• Anonym (ryama­ttan)
    Mon 15 Jul 2019 23:45
    871 visningar
    26 svar
    26
    871

    Boende 1-åring

    Vad jag förstått kan växelvis boende vara bäst även för små barn OM det sköts på rätt sätt. Det krävs täta byten vilket i sin tur kräver en god samarbetsförmåga från föräldrarna. Kan tänka mig att det bästa vore att barnet har samma boende och att föräldrarna kör varannan dag för ett så litet barn. Sannolikheten för att föräldrarna klarar av ett sånt upplägg är däremot liten. 2-3-2 är sannolikt den bästa lösningen i verkligheten.

  • Anonym (ryama­ttan)
    Tue 16 Jul 2019 00:29
    #22
    Anonym (4-G) skrev 2019-07-15 23:57:33 följande:

    Åt gången....finns ingen direkt tidsram men man utgår ifrån att barnet har ett fast boende så varannan dag är ju inte lämpligt. 1 gång i veckan kan funka.Om det hade varit eget tyckande så hade jag skrivit det, till skillnad från de flesta som uttalar sig här på FL....Det baseras på att det är så familjerätten resonerar och även är det domstolarna utgår ifrån och det är såklart inte taget ur luften utan baseras såklart på forskning och erfarenhet. Leta upp den får du göra själv, men det är allmänt känt så det borde gå lätt.Oavsett hur bra man samarbetar eller sköter bytena så innebär det fortfarande flängande och hattande fram och tillbaka utan en fast punkt för det lilla barnet. Jag tror inte alls att det är bra för de mindre barnen, skapar inte lugn, ro och trygghet. Inte ens vi vuxna skulle trivas med att byta boende varannan, var tredje dag konstant hela tiden.


    Fast vad är alternativet till växelvis boende?

    De flesta vill vara med dem de älskar. Så även barn.
  • Anonym (ryama­ttan)
    Tue 16 Jul 2019 01:56
    #24
    Anonym (4-G) skrev 2019-07-16 00:37:51 följande:

    Javisst och man kan träffas ofta utan att för den skull hatta med boendet den första känsliga tiden. En ettåring kan sova över hos den andre kanske 1 gång i veckan och träffas några timmar ytterligare ett par dagar i veckan. På så vis har barnet fortfarande en trygg plats som är hemma men ändå tillgång till båda sina föräldrar.

    Man kan inte "offra" sitt barn för att man som vuxen VILL vara med sitt barn. Man kan  fortfarande träffas ofta. 


    Du tror inte barnet älskar båda föräldrarna och vill vara med båda?? Inte tänkt på att barn har behov?
Svar på tråden Boende 1-åring