att du kan försöka få kontakt med anhörig. Hon behöver hjälp. Barnen tycker att det inte är onormalt att fråga om mat för dem kan ha blivit tillsagda från mamman eller er att ni säger ngt til barnen. Att det är bara och komma.

  Försök och prata med henne. Luska ut anhöriga från hennes mobil. Har ni Facebook? Kika in där? Det finna alltid länk. Gör det. Att hålla på anmäla folk hit och dit. Det är bara löjligt. Har nämnt det tidigare. Man kan hjälpa människor utan o ch hålla på fjanta runt med anmälan.

  Det finns andra vägar.

 • Ons 17 jul 2019 17:41 #111
  Anonym (A) skrev 2019-07-17 16:42:06 följande:

  TS är alltså anhörig (gift med kvinnans bror) men sitter och tjurar för att hon tycker att mamman minsann är lat och lever loppan.


  Tack har missat det. Har bara uggnat igenom.

  Familjeproblem. Då är det annat svar ifrån mig.
 • Ons 17 jul 2019 17:47 #112 -1

  Ni måste göra ngt intervention familjegrej gärna med vänner som tycker likadant och vill hjälpa till. Ni måste säga vad ni tycker och tänker. Detta är för barnens skull och mamman för att få bästa hjälpen hon ska få.

  Ni lånar ut pengar? Mat kanske annan sak, tolkningsfråga.

  Ni är medberoende ni måste lägga ut resurser till ngn som kan hjälpa henne. Jag tror att hon vet vad hon gör och ni hjälper alltid mamman.

  Visa andra bullar nu. Säg till sista gången. Håll det hårt. Ser du att hon shoppar hela tiden, dina ord. Du vet att hon får pengar när pengarna kommer säg till dagen innan du kommer inte gå hjälp med mat eller annat. Va konsekvent.

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll