• Tue 6 Aug 2019 21:27
    3270 visningar
    59 svar
    59
    3270

    Tips om mat och näringsdryck till 18 månaders som äter dåligt?

    Bananmilkshake

    2 stora bananer

    1.5 cup mjölk (bröstmjölk?)

    0.25 cup jordnötssmör

    Mixa och drick

    Räcker till 3 8oz portioner på 280 kcal

    Följ "kids eat i color" på Instagram för tips

  • Wed 7 Aug 2019 16:14
    #9
    Anonym (Hjälp) skrev 2019-08-06 21:36:29 följande:

    Tack, men har provat alla sorters smoothies och milkshakes, men han vägrar dom. Dricker inget som är tjockare i konsistensen och inget som inte ser ut som saft/läsk tyvärr.

    Ska kolla sidan du hänvisar till.


    Hur serverar du smoothies och milkshake? Jag tänker eftersom han dricker bröstmjölk så vägrar han ju inte mjölkig dryck. Provat att servera det ljummet som bröstmjölk? Vad jag hört från dietister så brukar man kunna trappa in saker för att det ska gå lättare. Utgå från bröstmjölken och tillsätt små mängder som långsamt ökas över tid. Kräver ju dock att du pumpar. Det skulle då även möjliggöra att gå från bröstmjölk till vanlig mjölk.

    Finns en annan bra sida "newwaysnutrition" men också fler. Många av dem skrivna av dietister. De flesta håller hårt på att maten serveras vid bordet, du bestämmer vad som serveras och barnet bestämmer vad denne äter.

    Det är inte lätt med barn som är petiga, har snäva och varierande smaklökar etc. Man tror ofta man gör dem en tjänst genom att erbjuda något annat "för då äter de ju något i alla fall". Jag var ett sådant barn när jag var liten. Hade en mamma som alltid gjorde något annat om jag inte ville ha maten, och självklart ville jag inte det, jag visste ju att om jag inte åt kom det snart fram något bättre. Smal har jag alltid varit men alltid varit nöjd och glad.

    Du skriver att ditt barn för övrigt är en pigg och glad kille med full fart i benen, som tycks må väldigt gott. Är så fallet tror jag bvc ser det med och därför har is i magen innan de anser att dietist behöver kopplas in. Näringsdryck är ju sällan optimalt eller bäst.
Svar på tråden Tips om mat och näringsdryck till 18 månaders som äter dåligt?