Inlägg från: Anonym (Linda) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Linda)

    Skärmtid (spelande) och andras obegränsade skärmtid

    Anonym (Karla) skrev 2019-08-03 21:20:53 följande:

    Hur gör ni andra föräldrar med barn vars speltid (vi snackar spel som Minekraft och TV'spel) är begränsad per dag när barnet går hem till kompis som inte har någon begränsning alls?

    Min 7-åring får spela varje dag, men inte hela dagen (oavsett om det är lov el ej). Ca en timme tycker jag räcker. Nu har mitt barn hittat en kompis som får spela obegränsat, och jag vet att det enda de gör hemma hos kompisen är att spela. Här om dagen blev det 5 tim, sen ville kompisen hämta hem mitt barn för fortsatt spel efter middagen.

    Jag kan ju definitivt inte råda över hur mkt det spelas någon annan förstås. Men ska man låta en annan familj "sätta tonen" för hur mkt som spelas per dag? Det görs verkligen inget annat där.

    Nu har det blivit lite så att kompisen försöker få med sig mitt barn i lögner om att de gör annat hos honom (än att spela) eftersom jag har försökt uppmuntra dem till att göra annat hemma hos oss (men då vill de ju snart tillbaka till kompisen för att spela x antal timmar till...)


    Du bestämmer inte hemma hos andra. Det enda du kan göra är att bestämma hur mycket tid ditt barn får tillbringa med sin kompis. 

    Det är tragiskt att vissa föräldrar inte sätter gränser för sina barn, men det enda du kan göra är att se till att de gör annat hemma hos er, samt att begränsa ditt barns tid hemma hos dom. Säg att sonen ska hem efter två timmar, och vill hans kompis följa med är det ok, då kan du se till att de gör annat.

    Har han andra kompisar att vara med?
Svar på tråden Skärmtid (spelande) och andras obegränsade skärmtid