Inlägg från: jrockyracoon |Visa alla inlägg
  • jrockyracoon

    Barn som hoppar från hopptorn - risk att drunkna?

    Ann-Louise skrev 2019-08-27 22:36:16 följande:

    Hej igen ett bra tag sen jag var på familjeliv så tänkte uppdatera lite. Vi var och badade hela dagen efter drömnen och som väl var gick allt bra. Jag stod på vakt hela tiden och var hela tiden beredd på att hoppa i om behovet skulle uppstå. Jag var inte jätteförtjust i att de hoppade, men hade tyvärr svårt att säga nej då många andra barn i samma ålder hoppade.

    Det jag däremot har tyckt varit lite olustigt är att den 16-åriga pojken som blev yx-mördad vid en badsjö i Sollentuna, blev det vid samma sjö som vi badade i, bara timmar efter att vi lämnat sjön på kvällen.

    Kändes olustigt när våldet kom så nära en. All kärlek till pojkens familj och lider verkligen med dem.


    Skönt att det gick bra. Då förstår du väl att det är ett argument för att drömmar på inget sätt kan förutsäga en framtid som du inte rimligen kan ha anat dig fram till skulle kunna hända?

    Att du t.ex. drömmer om att du skulle ha cancer och att det senare skulle visa sig att du har cancer är inte omöjligt. Detta eftersom ditt omedvetna skulle kunna förstå att du har cancer och därför återspegla detta i en dröm. Det är i alla fall inom möjligheternas gräns.

    Men att du drömmer om att någon ska dö i en badolycka har du ingen möjlighet att veta innan och därför ska du inte behöva oroa dig mer än vanligt efter en sådan dröm.

    Om vi börjar tro på övernaturliga fenomen är vi på riktigt djupt vatten. Därifrån är inte steget långt till att bränna häxor, eller att få tvångstankar om att man måste tvätta händerna 20 gånger för att man inte ska bli dödligt sjuk. Livet är tillräckligt spännande och mysteriöst utan att tro på övernaturliga saker. Att agera rationellt är extremt underskattat. Det är det rationella som leder en människa till god hälsa, framgång och lycka.
Svar på tråden Barn som hoppar från hopptorn - risk att drunkna?