• Sat 3 Aug 2019 21:38
    1052 visningar
    22 svar
    +1
    22
    1052

    Skärmtid (spelande) och andras obegränsade skärmtid

    Anonym (Karla) skrev 2019-08-03 21:20:53 följande:

    Hur gör ni andra föräldrar med barn vars speltid (vi snackar spel som Minekraft och TV'spel) är begränsad per dag när barnet går hem till kompis som inte har någon begränsning alls?

    Min 7-åring får spela varje dag, men inte hela dagen (oavsett om det är lov el ej). Ca en timme tycker jag räcker. Nu har mitt barn hittat en kompis som får spela obegränsat, och jag vet att det enda de gör hemma hos kompisen är att spela. Här om dagen blev det 5 tim, sen ville kompisen hämta hem mitt barn för fortsatt spel efter middagen.

    Jag kan ju definitivt inte råda över hur mkt det spelas någon annan förstås. Men ska man låta en annan familj "sätta tonen" för hur mkt som spelas per dag? Det görs verkligen inget annat där.

    Nu har det blivit lite så att kompisen försöker få med sig mitt barn i lögner om att de gör annat hos honom (än att spela) eftersom jag har försökt uppmuntra dem till att göra annat hemma hos oss (men då vill de ju snart tillbaka till kompisen för att spela x antal timmar till...)


    Tyvärr, så får du även begränsa kompisens närvaro.

    Hitta en annan kompis - låt inte din son påverkas av andras spelande och andra barnets slappa föräldrar. Det blir bara bråk.

    Been there done that!

    Hitta en bättre hobby och fritidsintresse till din son, så att han även får bättre kompisar. Spelar kompisar är inte riktiga kompisar. :-P

    Lycka till!
Svar på tråden Skärmtid (spelande) och andras obegränsade skärmtid