Inlägg från: Catnap |Visa alla inlägg
  • Catnap

    Gravid med egoistiskt ex med brist på empati/låg eq

    Bara för att din mamma fick dig sent betyder ju inte att du kommer att ha lätt att bli gravid när du är äldre, så räkna inte kallt med det.

    Om det är viktigt för dig med kärnfamilj så får du väl tänka att det blir svårare att få till det om du har ett barn sen innan. Som HSP är det säkert svårare att klara av att vara ensamstående också. Eller ja, man klarar väl det, men tänker att det måste vara mycket mer påfrestande. Släktingar kan man inte räkna med på det sättet, de kan ju mycket väl säga nej till att hjälpa till en dag.

    Hur som helst så är det ju du som får leva med beslutet. Jag skulle tänka mindre på pappan och mer på hur du skulle orka med situationen själv, som ensamstående.

  • Catnap
    Neutralgravid skrev 2019-07-24 12:43:57 följande:

    Jag har inte bestämt mig till 100 % än, men det väger över åt abort. Det finns många ensamstående mammor som gör enastående jobb och som har glada och tacksamma barn, men iom. att jag ändå har ett val fortfarande vill jag hellre ha en bättre pappa till mitt framtida barn och slippa riskera att hans gener som delvis är destruktiva för omgivningen förs vidare. Inte så kul för mig heller att bli bunden till nån som får mig att må dåligt genom sitt uppförande.


    Låter rimligt. Jag hade inte velat vara ensamstående med barn, så hade nog också lutat mot abort i din sits. Gjorde själv en abort i vecka 12-13 för en massa år sen och kan uppskatta det livet jag fick tack vare det.
Svar på tråden Gravid med egoistiskt ex med brist på empati/låg eq