Inlägg från: Bagar Bengtsson |Visa alla inlägg
  • Bagar Bengtsson

    7 to 15 eller övernattningar?

    Är det liknande jobb? Är jobb 2 roligare? Vad säger maken, får ni ihop det? 35k +OB kan det vara 5k extra? 40min enkel resväg- hur långt är det till jobb 1? Finns det möjligheter till att avancera? Är något jobb tyngre? 


    Hur mycket tid missar du med ungarna? Har ni något sparmål? hur ser ekonomin ut?


    Finns många frågor att ta ställning till innan man kan ge ett svar tycker jag.

  • Bagar Bengtsson

    Det första jobbet är alltså lite tråkigare? Eftersom det blir ett rejält lönelyft oavsett val så kan det vara lindrigare att börja på jobb 1 och sedan känna efter om nåt år hur det känns. Jobb 2 kanske du får fler chanser till?


    Jag tycker det är lite konstigt att du som kvinna inte ska få välja ett jobb som är mer stimulerande för dig då du måste ta hand om barnen som dina medsystrar skriver. Det är en helg i månaden samt skift vilket inte är så mycket. Det känns som ni själva väljer att sätta er i sitsen när det nu finns möjligheter att få ett bra jobb. Är din make med på vilket beslut du än tar och att han förstår att han måste kanske göra lite mer på hemmaplan några år så tycker jag det är ett perfekt läge att ta det jobb du helst vill ha.Hur mycket mindre timmar kommer du träffa barnen egentligen?

  • Bagar Bengtsson
    Anonym (nytt jobb) skrev 2019-08-03 22:23:03 följande:
    Min man säger att jag kan välja vilket jobb jag vill. Han har både pendlat och legat ute på jobb själv förr. 

    På jobb 1 blir tiden med barnen ca 2 timmar på kvällen varje vardagskväll och så helgerna. På jobb 2 skulle jag ha måndag morgon med barnen, vara borta måndag kväll till onsdag eller torsdag mitt på dagen, i tid för att kunna hämta på eftermiddagen från skolan, sedan hemma hela eller halva torsdagen, hela fredagen och resten av helgen, förutom helgen jag jobbar då jag skulle börja fredag mitt på dagen och sluta söndag mitt på dagen. Vissa veckor skulle jag istället jobba tisdag till torsdag eller fredag och vissa helger skulle bli lördag till måndag.

    Jag tror du vill ta jobb 2 men är rädd att höra att du försakar din familj. I detta läge har du absolut ingenting att skämmas för. Hade du varit man så hade inte nån rynkat på ögonbrynen. 


    Återigen, om inte jobb 2 skulle fungera eller att du tycker saknaden till familjen blir för stor så verkar du vara en kvinna som lätt får jobb. När din man redan har haft liknande jobb så ställde du upp, nu tar han sitt ansvar så du får chansen att utvecklas och bygga karriär och lägga grunden för en bra pension. Tänk också den veckan du är ledig fredagar- vilken energi du kommer ha att göra saker med familjen.


    Lycka till med valet!

Svar på tråden 7 to 15 eller övernattningar?