• Liberté

    Tvångskonfiskera de rikas pengar!

    Ja för att kasta pengar över fattiga och ombildad personer utan driv har verkligen lyft länder... Eller kanske inte.

    Kommunism / nazism hör hemma där det förtjänar, i en ideologisk soptunna tillsammans med sina mentalt handikappade följeslagare.

  • Liberté
    Anonym (ts) skrev 2019-08-05 13:20:11 följande:

    Det var inte det jag sa utan att vinsterna från arbete ska tillfalla arbetarna.

    De rika är lika stora parasiter som bidragstagare. Eller nej, de är större. Till skillnad från sjuka, lytta, halta och utvecklingsstörda som ändå tvingas försöka sitt bästa så glider kapitalistsvinen bara förbi systemet. Hur kommer de undan med det? Jo för att det är de som skapat systemet och de har varit debialiska nog att skapa ett system som kommer att föda dem för evigt utan att det syns.


    Du har ingen som helst koll på hur ekonomin fungerar. Det är de som tjänar mest som faktiskt ger mest tillbaka, dels genom skatt men också företagande och driv.

    Folk blir inte rika av en slump och i Sverige blir du inte rik som löntagare, det är företagens avkastning som har en chans att ge dig inkomst.

    Det är skrattretande att du verkar helt missat makro-ekonomiska modellerna fast säger du är akademiker ?

    Man läser sådant i grundskolan samt följer upp i gymnasiet.. ska man diskutera nationalekonomi så kan det vara bra med åtminstone ett par universitets kurser under bältet för att inte framstå helt labil i sinnet.
  • Liberté
    Anonym (ts) skrev 2019-08-05 13:31:39 följande:
    Som jag sa så har vi enorma inkomstklyftor i vårt land. Det är ingen slump utan har sina förklaringar i vår historia. Socialdemokraterna skapade ett välfärdssystem men de åtgärdade aldrig det ojämlika ägandet.
    Saken är att om du skulle konfiskera ägande och inkomst skulle 3/4 av alla jobb i Sverige försvinna.. du förstår väl att ingen någonsin i huvudtaget skulle riskera att skapa ett företag för eget kapital om de inte kunde få något ut av det ?

    Den privata sektorn är knappst 1/4 av alla arbeten, resten är skapade företag. Många från utlandet.

    Allt detta skulle försvinna tillsammans med forskning, investeringar, utbildning och sedan allt det du hade skatt för tidigare som nu är borta.


  • Liberté
    Anonym (ts) skrev 2019-08-05 13:33:06 följande:
    Vem är det som är svagsint. Du som gärna arbetar gratis åt din herre eller jag som vill behålla vinsterna från mitt arbete själv?
    Ja, är du så svagsint att du arbetar gratis åt någon får du skylla dig själv.
    Testa att lämna soc och skaffa en utbildning, skapa ditt egna företag.
  • Liberté
    Anonym (ts) skrev 2019-08-05 13:44:03 följande:
    Jag har en bild framför mig. Det sitter två herrar på en veranda och läppjar på varsin drink och tittar på de hårt arbetande männen ute i solen på bomullsfältet. Vid kvällens slut plockar männen på sig det bomull arbetarna plockat under dagen. De ger var och en männen en liten slant som arbetarna stoppar i fickan och tackar för. Fy fan. Nej tack.
    Så du menar att din ekonomiska verklighet utspelas sig åren 1790 till 1860 USA ?

    Det skulle iofs förklara en del om varför du helt saknar kunskap och förmåga att förstå makro ekonomi i Sverige anno 2019.

    Utan privat företagande skulle Sveriges arbetslöshet ligga på 85% +
  • Liberté
    Anonym (ts) skrev 2019-08-05 13:56:41 följande:
    Det är inte så mycket som skiljer faktiskt. Förutom att vi bor i isolerade bostäder, har råd med flintastek på lördagarna och två veckors husvagnssemester på sommaren. Principen är den samma.
    Nej det är inte. Inte ens den minsta. Om du bara har 2 veckors semester och kallar dig akademiker kanske du borde göra något åt det.

    Hittills har du saknat kunskap om ekonomisk historia, politiskt historia, makro-ekonomi samt nu mera bevisligen fackliga regler samt arbetsrätt.

    Något mer du vill visa din ignorans inom innan du trollat färdigt?
  • Liberté

    Om du ville ha mindre klasser skulle du haft 0 invandring utanför arbetskraft samt göra den tidsbegränsad. Klyftorna har ökat artificiellt genom att personer som aldrig kommer ha en chans på arbetsmarknaden har kommit in.

    Att det skapas klyftor i samhället av makthavarna är ett dåligt argument för att reglera andras hårt förvärvade slantar.

Svar på tråden Tvångskonfiskera de rikas pengar!