Inlägg från: Anonym (ace) |Visa alla inlägg
  • Anonym (ace)

    Utmattad sambo ekonomiskt

    Det är korkat att inte göra ordentliga avtal som gäller ekonomin. Kan inte riktigt förstå hur du lyckats bli gravid med en ansvarslös "looser" som du behövt rädda inte en utan två ggr från fogden.

    Rent krasst tycker jag att du gjorde ett  val som gav upp "allt" för den här mannen. Tydligen vill inte mannen göra samma val för dig. Det är helt OK. Du får nu välja om detta är en man du vill leva med, eller om du är värd bättre.

  • Anonym (ace)
    Fuffert skrev 2019-07-29 21:49:36 följande:
    Tack för ditt svar. Graviditeten var planerad.

    Varför jag inte lämnar honom är för att jag bygger inte allt på ekonomin. Det finns andra sidor som för med sig mycket gott i det här förhållandet, och därför har jag valt att göra som jag handlat. Nu står jag här idag den faktan jag har. Vad jag ville få ut av era åsikter var också ifall jag är helt bakom flötet när jag idag sätter av pengar till mitt sparande när han betalar hela hyran m.m. Med tanke på dom åren som varit.

    Eller ska jag bara bita ihop och betala häften fr o m nu och dra det korta stråt och skylla mig själv.
    Vad är meningen med sparpengarna?
    Som sambos så kommer dessa delas om ni går skilda vägar (om ni bott ihop i 5 år eller mer så är det 50/50 som gäller).
    Eller sparar du för att ha "egna pengar" under FL?
    Är det pengar som ska vara "öronmärkta" till saker för dig, eller gemensamma saker för framtiden (semesterresa, bil, gemensam buffert)?

    Jag tycker att mannen inte är schysst mot dig vare sig ekonomiskt eller med FL, men om du tycker att hans agerande inte är "så farligt" så får du nog svälja att han svindlat dig på pengar och bita i det sura äpplet och dela på utgifterna nu.
  • Anonym (ace)
    Jemp skrev 2019-07-29 22:27:09 följande:
    Delas sparpengar mellan sambos verkligen? Inte enligt källorna jag hittar.
    Då har jag fel. När min vän separerade så gjordes bodelning med jurister och då ingick sparkapital och lån som inte var gemensamma (bl.a CSN), men det kanske fanns något avtal utöver standard.
  • Anonym (ace)
    Anonym (Jenny) skrev 2019-07-30 01:34:54 följande:

    Fel fel fel!


    När samboförhållanden upplöses så är det bara bostad och bohag (typ möbler) som införskaffats för gemensamt bruk som delas upp, om det inte finns samboavtal.


    Är man gift så delas all egendom rakt av, om inte äktenskapsförord finns (eller om makan/maken fått en gåva i form av enskild egendom).


    Jag tror att du inte läste hela tråden...
    Anonym (ace) skrev 2019-07-30 01:04:36 följande:
    Då har jag fel.
Svar på tråden Utmattad sambo ekonomiskt