Inlägg från: Anonym (Enklast) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Enklast)

    Hur tusan gör vi med rummen?

    Det enklaste är kanske att de alla tre delar på ett av sovrummen medan de kan ha en del av kök/v-rum som sitt lek-/läxrum? Då får du och mannen eget sovrum (jag har under en kort tid bott i v-rummet, det är ingen höjdare).

    Ni får kanske skapa/framhålla andra fördelar (kanske höjd veckopeng om ni bor billigare på nya stället) eller något annat som är positivt för barnen. En fördel kan ju vara att barnen bara behöver städa sovrummet var tredje vecka (de yngsta kanske med er hjälp) medan nuvarande system kanske innebär varjeveckasstädning för alla tre.

    Sedan kan man fixa roliga sänglösningar, det finns faktiskt specialtrevåningssängar (som dock täcker en hel vägg) och så kanske varje barn kan få välja tapet till ytan intill den egna sängen.

    Om ett barn är sjukt eller av annan anledning måste sova ensam kanske det kan funka med en madrass på golvet i ert rum?

    Det blir kanske svårare att ta hem kompisar för övernattning, men det också hända att de tycker att det är mysigt att bo ihop. Ni slipper avundsjukan över att bara ett av barnen får eget rum. Ni vuxna slipper bo bland köksstolar och soffkuddar. Sedan finns det väl någon orsak till att ni är tvungna att klämma ihop er så här. Om barnen får veta den är det nog lättare för dem att gå med på förändringen. Och om alternativet skulle vara hemlöshet är det ju oerhört mycket bättre att dela rum med syskonen.

  • Anonym (Enklast)
    Bjära skrev 2019-07-22 22:30:19 följande:

    Sämsta för vem? Dig? Du vet att folk är individer va? Så vad som är bäst för en är nödvändigtvis inte bäst för alla.


    Ja Panduro, på vilket sätt är min lösning sämst?
  • Anonym (Enklast)
    Panduro skrev 2019-07-23 09:33:01 följande:

    För att din lösning utgår från att föräldrarnas behov med att få ett eget rum, medan en snart tonåring ska dela rum med två småsyskon och ha ett "lekrum" i köket eller vardagsrummet.

    Men nu har ju ts löst det med barnens bästa i åtanke.


    Bra för TS att det är löst.

    Men du kan alltså inte föreställa dig tråden där en person i TS situation beklagar sig över sitt och makens/makans obefintliga sexliv, och skriver att det känns som om allt kretsar kring barn, disk och tvätt? Och när folk frågar hur de bor så visar det sig att föräldrarna är undanskuffade i det kombinerade köket/vardagsrummet. Hur många av råden handlar då om att de bör skaffa sig avskildhet tror du? Hur många säger "huvudsaken att ungarna får ta plats, du och maken/makan får bita ihop"?

    Jag tycker att det är mycket viktigare att föräldrarna har eget rum än att barnen har det. Och det går ju att fixa en bäddsoffa i v-rummet åt något av barnen.
Svar på tråden Hur tusan gör vi med rummen?