• Thu 1 Aug 2019 09:30
    587 visningar
    14 svar
    14
    587

    Min långsamt döende pappa

    Hej,

    min pappa har många sjukdomar/diagnoser/syndrom, vad man en ska kalla det. Han har haft hjärtattack, hjärtrus, opererat in två pacemakers, hans hjärta har en kapacitet på 25% av vad ett vanligt hjärta har, diabetes typ 2, alkoholist, tre blodproppar i medelåldern (40-45 år) varav en i lungan och två i benen, depression, kraftigt överviktig och vätska i ben och fötter.

    Eftersom att min pappa inte inser att han har ett problem med alkohol så dricker han mycket sprit och annan alkohol nästan varje dag, vilket inte är bra för varken övervikten, hjärtat eller diabetesen.

    Först undrar jag om någon har några tips på hur man kan hjälpa en vuxen man att inse att han behöver hjälp med alkoholen? Då han flera gånger om året av anledningarna ovan kollapsar och behöver föras med ambulans eller åka in till akuten. Han ljuger även för doktor och sjukhuspersonal om hur mycket han dricker, eftersom att han tror att han inte har ett problem. Citat från pappa ?jag ska kunna ta en öl på en fredagskväll om jag vill?, han lever i sin egna värld, om han någonsin vill bli frisk måste han sluta dricka eftersom han inte kan hantera det.

    Andra frågan är om någon har tips på kost/diet?(som är HÄLSOSAM!) Vill inte att min pappa ska gå ner i vikt på ett ohälsosamt sätt, jag är endast intresserad av att uppnå hälsa. Vill exempelvis inte att han ska svälta sig till en vikt som är ?hälsosam?, han behöver inte fler anledningar att hamna på sjukhus pga blodsockerfall eller dylikt.

    Tredje frågan är om någon har tips på motion för en man vars hjärta har en kapacitet på 25%? Han kommer endast bli bättre genom träning, själv vet jag inte hur mycket han kan pusha sig själv, med det menar jag hur mycket hjärtat klarar. Han kan gå och röra sig alldeles utmärkt, ej rullstolsbunden eller sängliggande. Läkare och sjuksköterskor säger kontinuerligt till honom ?du måste börja träna!? Tror mest att det är alkoholen som gör att han, enligt han själv ?inte kan? träna hårdare, men jag är inte läkare och jag vet inte hur han upplever situationen.

    Sammanfattning av frågor:

    Hur ska man hjälpa en vuxen man att inse att han behöver hjälp med alkoholen?

    Tips på kost/diet? (Som är hälsosam)

    Tips på motion för en man vars hjärta har en kapacitet på 25%?

Svar på tråden Min långsamt döende pappa