Inlägg från: banan123 |Visa alla inlägg
  • banan123

    BF April 2020

    Hej! Här hoppar jag in. Gravid med andra barnet BF 29 april. I V 9 just nu. Varit hemma hela denna veckan från jobb och antagligen sjukskriven nästa vecka. Mår så dåligt. Kan knappt äta, mår illa hela tiden och spyr en del. Natt o dag. Min teori är att jag väntar en flicka, med sonen mådde jag hur bra som helst. Hade ett litet sammanbrott i sängen innan, var så trött på att leva så här. Men man får intala sig själv att de är så värt de när dom små är här :)

  • banan123
    Hannabananas skrev 2019-09-20 17:39:57 följande:

    Hej! Är i v 10 9+3 och Mår precis som du fast jag har ännu inte kräkts, dock varit på gång flera gånger.

    Varit hemma denna vecka också, har inte varit hemma tidigare graviditeter pga illamående och min teori är att det är en pojke då jag har flickor sen innan och aldrig mått så här dåligt .

    Jobbigt när man ständigt är hungrig och illamående och det hjälper ju inte att man mår illa av all mat, en ond cirkel! Men men... får hoppas det går över snart


    Ska bli kul att se om våra teorier stämmer :)

    Tänkte göra NIPT om 2-3 veckor. Då ser man även kön ju :)
  • banan123
    Anonym (J) skrev 2019-09-21 10:45:46 följande:

    Har också en son sedan innan och mådde inte alls illa då och nu spyr jag som en galning, tyder ju på tjej. Vi får se


    Vi håller tummarna (lite i smyg haha)
  • banan123

    Var hos min barnmorska idag för att få hjälp med mina kräkningar. Kräker flera gånger om dagen. Är helt slut! Tog första tabletten vid 12.30 idag. Peppar peppar ingen kräkning än så länge (går nog inte så snabbt för tabletten men jag försöker vara positiv haha)

    Fick även se den lilla i magen. Barnmorskan kunde även se att jag väntat tvillingar men den ena har inte klarat sig. Men det finns en frisk med hjärtslag. Lite chokad och lite ledsen men är så glad över att där faktisk var en liten där inne :)

  • banan123

    Någon som har cravings? Hela mitt liv kretsar runt fanta. Iskall fanta. Tänker på Fanta 24/7, drömmer om fanta, tänker på hur den luktar osv..Har inte kunnat drick pga bubblorna förvärrar Kräkningarna. Men tog mig ett litet sipp idag. OMG säger jag bara haha

  • banan123
    Anonym (Helena) skrev 2019-10-02 17:47:08 följande:

    Haha, jag tänkte på detta idag! Jag har faktiskt ingen som helst craving! Kan inte tänka ut nån mat jag är sugen på alls! Finns mat jag äcklas av och mat som jag föredrar vecka från vecka. Vill också ha nåt att suckta efter, haha!


    Det kommer säkert! :) haha
  • banan123
    idetenklabordetvackra skrev 2019-10-02 18:07:42 följande:

    haha jag har så fast med Pepsi Max/lime , kan inte dricka kaffe så har ersatt de med en burk om dagen ,skulle nog kunna dricka de hela tiden.. sen har jag blivit så sugen på kött de senaste , äter de inte särskilt ofta annars så lite ovant men ger kroppen de den vill ha ????


    Jag dricker Pepsi Max stort sätt var dag (innan jag blev gravid) jag har inte tänkt på Pepsi på veckor! Finns bara Fanta i min hjärta nu haha. Någon mat har jag inte blivit direkt sugen på. De kanske kommer :)
  • banan123
    Anonym (S.J) skrev 2019-10-14 09:10:54 följande:

    Jag var beräknande den 20 April, men på senaste ultraljudet såg dom att jag var längre gången. Så har bf den 4 April!

    Dock var mitt sockervärde alldeles för högt så imorgon ska jag dit på glukosbelastning. Normalt ska man ligga på 5.0 och jag låg på 8.2, så bm är orolig över att jag kan ha drabbats av gradivitetsdiabetes. Men det är bara att kämpa, kämpa!

    Att vara gravid är en av de jobbigaste sakerna jag någonsin varit med om. Känner inte alls den där lyckan som alla andra verkar känna. De är inte skönt att vara gravid, inte kul heller för den delen. Vill bara att den ska komma ut omedelbart så jag slipper vara gravid


    Känner inte heller någon glädje över att vara gravid. Haft 10 dagars uppehåll med att kräka men igår och idag var de dags igen.. skönt för dig att du blev fram skjuten då kan du räkna av lite dagar snabbare haha

    Jag gjorde nipt test förra veckan och väntar på resultat. När jag få se att allt stämmer och könet hihi tror jag psyket kommer må lite bättre. Jag hoppas de iaf. Haha är bara i vecka 12 :( Lång bit kvar...
  • banan123
    EmmasaraL skrev 2019-10-15 20:22:12 följande:

    Vad härligt att läsa! Vilken v är du i? RUL idag?


    V 12. Jag gjorde privat NIPT test då jag inte litar på KUB. :)
  • banan123
    Anonym (S.J) skrev 2019-10-21 23:20:50 följande:

    Jag har nu gått in i V.16 (15+3) och mår fruktansvärt illa fortfarande ibland. Och på dom värsta dagarna funkar ingenting mot illamåendet utan de är bara att spy och se glad ut. Har gått ner 4kg, vilket inte alls är bra då man egentligen ska gå upp. Har tabletter mot illamående som inte biter, testat seaband som inte heller fungerar. Citronvatten vill inte heller funka längre. Jag blir fullkomligt galen. Får reda på kön den 8 November, och jag hoppas att illamåendet har avtagit för gott tills dess. Att må illa hela tiden och bara kunna ligga i sängen hela dagen är otroligt ansträngande och tar på psyket något otroligt mycket. Hoppas att du har mer tur än vad jag haft och att det illamående försvinner snabbare!


    Mitt har börjat försvinna. Kräker oftast (peppar peppar) bara 1 gång på morgonen. Är de postafen du äter? Jag vet att läkarna kan skriva ut andra tabletter om din inte funkar. Jag är några kilo tyngre än vad som är "normalt" men jag gick ner 10-13 kg. Har sakta med säkert börjat gå upp lite igen. De är skit tråkigt att bara spy hela dagarna :(
  • banan123

    Min barnmorska sa idag att dom uppmanar alla gravid till att ta influensa sprutan. Hur ser ni på detta? Jag själv är väldigt anti att stoppa in saker som inte hör hemma i kroppen. Speciellt när man är gravid...

  • banan123

    Om någon är intresserad så träffase jag min brors kompis mamma som är förlossnings läkare. Hon sa att jag INTE skulle ta vaccinet. Vi gick inte i mer på de då jag redan kände mig osäker till de.. Men alla gör som dom själva vill och antar är bäst för dom:)

  • banan123
    hjärtekrossad skrev 2019-11-17 01:51:14 följande:

    Jag vill veta! Blir så mycket lättare med vad man ska handla för grejer och så. Min magkänsla säger mig jag väntar en flicka. Blir kul och se om det stämmer.

    Hur är det för er andra vad säger er magkänsla?


    Min magkänsla har sagt flicka från dag 1. Visade sig oxå att jag väntar en flicka. (Gjorde privat NIPT test i vecka 12) med sonen var jag helt säker på pojke. Kul och lite läskigt när man kan ha så rätt haha
  • banan123

    Någon mer som är dålig i magen? Jag vaknar var natt av att magen sätter igång, inte alls speciellt ont i magen som man kan få när magen sätter igång. Alltid löst. Väldigt löst. Jag vet att många gravid blir hårda i magen så man ska ju egentligen inte klaga..

    Är de bara jag? :)

  • banan123

    Nu var de länge sedan någon skrev :) Hur mår alla? Jag mår jätte bra. Känner den lilla bönan där inne flera gånger om dagen ( gjort i 3-4 veckor nu). Känns ganska galet att halva tiden är gjord och snart kommer dom vara här :)

  • banan123

    Som man längtar och avundsjuk man är på er som redan fött! Själv är jag i v 41 (40+2) och känner ingenting som tyder på att hon vill ut. Har fått en igångsättning på fredag (8 dagar efter beräknat bf) så de är skönt att ha ett slut datum. Men jag vill bara ha henne här. NU! :)

  • banan123

    Fick en hinnsvepning med sonen för 5 år sen och jag upplevde den 10 ggr värre än själva förlossningen. Och imorgon väntar en på mig haha :) Jag blev igångsatt med sonen för havandeskapsförgiftning. Men min igångsättning gick jätte bra. Från första känning tills att han var ute tog 9 h. De enda som var segt var att de tog 8 h från första medicineringen så de skulle starta till att de starta på riktigt. Så de kan gå bra med igångsättning med :)

  • banan123
    SweetCA skrev 2020-05-05 09:25:46 följande:

    Hoppas det går bra!

    Vi behövde inte svepning utan det startade under dagen! det tog 12h totalt, mol I värkstart 15 ish. Vi hann inte med ryggbedövning och lustgas funkade inte alls, höll på att spy! Vi var tvungna att åka iväg till Södertälje för BB Stockholm var fullt! Blev lite stressad!

    3372g 50.5cm.

    Vi får stanna så länge vi vill och vi fick ett super bra team!


    Så skönt för dig! Mitt har förhoppningsvis också satt igång idag. Har sammandragningar/värkar från helvetet! Har min tis hos barnmorskan idag kl 16. Hoppas verkligen att hon säger att jag har öppnat mig några cm och att bebis kommer ikväll/natt.
  • banan123
    SweetCA skrev 2020-05-05 15:43:37 följande:

    Oh håller tummarna men det låter som det är på gång! Ät mat NU för det gick fan inte under förlossningen.


    Hann inte med någon mat haha

    20.45 kom vår "lilla" flicka. 4360 och 55 cm lång. Ligger just nu på bb och väntar på att klockan ska bli 03 så vi får åka hem haha
Svar på tråden BF April 2020