• Jagerika

    IVF - berätta gärna

    Jag måste bara skriva att detta är det bästa jag läst på länge! Har stått i kö till Ivf sedan april och kommer nog bli kallad nu oktober-november och är totalt livrädd för äggplocket. Gråter mig till sömns ibland då jag tänker mycket på detta. Men efter att jag läst vad snuttis beskrivit har jag blivit lugnare! Jag trodde man fick en bedövningsspruta som hos tandläkaren fast liksom där nere! Ingen jag känner har gjort ivf och våran historia är att jag har en mild form av PCOS ( äggstockarna har formen som PCOS med enligt temp och tester så ägglossar jag bra ändå). Och min sambo hade 600k bra spermier utav 70miljoner /per milliliter. Man skulle ha minst 800k bra spermier för att vara på topp liksom. Sen va dom för långsamma dessutom. Så PCOS och slöa spermier va inte direkt en bra combo. Har googlat som en tok för att få en utförlig steg för steg hur det går till och idag har jag äntligen hittat detta! Tack Snuttis för du va så snäll att hjälpa oss som inte vet :)

  • Jagerika
    Snuttis2 skrev 2019-08-22 18:55:36 följande:

    Det är knappt att jag vågar skriva detta: jagerika!! Men det är faktiskt så att man får sprutor där nere. Jag insåg när du skrev det att jag har glömt det, : (

    Men så jag kan lugna dig att om jag inte ens minns den så jag kan lugna dig lite - det är inte värt att oroa sig kring . De gör det för att bedöva slidväggen innan själva plocket men när du får den har du redan fått smärtstillande så därav behöver det inte kännas så farligt.


    Då är det som jag trodde alltså, det va verkligen inte kul :( men min sambo försöker peppa mig som tur är! Är väldigt glad att jag inte är ensam om allt detta :)
Svar på tråden IVF - berätta gärna