Inlägg från: Anonym (kramen) |Visa alla inlägg
  • Anonym (kramen)

    Mamma kommenterar min vikt

    Anonym (TS) skrev 2019-07-16 08:06:20 följande:
    Uff ! Det är nog med en mamma av den här sorts! Det kunde vara tufft att ha även syskon o släktingar som gjorde det samma !

    Mig påverkade min mammas "ytlighet" åt den andra hållet hos mig! Jag blev en som bryr sig inte om ytligheter , jag sminkar mig aldrig, bryr mig inte om mina kläder , bryr mig inte om håret ... jag anser att det är mycket viktigare hur man är inifrån : vara snäll och väluppfostrad , äta hälsosam , må bra o göra saker som gör mig glad (alltså allt som min mamma INTE är) inte har jag åsikter om andras kropp heller - kanske om någon är kraftigt överviktigt (+70 kilo övervikt ) isåfall

    Det som jag mest irriterar mig över att hon drar in mig i en tävling, att hon jämför mig med sig själv ! Det kan yttra sig i form att ; jag har köpt dessa jeans men de är sååå stora för mig , de kommer säkert passa dig ! Problemet är bara att jag är inte ett dug "större" vad hon är ... hon har en snett bild .. o det förvirrar mig så mycket att jag började fråga min man o mina vänner att jämföra mig med min mamma om är det verkligen så att jag är "tjockare " än vad hon är ? Min man skrattade högt !

    Det händer även att hon lånar kläder av mig och pressar dig i .. sedan kan jag bara kasta de eller ge de åt henne i present, de blir så uttöjta; men Ash inte bryr jag mig om det; jag vill bara inte höra mer om hennes vikt-beroende eller vad man kan kalla det
    1. Din mamma har ett stört beteende. Det är inte friskt.
    2. Din mammas beteende påverkar dig psykiskt. Det är nedtryckande. Hennes störning förstör för dig.
    3. Hur kan du dra en gräns? Tex börja säga "lägg av!", bara säga "sluta" varje gång hon börjar? Viktigt att markera en gräns. 
       Den gränsen ska också gälla dina kläder. Låna inte ut de mer. Går det att dra ner på umgänget?
    4. Viktigt att lära sig sätta gränser. Tycker denna bok hjälper: 
    www.bokus.com/bok/9789172320536/energitjuvar-i-familjen-i-relationen-och-pa-jobbet/
  • Anonym (kramen)
    Anonym (Samma här) skrev 2019-07-16 08:29:15 följande:

    Mitt råd -säg ifrån att du inte vill delta i hennes ?tävling? och sluta bry dig. Prata om annat när hon försöker. Svara inte på dumma kommentarer. Tänk förebyggande, minimera hennes möjligheter.


    precis, stäng henne "ute". som att du har ett pansar av teflon som ständigt avvärjar allt hon försöker med.

    snacka om puckad tävling din mamma försöker med. Du kommer alltid vara yngre och fräshare.

    TS! Du är värd att sminka dig, gå till frisören och göra dig snygg. 

    Kram
Svar på tråden Mamma kommenterar min vikt