Forum Övrigt - Svårt att få barn
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Att byta jobb under ivf

  Mån 5 aug 2019 08:13 Läst 0 gånger Totalt 15 svar
  Visar endast inlägg av LLW - Visa alla inlägg
 • Mån 5 aug 2019 08:13 #2

  Hej vännen :)

  Jag var i liknande sits länge. Jobbade på timmar, inget schema utan blev inringd vid behov. Funkade ju bra på ett sätt eftersom jag kunde anpassa tiderna efter läkarbesöken, men det var inte hållbart i längden. Jag mådde jättedåligt av att dels inte ha en fast inkomst och dels trivdes jag verkligen inte på jobbet. Jag ville gå en utbildning på 8 månader och sen söka jobb inom den linjen. Sköt på det LÄNGE för jag tänkte hela tiden, tänk om jag blir gravid nästa månad!

  Men tillslut insåg jag hur dåligt jag mådde av att gå runt på det jobbet och bara vänta. Pressen att lyckas med ivf blev ännu värre. Så jag sökte utbildningen, fick ett nytt jobb inom den branschen redan innan jag var färdigutbildad, och har varit där sen i januari.

  Det tuffa var att jag ju rätt snabbt behövde ändra jobbtider eller vara borta en dag. Jag klarade mig på vita lögner första behandlingen jag gjorde under tiden där, men sen berättade jag för min chef. Det var SÅN lättnad! Mycket hellre det än att behöva ljuga varannan månad. Hon förstod och gav mig allt stöd jag kunde önska.

  Jag tror väl lite grann att om ett företag anställer en tjej i 30-års åldern, som har ett fast förhållande och inga barn, så är dom medvetna om att barn kanske kommer att hända vid något tillfälle. Jag kanske inte skulle säga något om ivf på anställningsintervjun, men några månader in kändes det ok.

  Jag tycker att du ska söka nytt jobb. Du behöver inte en sak till att må dåligt för! Kanske väntan och längtan blir lättare att hantera om du trivs med din vardag, och inte bara vill bort. Hejar på dig! <3


 • Tis 6 aug 2019 16:56 #8
  Hedblomster skrev 2019-08-06 15:55:58 följande:

  Idag har jag sökt två jobb. Måste ju inte tacka ja om jag blir erbjuden och det är en dum tid. Kanske hör de inte ens av sig :)


  Bra jobbat! Håller tummarna för dig! :)
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll