• Fri 19 Jul 2019 13:10
    48507 visningar
    2169 svar
    2169
    48507

    IVF hösten 2019

    Hej hej. Blir ju ett nytt försök för oss också i höst. Har ett läkarbesök i augusti och hoppas att vi får starta på en gång när mensen kommer. Kommer nog att dröja till början av september dock. Har alltid haft en känslig cykel och den blev helt ur spel efter förra behandlingen. Är på dag 38 idag, misstänker att jag hade äl dag 31. Nästan två veckor senare än vanligt..

    Kul att följas igen, den här gången är det vår tur! :)

  • Mon 22 Jul 2019 10:03
    #5
    LLW skrev 2019-07-20 18:31:32 följande:

    Hej! Då följs vi på vägen mot plus igen :) det blir andra behandlingen för er va?

    Åh vad jobbigt att cykeln blivit så konstig! Tog du ÄL tester denna månad? Vet hur irriterande det är när man vanligtvis brukar ha regelbundet. Jag är så tacksam för att min cykel kommit igång hyfsat så pass snart efter missfallet. Gjorde medicinsk abort för två veckor sen, blödde i 10 dagar och hade ägglossning igår. Så denna cykel blir ca 26 dagar.

    Vi hoppas på att kunna börja i slutet på augusti! Ska ringa kliniken direkt när de öppnar så vi kan boka tid för första mötet! Känns konstigt att inte gå tillbaka till rmc men nu är ju landstingsförsöken slut..


    Det stämmer, blir andra ivf nu men första via landstinget så det blir nog en hel del nytt.

    Jag tempade ett tag men blev så stressad när inget hände så jag gav upp. Äl-tester använder jag nästan aldrig. Är alltid oregelbunden men den här cykeln är bara för mycket. Är på dag 41 nu och har faktiskt fått spottings så snart kanske det blir mens. Är ganska säker att det inte blev någon äl iaf, märker alltid av det i brösten annars.

    Hur går det för dig (och er andra också), kan ni njuta av sommaren ändå? Det går oftast bra för mig men det kommer dåliga dagar titt som tätt när jag blir påmind.
  • Mon 22 Jul 2019 10:05
    #6
    Loviisa89 skrev 2019-07-22 09:49:51 följande:

    Hej,

    Jag hänger på här också. Vi har gjort 1 IVF med sammanlagt fyra embryoåterföringar. Sen har vi gjort äggplock för vår andra ivf nu i maj, det blev totalfrys då så vi planerar att sätta in vår första blasto därifrån när dom öppnar igen, vilket blir min nästa cykel :)

    LLW: Jag läste nu att du hade fått ett missfall efter förra återföringen, är så ledsen för din skull. Hoppas det lyckas bättre i Falun (för det är där vi ska gå nu väl?) :)


    Jobbigt att vänta men skönt att veta att.det är en återföring som kommer på en gång efter sommaren :) Hur många har ni i frysen?
  • Mon 22 Jul 2019 11:21
    #10
    zey skrev 2019-07-22 10:43:47 följande:

    Hej! Hoppar in här jag med!

    Gjorde vår första IVF i maj och blev gravida, tyvärr slutade det i ett tidigt missfall i vecka 5 (har aldrig känt mig så knäckt som då)...

    Vi har 4 blastosar i frysen och ska köra FET nu i augusti. Väntar på att mensen ska starta så vi kan börja med tabletter och allt!


    Jag har aldrig varit gravid och kan inte tänka mig hur fruktansvärt det måste vara med missfall. Men det kanske känns bra att veta att man kan bli gravid iaf?

    Skönt med lite i frysen iaf.

    Det är ett hemskt öde men samtidigt skönt att följas åt :)
  • Mon 22 Jul 2019 11:23
    #11
    fannylinnea skrev 2019-07-22 10:22:34 följande:

    Hej alla ni eldsjälar som är så fantastiskt starka.

    Jag hoppar gärna in i den här tråden eftersom jag och sambon med största sannolikhet kommer att få en remiss till IVF i augusti.

    Vi har försökt i över ett år. Efter utredning via landstinget konstaterades att min sambos spermier är slöa och få till antal. Läkaren vill att han ska lämna ett nytt spermatest i augusti och om det är dåligt --> IVF.

    Jag har varit sorgsen så länge nu så det känns skönt att kunna dela tankar här med er. Sambon är jättefin att prata med, men ibland behöver man bara höra saker från en annan KVINNA som verkligen förstår hur jävla tomt det känns i livmodern.

    Kram till er.


    Min man är väldigt positiv och har lite svårt att trösta mig, han är så säker att det kommer att fungera så småningom medan jag är rädd att aldrig komma att bli gravid. Är väldigt skönt att prata med andra kvinnor i samma sits :)
  • Mon 22 Jul 2019 19:30
    #28
    Hedblomster skrev 2019-07-22 17:16:51 följande:

    Haha ja samma. Nåt måste man ju göra... Hmm, vi har nog inte direkt försökt pricka äl men sen har vi nog gjort det ändå någon gång. Men känns som noll chans att lyckas naturligt när fyra återföringar i ivf misslyckades så känns inte stressigt att missa äl längre! Ni då?


    Vi är oförklarligt barnlösa så skulle teoretiskt sätt kunna bli gravida på egen hand men jag har tappat hoppet. Vi hade sex när jag brukar ha äl men kändes helt ok att lägga ner när den aldrig kom. Däremot blir jag fortfarande ledsen när mensen kommer. Konstigt hur man fungerar..
  • Tue 23 Jul 2019 10:39
    #30
    zey skrev 2019-07-22 16:59:52 följande:

    Jo jag var så chockad, hela processen med första mötet med kliniken och äggutplock gick så himla fort. Så när vi plussade så hade jag inga tankar överhuvudtaget att det skulle bli missfall. Vaknade en morgon och det bara forsade blod och klumpar, blev så chockad att jag åkte till jobbet. Satt på en stol i två timmar och stirrade in i väggen, sen fick min man komma och hämta mig.. fy!

    Är glad att vi har 4 blastosar, håller verkligen tummarna att någon av dem ska bli vårt guldägg <3


    Fruktansvärt! Vet hur jobbigt jag tyckte att det var med ivf-mens, kan verkligen inte föreställa mig hur förkrossande ett missfall skulle vara.

    Hoppas det ligger flera bra ägg i frysen och väntar! :)
  • Tue 30 Jul 2019 11:31
    #76

    Jag gjorde en ivf i våras och det gick så otroligt mycket bättre än vad jag vågat hoppas. Kände knappt av hormonerna och äggplocket gick jättebra. Det som var jobbigt var det psykiska. För min del känns det tungt eftersom jag inte litar på processen eller min kropp. Trodde inte att det skulle funka och då känns det jobbigt att gå igenom även om det går bra.

    Det var dock spännande också, just för att det var första gången. Så det var roligt och jag var ganska pepp. Är rädd för hur det kommer att kännas nu i höst. Försöker samla på mig positivitet nu i sommar :)


    misu80 skrev 2019-07-29 21:36:13 följande:

    Jag har lite funderingar inför vad som komma skall och jag ser att ni är några som har gjort IVF förut så ni kanske kan berätta. Hur var det för er? Var någon del värre/bättre än förväntat? 

    Jag är orolig för hur jag ska må av läkemedlen (arg? trötthet? koncentrationssvårigheter? viktuppgång? annat?) och jag är orolig för ägguttaget (hur smärtsamt är det? hur många ägg behövs?) och hur mår man hormonellt/fysiskt efter behandlingen?


  • Sun 18 Aug 2019 15:45

    Hej på er alla superkvinnor!

    Det var mycket att läsa ikapp, kul att det har blivit så många :) Spännande för alla som är igång nu.

    Limarie, är så ledsen för din skull! Höll andan när jag läste om processen, så hemskt att det slutade som det gjorde. Hoppas ni landar i ett beslut som känns bra. En extra kram till dig!

    Och LLW, tråkigt att ni inte fick ett till gratis försök. Du verkar vara positivt inställd så det kanske är skönt att prova en ny klinik på en gång ändå :)

    Tog en paus med allt som har med barnverkstan att göra över sommaren och det gick faktiskt bra, var skönt att koppla bort tempning, FL, leta äl-tecken och tajmat sex. Har haft tid att samla styrka lagom för ivf-försök nummer 2. Var hos gyn tidigare i veckan och hon såg att jag hade haft äl. Får jag mens tidigt nästa vecka kommer jag nog att få vänta en cykel, de hade redan många bokningar då, så jag hoppas verkligen på mens efter nästa vecka!

    Som många andra har sagt så känns det inte alls lika kul och spännande som första försöket men kul att prata med alla i samma sits iaf :)

  • Mon 19 Aug 2019 12:23
    Jooosen skrev 2019-08-19 11:21:07 följande:

    Tydligen var det fullt denna månad :( så blir prioriterade i september istället. MEN min kille har fotbollscup utomlands där ev spermaprov kommer behöva lämnas. Alltså fan jag orkar inte :(... hon sa att man kan ev frysa spermier i värsta fall. Men vill ju inte att det ska bli sämre resultat för det (om det visar sig vara så)..... han får fan skita i resan


    Vad jobbigt att ni inte får nu! Och så enormt typiskt att nästa blir just när han egentligen ska iväg. Hoppas att det löser sig bra!
Svar på tråden IVF hösten 2019