• Anonym (J)
    Mon 22 Jul 2019 14:59
    478 visningar
    43 svar
    43
    478

    Hur tusan gör vi med rummen?

    Anonym (Hur?) skrev 2019-07-22 14:39:38 följande:

    Hej!
    Har tre barn, 7, 9 och 12. Äldsta och yngsta är flickor och mellersta pojke. Vi ska flytta från ett stort radhus (hyrt) där barnen alltid har att egna rum till en liten tre på 75 kvadratmeter. Alltså vi ska bo där 2 vuxna, 3 barn och tre katter. Kök och vardagsrum är i samma rum. Jag fattar ju att jag och mannen förmodligen får sova på soffan, tror inte vår säng får plats i vardagsrum/kök. Det finns ingen klädkammare eller så som man kan använda som ett extra rum. 

    Men vilka av barnen ska dela rum? De är ju alla tre ganska stora och alla tre har ett behov av det egna utrymmet. Vi blir fast i den här lägenheten minst 3-4 år (om jag inte lyckas byta till en större men det är otroligt svårt och lägenheten är dyr så inte många som vill ha den varpå det inte va någon kötid till den så vi fick den) 

    Hur har ni gjort som bor så litet med barn i den åldern? 


    Jag hade satt 7- & 9-åringen i samma rum, om dom går bra ihop. En 7- & 12-åring känns för långt ifrån varandra i ålder. Ska man tex slänga ut storasyster ur sitt rum när lillasyster måste lägga sig tidigare? Hur fungerar det när storasyster (som snart är tonåring) har vänner hemma och 7-åringen också vill vara i sitt rum.. Som 12-åring hade jag inte gått med på det..
Svar på tråden Hur tusan gör vi med rummen?