Inlägg från: mammalovis |Visa alla inlägg
  • mammalovis

    Vad ska ett barn kunna i åk 1

    Orkide skrev 2019-08-05 15:15:11 följande:
    Vad ska ett barn kunna i åk 1 för att ha godkänt i engelska?

    Min son tycker det är pinsamt med engelska och vågar inte riktigt prata engelska i skolan. Men stenciler och annat gör han korrekt. Men läraren har satt honom som icke godkänd på något i engelskan!!
    Fråga sonens lärare! Det finns inga uppnåendemål i kursplanen i engelska i årskurs 1, utan det är den kommunen/skolan som satt sina egna mål.

    Eleverna har engelska från årskurs 2 i vår kommun. De har fått lära sig hälsa och berätta vad de heter och hur gamla de är samt fråga detsamma. Sedan har de pratat färger och kroppsdelar bl a. Det viktigaste lär nog vara att våga prata, så skulle gissa att det hänger på det.

    Det enklaste är väl att ni börjar prata engelska hemma, så vänjer han sig vid att prata i ett tryggt sammanhang.
  • mammalovis
    Orkide skrev 2019-08-05 22:13:10 följande:
    Läraren sa att han är blyg att tala engelska men att han klarar allt det skriftliga galant.
    Men då har det ju redan tagits upp på utvecklingssamtalet och ni har fått reda på risken om det påtalats att han är för blyg för att prata. I år 1 är det ju den talade engelskan som är viktigast. Skriva av enkla ord eller dra streck från ord till bild är ju inte så svårt. Sedan kanske inte läraren har kommunicerat att han måste prata engelska för att ha uppnått målen i år 1. Men då vet ni ju redan vad ni har att jobba på. 

    Sedan är det väl bättre att ni redan nu vet vad han måste jobba på, än att han grönmarkerats nu och blir röd först i 3:an.
  • mammalovis
    Orkide skrev 2019-08-06 13:28:14 följande:
    Sen när betyder blyg = att man inte uppnår målen...
    Blyg tolkar jag som att han inte vågar prata, d v s det finns för lite att bedöma eller också pratar han kanske inte alls. Hur har du tolkat att han är blyg?

    I ena klassen som jag har hört ha engelska är det mycket att alla får göra samma dialog i kedja inför klassen. T ex Hello! My name is ... What is your name?
Svar på tråden Vad ska ett barn kunna i åk 1