• Wed 17 Jul 2019 11:03
    445 visningar
    16 svar
    16
    445

    "Vänta med att köpa ... "

    99% av allt du kan tänkas behöva till en bebis går att beställa på nätet. Ofta med gratis hemleverans eller så kan din partner ta ditt körkort och hämta ut grejerna. Och ofta till bättre pris än i butik.
    Så var lite kreativ, kolla runt så att du vet vilken sorts bärsele du skulle vilja testa osv. Då vet du var du kan få tag i grejerna och vad de kostar. Sen har du dels black friday i november då det brukar gå att göra bra fynd på allt möjligt samt att du kan beställa saker även efter att barnet är fött.

    Vagn är ju ganska bra att ha kan jag tycka. Även om en bebis i perioder inte föredrar att ligga där och du kanske inte kommer åt att promenera så mycket som du tänkt så vill man nog ändå ha en. Inte nödvändigtvis en ny men där väljer man själv efter tycke och smak.

    Bärsjal och bärsele kan jag rekommendera att låna och prova alternativt köpa begagnad och se om det är något ni trivs med. Märker du att det funkar så kan du väl beställa en egen då.

    Babynest är oftast inte så dyra. Det fanns inte när vårt första barn kom men nu till andra så tyckte vi att det var mysigt. Jag sydde ett par st själv som en kul grej och vi använde dem mycket. Både för att göra mer ombonat i sängen men också för att kunna flytta runt bebisen sovande från tex soffan till sängen.

    Kläder är bra att ha en bas-uppsättning. Men på BB ska man helst vara hud mot hud så där behövdes knappt några kläder alls mer än det som man sen tar på när man åker hem. Snarare då att man har filtar som man lägger om barnet. Sen fick i varje fall vi mycket kläder, och det som saknades köpte vi på oss vartefter. Även där finns mycket på nätet, och sen var det faktiskt rätt roligt att handla bebiskläder när bebisen var född och man visste vem som skulle ha de små plaggen

  • Wed 17 Jul 2019 13:36
    #10
    Anonym (Gravid) skrev 2019-07-17 13:24:02 följande:

    Absolut! Men det var lite det jag menar. Jag ser inte skillnaden om jag köper nu eller beställer från internet när barnet kommit. Om poängen nu inte var att man ska vänta tills barnet kommit för att barnet ska prova ut sakerna, och då måste man ju åka in till butiken med barnet.. 

    Vi vet hur vi kommer göra, jag var mest fundersam över hur dom som säger åt oss att vänta resonerar.
    Vagn har vi tex redan köpt (begagnad - den vi ville ha dök upp till ett bra pris) trots att så otroligt många sagt åt oss att inte köpa det innan - eller ens köpa det alls, för "Så många barn hatar vagnen och det är bara ett onödigt köp"...

    Vi kommer köpa i princip allt begagnat, dels för att det är så mycket mer ekonomiskt speciellt med tanke på hur kort tid mycket används (mkt är i nyskick..) och för miljöns skull. Bärsele har vi tittat på och håller utkik när den vi vill ha kommer upp på köp & sälj här, samma med babynest och säng. Saker som inte blir använda går ju att sälja vidare sedan så det känns inte som någon större förlust att ha köpt något i onödan, mer skönt att inte behöva stressleta saker sedan..

    Något vi däremot inte kommer köpa begagnat är babyskyddet och det tänkte vi faktisk hålla utkik efter på black friday.

    Ja, kläder har vi tänkt lite likadant. Lite i varje storlek där i början och så kompletterar man om det behövs mer. Har tvättmaskin hemma så känner inte att jag måste ha kläder för 1-2 veckor åt gången. :)


    Skillnaden är väl då främst att du har en massa saker som du knyter känslomässiga band till OM det skulle hända något med barnet. Gud förbjude och det händer som tur är väldigt sällan men jag hade inte velat komma hem till en bäddad säng och en garderob full med kläder och behöva packa ihop allting. Jag är alldeles för vidskeplig för det.
    Annars låter det som att du har koll
Svar på tråden "Vänta med att köpa ... "