• Anonym (Egen ekonom­i)
    Wed 17 Jul 2019 16:30
    311 visningar
    10 svar
    10
    311

    Gemensam ekonomi och skulder

    LyckeLiten skrev 2019-07-17 14:34:26 följande:

    Vi har ett matkonto och ett till barn som det sätts in en slant varje månad. :) "Måste" utgifterna som kan komma lite oförutsägbart tar vi som det kommer. Delar rakt av med sparade pengar.

    Kläder till mig själv går från min lön eller sparkonto. Har alltid en minimumgräns på sparkonto så vill jag ha en ny jacka så kan jag plocka där om det finns utrymme. Annars får det bli en billigare nästa lön ;)


    Jag hade personligen valt att ha delad ekonomi.

    Jag och min sambo har gemensam. Han för över hela sin lön till mig. Jag betalar alla våra räkningar och sedan får han en fickpeng och jag. Fickpengarna ska räcka till mat, nöjen, kläder osv. Resten av pengarna för vi över till sparkonto.

    Vi har bara gemensamma lån, 1 billån och 1 på en säng som snart är avbetalt.

    Men i ett fall så hade jag valt egen ekonomi just pga att han har ett hus men samtidigt skulder.

    Om han väljer att spara och lägga pengar på en altan som han själv vill bygga så är det hans val då det är hans hus. Du ska inte känna någon skyldighet till att betala den bara för att ni bor ihop. Du kan i sådana fall välja att köpa lite fin inredning till huset för att dekorera så även du trivs i huset eftersom tanken ändå verkar vara att ni ska bo där tillsammans (även om det är hans hus som sagt)

    Om ert förhållande är lyckat och ni lever med varandra om flera år så kan ni ju alltid diskutera boendekostnader sen, om han exempelvis vill renovera mer så kan du då välja att vara med och betala då, men med tanke på att ni just har hittat tillbaka till varann så hade jag vart lite avvaktande
  • Anonym (Egen ekonom­i)
    Wed 17 Jul 2019 19:53
    #10
    alesig skrev 2019-07-17 19:28:41 följande:

    Det var så enkelt innan dessa skulder! Vi gjorde precis som ni. Allt blev så komplicerat nu. Och då dessutom huset finns i bilden som vi inte äger tillsammans. Mycket att tänka och fundera kring.


    Eftersom ni ändå har vart separerade så är ni ju vana vid egen ekonomi så det behöver inte vara så svårt. Det blir svårt om ni väljer att göra det svårt.

    Jag hade inte velat betala min sambos skulder som han har fixat själv och han du delar ditt liv med ni äger ju inte ens husets utan det ju hans pappa...
Svar på tråden Gemensam ekonomi och skulder