• Sat 3 Aug 2019 15:44
    1331 visningar
    11 svar
    +1
    11
    1331

    IVF-besked - era upplevelser?

    Hej,

    Ni har precis åkt på en motgång i livet. Att uppleva kris när man får tråkiga besked är inte konstigt. Ni är i chock just nu, men det lägger sig och ni kommer att smälta beskedet. Glöm inte att stötta din man - det kan ta hårt åt manligheten om man har sämre eller få spermier (som i vårt fall).

    Vi är många som har gjort IVF och som har fått barn. Jag väntar vårt tredje och sista barn just nu.

    Vi hade förmånen att lösa läget med att betala för privat vård (tog första tillgängliga tid på kliniken och satte igång med sprutor kommande cykel, hade tur, vi fick fina embryon och jag blev gravid och vi fick vårt första barn). Jag var inte lika ung som du och kände inte att jag ville vänta på den offentliga vården. Men det är bra att den finns och att ni kan få tre försök. Det är inte säkert att det måste ta tid för er att få barn - kanske lyckas ni ganska snart.

    Det kan förstås ställa till det om kvaliteten på din mans spermier är dålig - det är väl det man får kolla och tiden får visa. Men barn kan ni sannolikt få till slut ändå (i värsta fall med donerade spermier eller att ni åker till Danmark och väljer). Sämre utgångsläge hade varit om du haft få eller dåliga ägg.

    Försök att ta en dag i sänder. Det här kanske löser sig snabbare än ni tror.

    Våra resultat är två fina friska barn på tre fulla behandlingar (med ägguttag och ICSI, återföring av blastocyst) vilket är ett bra resultat. Nu är jag i slutet på graviditeten med tredje barnet efter ett FET från den sista behandlingen. Det blir inga fler behandlingar för min del. Jag kände inte efter så mycket innan utan såg bara till att ta mig an det hela, såg målet och inte resan.

Svar på tråden IVF-besked - era upplevelser?