Inlägg från: BurningDiamond |Visa alla inlägg
  • BurningDiamond

    Bonus barn

    Anna60 skrev 2019-08-05 14:18:17 följande:

    Ni ska INTE flytta ihop än på nåt år. Du skall ha chans att umgås med barnen under en lång tid! Det kanske inte kommer funka överhuvudtaget med barnen, och då bör du inte sätta dig i den situationen att du inte har möjlighet att dra dig ur förhållandet. Gemensam bostad, kanske ekonomi ihop osv, kan göra separationer långdragna och svåra. 

    Se till att ställa krav på honom. Ingen ihopflyttning i nuläget. Umgås med barnen när han har dom. Ge det ett halvår med umgänge på regelbunden basis och se om ni gillar varandra. Första tiden kan vara en smekmånadsfas och du mer eller mindre älskar barnen. Efter några månader blir det mer naturligt, och ni gör er inte till för varandra du och barnen. Först DÅ vet ni hur ni mår tillsammans allihop. 

    Ni måste också diskutera din styvmorsroll/bonusmammaroll. Vad förväntas av dig? Kommer du ha minsta fostransansvar (nej - det ska du inte ha), får du säga ifrån när de bråkar med varandra osv. Kommer du lämna på dagis, hämta på skola? 

    Det finns massor som säger att ni absolut inte skall flytta ihop om några månader. Kratta manegen först och se till att det blir bra INNAN. 


    Lyssna på detta!
Svar på tråden Bonus barn