• Less is more

    Ett antal före detta dejter hör av sig till min flickvän

    Har läst igenom en stor del av tråden.

    Förstår din tveksamhet kring de händelser som du tar upp.

    Tror det är en kvinna som är lite osäker, ogillar att vara själv, och är rädd för att säga nej och göra andra besvikna....det är nästan så att hon ber dig om hjälp att sätta ner foten och markera. Dvs om du vill satsa och ta det seriöst och är mer bestämd så klarar hon att avvisa andra män ? Annars vet hon inte vad hon vill riktigt. Andra får bestämma åt henne....

    I denna internetvärld måste man vara ganska bestämd själv och ha integritet själv för att inte ryckas runt och dras med av andra personer.

    Du verkar vara en bra kille - ni har bara dejtst två månader och hon har redan ställt dig mot väggen vad du vill med er relation ? ( tror jag du skrev i tråden). Är hon stressad för att någon annan ställt henne mot väggen ?

    Jag tycker att du gör rätt om du vill ge denna relation mer tid och lära känna henbe bättre först. Du kan ju inte redan nu svara på om du vill flytta ihop och gifta dig - eller vad hon nu förväntar sig. Klarar hon inte av att vänta på att er relation utvecklar sig och samtidigt avvisa andra män - så kan du avsluta relationen. Lita på din magkänsla - dina känslor är också viktiga.

  • Less is more
    Anonym (Fredde) skrev 2019-08-14 06:21:42 följande:

    Vad glad jag blir för ditt svar! 

    Så som du beskriver det är exakt så som jag uppfattar det på varenda punkt.

    Du har även listat ut saker om henne som stämmer men som jag inte har skrivit i tråden. Hon vill att jag ska sätta ner foten som du skriver. Det ger henne en trygghet i att det är vi och botar hennes osäkerhet. Det kan vara så att det leder till att hon är fantastisk när hon känner sig lugn och trygg.

    Hon tycker om när jag är tydlig, kommunicerar och är rätt hård(väldigt tydlig) med henne. Hon hatar all form av osäkerhet. Sånt som kan uppfattas som dubbla signaler.

    Samtidigt så får jag ju känslan att många av hennes beteenden är på gränsen för diagnos. Som någon skrev SLAA/kärleksberoende. Vissa delar av beteendet påminner om borderline även om jag inte tror hon är det.


    Ja, jag är själv kvinna - så jag kan leva mig in i hur andra kvinnor är och tänker.

    Kärleks och bekräftelseberoende kan man nog bota...om hon vill själv, och det bara är det.

    Att dottern har borderline ( är det emotionell instabilitet ? ) kanske delvis kanske bero på henne som mamma. Hon har kanske inte lyckats skapa ett stabilt hem och trygghet för hennes dotter. Vilket förstås även gäller dotterns pappa. Man kan tänka sig att hennes dotter är lite skör, precis som mamma. Borderline går att bota med terapi och med mognad. Dvs dottern kan kanske komma ur det här med tiden. Kanske har även din flickvän haft detta "drag" tidigare ?

    Kärlek och en bra stabil och bestämd man - som kan hjälpa till att skapa struktur, sätta vissa gränser, ge trygghet kan vara en bra medicin för henne. Men det är min gissning.

    Det kan ju också vara så att hon är en notorisk spänningsökare.

    Det viktigaste är förstås vad du känner för och hur du skulle må av detta.

    För det är ju ändå så - att hon Måste ta ansvar för sig själv och förstå vad hon gör. Du kan inte göra det åt henne. Så du behöver få lära känna henne bättre.

    Om det inte verkar som att hon förstår sitt ansvar - så kommer inte förhållandet att fungera.
  • Less is more
    Anonym (Fredde) skrev 2019-08-14 06:41:13 följande:

    Tack för all hjälp!

    Jag diskuterade lite försiktigt med henne igår om de här frågorna men det kom inte fram så mycket bra. Hon hade gått i lite terapi tidigare och haft någon utmattningsdepression men det var inget direkt som jag kunde ta på.

    Vill fråga en "sista" fråga. Bland det märkligaste med hennes beteende är att hon har svårt att definiera sina relationer med män/killar som jag uppfattar det om hon inte försöker lura mig med halvlögner/sanningar. 

    En person kan ena stunden vara:

    1. En kompis och sen plötsligt en gammal relation

    2. En dejt och sen nästa stund någon har legat med

    3. En kompis och sen plötsligt en före detta dejt

    4. Ett avslutat förhållande och sen plötsligt någon som vill fortsätta

    5. En gammal kompis som hon tar en öl med och sen plötsligt en gift man som vill ligga med henne

    Och så vidare. Är det ett typiskt SLAA-beteende?


    Hon verkar inte ha förmågan att bara vara kompis med en man. Det blir alltid nåt strul - för att mannen ifråga vill pröva något mer och hon inte klarar att avvisa. Eller hon kanske inte hade lust att avvisa.

    Hon är helt enkelt inte en tjej som bara kan vara kompis med en man - det blir alltid nåt mer strul till slut. Då kan bli svprt för henne att definiera vad det var för en slags relation.
  • Less is more

    Lycka till - hur det nu än blir !

    Ser att jag skrivit irriterande mycket "kanske" i mina svar. Men det är ju för att det ändå är omöjligt att ge helt tvärsäkra svar på "familjeliv" hur andra människor man aldrig träffat är och egentligen tänker.

    Hur som helst - det vaaar väldigt konstigt att hon pussade en annan på krogen (som du tidigare berättat om ) - många skulle ha gått redan där.

    En bra man, som du verkar vara, och som hon också säger att du är, sviker man inte, man gör inte honom illa. Man vill ge honom allt, sitt bästa " jag ". Det är ju så det ska kännas för dig.

  • Less is more

    Fredde, du verkar känna en väldig stor omsorg om henne och verkar kunna vara ett jättebra stöd. Kärleken kan lyfta och utveckla en person. Alla som haft en riktig förälskelse som varit ömsesidig vet att det är så.

    Du verkar vilja lägga mycket energi på att försöka förstå henne och hennes beteende. Oklart om hon dock själv inser att hon beter sig lite problematiskt.

    Ett gott råd. Slå inte knut på dig själv och låt dig utnyttjas. Du verkar vara en psykologisk person som är bra på att stötta andra. Kanske för att du alltid har gjort det och hamnar där ?

    Tänk på dig själv - och låt dig inte manipuleras och utnyttjas.

Svar på tråden Ett antal före detta dejter hör av sig till min flickvän