• scanmia

    Hur tusan gör vi med rummen?

    Hur är barnens personligheter? Finns det någon som kräver mer ensamhet och utrymme? Finns det två som fungerar smidigare ihop med mindre konflikter? För mig hade det varit avgörande för att få en så konfliktfri vardag som möjligt.

    Utan att veta något hade jag nog satt flickorna i samma rum. Dels för att de är lite längre ifrån varandra i ålder (och därför kanske inte konkurrerar lika mycket) och dels för att de är av samma kön. De har förmodligen även olika tider för att gå och lägga sig så att de får lite ensamtid bara på grund av det. Sedan hade jag nog accepterat att jag hade fått hjälpa till och städa lite mer för att storasyster inte ska behöva leva med lillasysters leksaker överallt och inte heller behöva städa mer för att hon råkar dela.

    En sak till att komma ihåg är att det går att skifta lite emellanåt. Barnen kan turas om vilka som delar och vem som kan vara själv ett tag. Inred med neutrala möbler så kan man bara ta med sig personliga saker och dekorera med lösa grejer för den som bor där.

Svar på tråden Hur tusan gör vi med rummen?