Inlägg från: Anonym (B) |Visa alla inlägg
  • Anonym (B)

    BF April 2020

    Hej alla! Jag börjar undra om jag har kommit in i det som folk kallar för spökveckor? Eller om mina symtom kanske helt enkelt bara har avtagit? Eller asså jag fattar helt enkelt ingenting av mina symtom?! Har inte gjort sedan jag plussade, tycker att dom kommer och går, vet inte vad jag inbillar mig och vad som är på riktigt.

    Men idag känner jag mig inte gravid över huvud taget! Det var inte ens det första jag tänkte på när jag vaknade?! Det tog ett tag innan jag ba: just det, jag är ju gravid. Tycker att magen är mindre svullen och mår inte illa längre, har slutat ta mina postafen-tabletter till och med. Känner mig inte lika trött heller. Inte ens ont i brösten!!!

    Jag har fått göra två VUL och sett hjärtslag och sprattlande foster men vet ju att det bara är ögonblicks-bilder. Jag har inte haft ont och inga blödningar men hur ska man liksom FÖRSTÅ att man är gravid? Ska man bara gå omkring och undra och känna sig icke-gravid?

    Det här inlägget blev jättekonstigt, jag vet... Men om det är någon som känner igen sig eller så...

    Kram till er alla!

  • Anonym (B)
    Chokos skrev 2019-09-23 14:35:54 följande:

    Jag känner exakt lika! Illamåendet som bortblåst idag 9+0. Vill nästan ha tillbaka det!???? allt såg bra ut på ul för 5 dagar sedan.


    Pjuuuh... Skönt att någon känner samma. Jag ska träffa barnmorskan imorgon så ska fråga lite mer kring dessa känslor jag har om att inte känna av sin graviditet.
  • Anonym (B)
    Anonym (Helena) skrev 2019-09-27 11:51:44 följande:

    Haaaha.. Jag är i v.10 nu och vägde mig nyss.. Jag har alltså gått upp 5 kg redan och rekommenderad uppgång under första trimestern är 2 kg?! Men jag måste ju ständigt äta för att inte må illa.. Och då äter jag liksom frukt, Saltiner och digestivekex. Iofs har jag hypotyreos och äter Levaxin.. Mitt tsh har ökat, så det påverkar väl också viktuppgången men.

    Hur är det för er?! Snälla, säg att någon annan också har ökat i vikt, haha!


    Har samma problem - fast tvärt om. Gått ner tre kilo. Har också hypotyreos och äter Levaxin. Jag mår också illa och har småätit godis (tyvärr) men går ändå ner. Har inte så mycket att ta av heller så det känns jättejobbigt! Och när jag läser din historia så känner jag typ LYLLO HENNE. Haha! Om du inte redan är överviktig sedan innan så tror jag verkligen inte att fem kilo spelar någon roll så länge du mår bra.
  • Anonym (B)

    Asså mina symtom har försvunnit helt. Jag har inte ont i brösten och mår inte illa längre. Är inte trött längre heller. Förut kunde jag få som blixtar i magen och små molnande mensvärkskänningar i kortare stunder men ingenting sådant är kvar. Det enda jag känner är magknip. Asså ont i mag-magen, tarmarna liksom. Är uppsvälld och magen är alldeles hård. Blir såklart orolig...

  • Anonym (B)
    jhms skrev 2019-10-02 23:13:59 följande:

    Inskrivning hos BM idag, går in i vecka 12 imorgon! KUB om 11 dagar, så nervös men ser framemot det också. Hoppas mer än allt att det ser bra ut med den lilla <3


    Jag är i vecka 11+0 idag alltså vecka 12! Skrev in mig hos MVC förra veckan och har KUB-ultraljudet på torsdag! Har redan lämnar blodprovet. Är också väldigt, väldigt nervös!

    Har du berättat för din familj? Alla vänner? Jobbet? Ingen? :)
  • Anonym (B)

    Jag startade precis ett Instagram-konto där jag tänkte blogga om min graviditet och sådär. Kontot heter ?minaprilis? och jag vill gärna ha andra april-mammor som vänner så att man kan följas och tipsa och peppa och allt vad det är. Så om någon är sugen är det bara att lägga till :)

  • Anonym (B)

    Status: Jag fick en sammandragning igår! Har fortfarande inte känt fosterrörelser och är så orolig att fostret inte lever. Har fått vätska i tuttarna. Min livmoder sitter fortfarande långt ner och når inte upp till naveln, jag har inte fått någon jättekula, men har jag tighta kläder så syns det. Mår bra. Någon som känner igen sig? Känner ni era bebisar? :(

  • Anonym (B)
    Daphodil skrev 2019-11-18 10:25:00 följande:

    Vilken vecka är du i? Är det första barnet?


    Ja, det är första barnet och jag är i vecka 18.
  • Anonym (B)

    Jag har också RUL imorgon på Karolinska i Huddinge. Usch, är verkligen så nervös, mår dåligt över detta. Har inte känt några fosterrörelser ännu och magen är liten, så tänker såklart mycket på det värsta... Men ska bli skönt att äntligen äntligen ÄNTLIGEN få veta <3

  • Anonym (B)
    Nissenina skrev 2019-12-30 07:21:06 följande:

    23 april är det sagt, första barnet :)


    24 april här, också första barnet :)
  • Anonym (B)
    Nissenina skrev 2020-01-07 06:38:49 följande:

    Va roligt! Hur mår du?


    Jag mår ganska bra! Mitt humör är bra och sådär. Jag mår inte illa och kan äta bra. Däremot får jag ont i ryggen när jag gått eller stått en stund, så det börjar bli tufft på jobbet. Har börjat fundera på sjukskrivning... Har hypotyreos och järnbrist sedan tidigare också men det är under kontroll men medicin :)

    När jag blir varm så blir jag yr, typ om jag går omkring med en jacka i en mataffär, haha! Då känns det som att jag plötsligt ska svimma.

    Men det jobbigaste tycker jag är att sova på nätterna! Jag känner mig väldigt trött och har ett stort sömnbehov, men jag får alltid ont i magen på nätterna! Jag tycker att det gör ont att ligga på sidorna och kan inte ligga på mage. Vänder och vrider mig mycket och magen blir öm. Försöker bulla upp med täcket runt mig och mellan benen för stöd för bäckenet och under magen osv men jag får inte till det!

    Hur mår du? Känner du igen något av det jag skrev eller har du andra krämpor? :)
  • Anonym (B)

    Jag tycker att det är mest jobbigt med oro och stress. Oroar mig mycket över coronaviruset samt stressar över fosterrörelser. Känns ju som att man uppmanas att ringa förlossningen vid minsta lilla förändring men jag vill undvika att behöva gå ut i onödan (då jag är skitnojig för viruset...) så det blir liksom oro på oro. Bebisen i magen rör sig varje dag men verkar ha förändrat sina rutiner lite.

    Annars mår jag helt okej. Förstoppning varvat med diarré har jag, blåsor i munnen och lite ont i halsen, iskall näsa (dålig blodcirkulation?) och blir tjock i näsan på nätterna. Tycker att det är svårt att hitta bekväma sovställningar. Hur sover ni? För trött är man ju! Otroligt trött! Vill göra massor saker hemma typ städa, fixa barnrummet, pyssla osv men orkar inte komma igång. Blää...

    Tränar ni något? Hur håller ni igång? Just nu gör jag verkligen ingenting alls. Har en pilatesboll hemma som jag studsar lite på en gång om dagen typ men inget seriöst. Kom gärna med tips!

    Just det, det har svidit lite när jag kissat här under några dagar... Just idag verkar det ha gått över. Hade tänk ringa BM idag och be om uvi-odling men bara för det kändes det bättre idag. Tycker att urinen doftat lite märkligt och jag har kissat betydligt MINDRE vilket ju brukar vara tvärt om vid uvi. Hmm...

    Oj, blev långt... :) Kämpa på alla! Heja oss, snart är det dags! Hoppas att vi alla får vara friska! Ta hand om er och var försiktiga!

  • Anonym (B)
    SweetCA skrev 2020-03-25 07:45:53 följande:

    Ja det här med fosterrörelser är svårt. Min ändrar sig en del hela tiden tycker jag. Han har lugna dagar och nätter och sen är det full rulle igen. Så svårt att hitta ett mönster. Han rör sig också varje dag. Jag velar också...

    Jag sover för det mesta bra, har en tempur bäddmadrass så ju tygre man blir desto mer stöd får magen. Det jobbigaste är att man sover i samma ställning mest hela tiden (trosor eller minsta veck börjar ju tillslut göra ont) samma med näsan här... 

    Jag "tränar" varje dag. Promenad med hunden. har inte foglossning men har hittat ett brett foglossningsbälte som ger lite mer stöd och då går det enklare att promenera. Kör lite hemmaträning men det bästa av allt är att simma. Jag åker 3 gånger i veckan till den lokala lilla bassängen och simmar. Det är så gudomligt skönt att vara smidig. Kan verkligen rekommenderas! 

    Hoppas du slipper UVI!!!!

    Bf 30 April så har fortfarande en bit kvar men är trött... och behöver sova tupplur mitt på dagen. 


    Trevligt och stöttande att du kände igen dig i mycket jag skrev ändå :) Det är bara att kämpa på! Men vågar du verkligen åka till badhus nu när det är hemska virustider? Var rädd om dig!

    Min uvi-snabbsticka var negativ men odlingen får jag svar på på måndag eller tisdag. Säkert tisdag...

    Mina senaste nya krämpor: Muntorrhet på nätter och mornar, torr i halsen (lite riv-hostig sådär...), spruckna läppar och startade nyss en annan tråd om att mina fosterrörelser förändrats helt! Hela kroppen känns helt annorlunda efter det, vet varken in eller ut asså...
  • Anonym (B)
    Gullego skrev 2020-03-28 23:09:54 följande:

    I tisdags 24/3 kom vår dotter i vecka 37+0 så det blev en mars bebis! Hur går det för alla är det fler som fått ?:)


    STORT GRATTIS! :) Hur startade allt?
  • Anonym (B)
    SweetCA skrev 2020-03-29 11:47:17 följande:

    Tack <3

    Ja men de ska bli förändras i hur de känns men inte frekvens? Har du ringt? Har försökt logga tider när han är aktiv för att kunna se mönster tydligare. Min sträcker och knölar mer nu än innan.

    Ja mitt badhus är ganska litet och det brukar vara ca 2-6 badande samt det är klor överallt. Känns som om det mesta bakterier skulle dö på ett sånt ställe. Samt att det är mest pensionärer där och om de är sjuka så är de nog kloka och stannar hemma /inte orkar.

    Går bara förmiddagar på vanliga veckor så det känns säkert!

    Positivt i alla fall att snabbstickanvar negativ!

    Huu de där symptomen låter inte så kul. Själv har jag haft en hel del mensvärk nu på morgonen (blev lite orolig att det skulle dra igång) men nu verkar det ha lugnat ner sig.


    Aa okej men det låter ju safe i alla fall! Badhuset alltså. Då ska du ju fortsätta med det för rörelse är så bra.

    Efter några snabba googlingar verkar det som att muntorrhet och torra slemhinnor rent generellt är rätt vanligt vid graviditet så jag ska försöka köpa hem något från apoteket som kanske hjälper.

    Orolig för att det ska komma igång? Du är i för sig en vecka efter mig men jag vill typ att min ska komma nu! När alla appar plötsligt sa NU ÄR DEN BEBIS FÄRDIG, så kände jag bara kom ut nuuu!!! Haha!
  • Anonym (B)

    Har BF 24 april. Ingen bebis i sikte. Jag har haft kraftig mensvärk på nätterna kortare stunder men det har varit övergående. Känner ingenting i kroppen annars. Vill så gärna att bebisen ska komma VARJE DAG, kan inte sluta tänka på det! Försöker gå små promenader varje dag, igår gick jag lite för långt och tog ut mig totalt, var nära på att inte kunna ta mig hem :p Höll på att svimma! Mådde dåligt i två timmar efteråt, låg helt död i fosterställning på sängen, haha! Men sedan gick det över och annars mår jag bra i kroppen.

    Jag är sugen på att testa några såna där få igång förlossnings-husmorsknep. Inte för att jag tror på dom direkt, men för att jag har ändå ingenting att göra :p Färdknäppen tror jag inte kommer fungera att testa dock, för jag har så himla ont i bäckenet och blygdbenet värker vid ansträngning. Men man kanske kan testa något annat? Förlossningsyoga, förlossningsdrinken, ananas, hallonbladste... Någon som ska testa något? För kul? :p

  • Anonym (B)
    gullig skrev 2020-04-24 00:51:29 följande:

    Den 6 april kom min lilla bebis. Han vägde 3440 och var 49 cm lång. Vi blev kvar på sjukhuset i 15 dagar då han inte mådde bra men fick äntligen komma hem i tisdags.

    Stort lycka till er alla som inte fått än!


    Grattis!!! :)
  • Anonym (B)

    Min bebis kom den 29 april, vecka 40+5. Jag blev igångsatt pga lång vattenavgång, så hela paketet tog två dygn. Hade som ondast där vid 6 centimeter i öppningsfasen och tog epidural. Sedan hade jag inte ont längre men krystningsfasen blev utdragen pga kände inget tryck och hade svårt att hitta rätt muskler att ta i med plus att jag var såååå trött efter igångsättningsdygnet med värkar. Så körde dragkamps-tekniken med en handduk och en undersköterska och precis när läkaren för sugklocka kallades in så ploppade bebisen ut. Blev typ extra taggad av att den där klockan kom på tal :p Ville inte!

    Nu har vi kämpat på med amning och lite gulsot och sådär. Har inte varit en dans på rosor under första veckan...

    Hur går det för er med amning?

  • Anonym (B)
    SweetCA skrev 2020-05-06 19:08:09 följande:

    UK bad tufft. Vilken lång tid, starkt jobbat! Svårt att inte veta hur man ska krysta. Men så himla skönt att det gick bra till slut. Kudos till dig! Så imponerad av alla som haft långa förlossningar nu!

    Amningen gick inte första dygnet. Fick inte tag i bröstvårtan. För kort eller vad man ska säga, fick en vårt napp och när han fattade den så blev det fart. Nu funkar det även om det inte är skönt öht. Men hoppas att det går över. Vi kör på med nappen även om det är bökigt och jag tar lite för lång tid på mig enligt honom hehe. Så får vi se sen om mina vårtor blir tillräckligt långa och mindre ömtåliga. Vad är det som strular för dig?


    Det som strular för mig är att jag får blåsor och sår på toppen av bröstvårtorna så det gör helvetes ont. Skapat en tråd här på FL om det. Men kort sagt, jag gör allt efter konstens alla regler och försöker lägga till henne rätt och jag tycker att hon gapar stort och allt vad det är, men ändå får jag sår och det blir en pina. Sen är det också att hon inte vaknar och signalerar själv att hon vill äta utan hon bara sover och sover och vi måste väcka efter klocka :( Mina bröst läcker otroligt mycket och blir så spända och gör ont pga produktionen är så bra men hon suger korta stunder... Kanske borde pumpa men jag vet inte!!! Tycker att det är så mycket att hålla reda på och försöka lista ut. Kunde hon inte kommit med ett facit :/
Svar på tråden BF April 2020