• Anonym (ts)

    Tvångskonfiskera de rikas pengar!

    Sverige påstås vara ett av de ekonomiskt mest jämlika länderna. Bull shit! Sverige har den största förmögenhetsklyftan av alla västländer och den är växande. Det råder ingen ekonomisk jämlikhet i vårt land!

    Det innebär att vi i Sverige har en liten och väldigt rik överklass som sitter på en massa kapital och som parasiterar på oss arbetare.

    Och nej, jag är inte white trash socbidragstagare utan akademiker.

    Avskaffa den utsugande klassen. Vinsterna från vårt arbete tillhör oss!

    Den som inte bidrar till kollektivet har ingen plats i kollektivet. Hej då!

  • Svar på tråden Tvångskonfiskera de rikas pengar!
  • Don3
    Anonym (ts) skrev 2019-08-05 16:13:53 följande:

    Hittade precis någon sorts siffror. Tydligen får arbetare i Sverige behålla 60% av värdet på sitt arbete. Siffran har sjunkit med från 70% till 60% de senaste decennierna.

    Med andra går 3 timmar av min arbetsdag bara åt att föda de rika. Resterande 5 timmar får jag behålla och det är min lön. Sedan försvinner ju en del i skatter som du säger men jag har personligen inget emot att bidra till det kollektiva.


    Ytterst få företag har en vinst på 40%. Så det är troligen vad overheaden kostar inte vad ägaren får. Overheaden blir du inte av med bara för du tar bort ägaren. Verksamheter med störst overhead är SKL och staten. Då de är experter på att slösa med andras pengar. En företagare slösar inte med sina pengar eftersom det är just dennes.
  • Anonym (ts)
    Anonym (G) skrev 2019-08-05 16:49:28 följande:

    Ja, jag sittar faktiskt i en av Palmas dyraste områden i en etagevåning och dricker Mojjito på min terass. Havsutsikten är fantastiskt. Havet är lungt idag. Jag ser en segelbåt längre ut.

     Att tjafsa med random människor på olika forum är faktiskt ett underhållande tidsfördriv. I en annan flik i webläsaren roddar jag med mitt aktieinnehav. Bevakar också mailen, håller på att sälja ett av mina företag. Min affärsjurst sitter just och kämpar med att få ett filformat som jag kan läsa. Så hon slavar för mig också. Men hon får 4000 kr/tim för sitt slit så det går ingen nöd på henne. Hon kommer o och hälsar på förresten nästa vecka.

    Jobbet har tagit en stund av min dag men men.... ska cashen komma in måste man anstränga sig åtminstone lite.

    Du har bara fel på en punkt. Jag är kvinna. Inte en man. Så fördomsfullt av dig att förutsätta att jag är en man. Riktigt fördomusfullt.

    Jag har inte heller fixat mina bröst. De är fina som de är. Min man och jag lever gott här nere. Vi har också ett mindre hus uppe i Tramuntanabergen. Deja heter byn. Men vi säljer det nog snart och lägger pengarna på en insats i Alcanadas golfanläggning istället. Vet du att den ägs av familjen Porsche? De måste ju vara urtypen av avskum så du hatar så mycket.


    Oj råkade jag trampa på en öm tå?
  • Anonym (ts)
    Don3 skrev 2019-08-05 16:53:39 följande:

    Ytterst få företag har en vinst på 40%. Så det är troligen vad overheaden kostar inte vad ägaren får. Overheaden blir du inte av med bara för du tar bort ägaren. Verksamheter med störst overhead är SKL och staten. Då de är experter på att slösa med andras pengar. En företagare slösar inte med sina pengar eftersom det är just dennes.


    Är den exakta siffran så intressant egentligen?

    Ett system som per definition bara kan ha antingen förövare eller offer kan inte vara ett hälsosamt system.
  • Anonym (G)
    Anonym (ts) skrev 2019-08-05 16:57:36 följande:

    Oj råkade jag trampa på en öm tå?


    Du menar om att kvinnor kan vara kapitalister? Inte alls. Det är bara kul att peka på fördomar. Jag klantar mig själv ibland och förutsätter att vissa roller företrädelsevis har ett visst kön. Mer sällan nuförtiden när jag aktivt försöker tänka på det.
  • Bananböjaren

    Intressant trådstart. Egentligen är det lite förvånande att de hyperrika inte möter mera motstånd än de gör i dagens samhälle. Klyftorna i väst är idag större än vad de var strax innan franska revolutionen läste jag nånstans. Skillnaden är väl att arbetarklassen är rikare idag, eftersom det finns så mycket mera att ta av.

    Det är också lite konstigt att det i såna här trådar alltid dyker upp en massa svartvita kommentarer om kommunism och karl marx. Dessa brukar också komma ifrån arbetarhögern, dvs dom som blir buttfuckade mest av storkapitalisterna.

    Dagens kapitaliska system är uppbyggt så att en liten ultra överklass sitter och pantar på resurserna från generation till generation. Det handlar väldigt sällan om driftiga "selfmade" personer utan såna som ärvt det mesta. Sen kan dom investera kapitalet och låta det växa utan att egentligen ta några risker alls.

    Förlustbringande och skuldsatta företag sätts i konkurs, sen kan man köpa upp konkursboet och starta om med avskrivna skulder. En procent av världens befolkning sitter på 99% av resurserna. Man skulle ju tro att dom som utför arbetet på golvet hade haft vett att kräva lite mera, men oftast är det dom som skriker om kommunism om någon nämner snedfördelningen.

  • LuciferIV
    Anonym (ts) skrev 2019-08-05 16:43:28 följande:

    Det är kapitalismens fel att alla inte har ett jobb.


    Jo, eller hur...

    Men som sagt, varför startar du inte eget?
  • Liberté

    Om du ville ha mindre klasser skulle du haft 0 invandring utanför arbetskraft samt göra den tidsbegränsad. Klyftorna har ökat artificiellt genom att personer som aldrig kommer ha en chans på arbetsmarknaden har kommit in.

    Att det skapas klyftor i samhället av makthavarna är ett dåligt argument för att reglera andras hårt förvärvade slantar.

  • LuciferIV
    Anonym (ts) skrev 2019-08-05 16:57:36 följande:

    Oj råkade jag trampa på en öm tå?


    Världens lamaste kommentar, och kommer alltid ifrån folk som har slut på argument...

    Pinsamt.
  • Virriga Vera
    Anonym (ts) skrev 2019-08-05 14:54:54 följande:
    Oj, det där måste varit en logisk vurpa.

    Titta på ett fält. Det ser ett fält. På våren kommer ett gäng med arbetare. Från vår till höst sår de, vattnar, rensar, beskär för att till sist på hösten skörda. De har nu ett antal lådor med grödor. Plötsligt kommer en okänd man in i bilden. Vem tycker du ska ha grödorna. Arbetarna eller den okända mannen som precis kom?
    Den som betalade allt som gjorde det möjligt för att grödorna skulle växa, vilket innebär lönen till de som arbetar, allt utsäde, alla skatter och försäkringar för de som arbetar och som ser till att bomullen säljs vidare till bästa pris.
Svar på tråden Tvångskonfiskera de rikas pengar!