• Wed 17 Jul 2019 09:50
    446 visningar
    16 svar
    16
    446

    "Vänta med att köpa ... "

    Som mamma till tre barn kan jag säga att skapa inte behov i förväg utan se först vad barnet är för person.

    Så ja överköp inte saker i massor och för dyra pengar och "tvinga" på barnet behovet bara för att du köpt det. Tex babysitter, bärsele, babygym, gunga, amningskudde etc etc

    Basic saker som säng och vagn kan vara bra att ha men resten kan vänta.

    Mycket av det man tror att man måste ha finns ju oftast redan hemma. En tjockare soffkudde kan användas att amma med, byta blöja på skötbädd på sängen osv osv.

  • Wed 17 Jul 2019 10:13
    #5
    Anonym (Gravid) skrev 2019-07-17 09:54:37 följande:

    Hur menar du att jag ska kunna se vad "barnet är för person" ?


    Du lär dig rätt fort och ser rätt fort om bebis är en sådan som vill vara nära dig dygnet runt, vill bli buren, om det sover väldigt lite, hatar att ligga ner, vad som tröstar gråt, vad som botar magont på bebisen etc etc. Det tar oftast bara nån vecka eller några dagar och man får då ett hum om vad som kan tänkas behövas. Alltså dess personlighet visar sig väldigt tidigt.
  • Wed 17 Jul 2019 10:56
    #7
    Anonym (Gravid) skrev 2019-07-17 10:20:06 följande:

    Men orkar man ge sig ut och storshoppa efter någon vecka? Och hur vet man om det gillar att ligga i just en vagn? Många säger ju att bebisen älskar vagnen men hatar spjälsäng, eller älskar att ligga i babynest men avskyr vagn.. Så det känns ju sällan helt logiskt?


    Beror väl på hur förlossningen gick men jag hade inga problem med att åka ut storhandla mat (vilket ändå måste göras) och shoppa bebissaker en vecka efter förlossningen.

    Att bebis gillar vagn kan ha och göra med att det gungar och rör på sig i vagnen kombination med frisk/sval luft. Ett babynest eller spjälsäng är ju motsatsen till det. Att ogilla spjälsäng kan också vara så att bebis vill ligga nära och känna din doft och känna den tryggheten som den får med att samsova.
Svar på tråden "Vänta med att köpa ... "