Inlägg från: sextiotalist |Visa alla inlägg
  • sextiotalist

    Less på relation mellan pojkvän och exfru

    Litenochensam skrev 2019-08-06 23:08:47 följande:

    Min pojkvän sen 2 år tillbaka vill kunna umgås med sin exfru och barn; bio, busfabrik, shoppingrundor etc. Han säger att han vill göra det för att deras barn mår bra av det. Jag tror att han gömmer sig bakom det faktumet. Hon har ett flertal gånger under dessa två år frågat om de gjort rätt som separerat, skickat selfies på sig själv, bett honom (sarkastiskt vid bråk) hälsa mig att hon saknar han k*k och drömmer om den. Skickat selfies och sarkastiskt påpekat att hon gör det för att hon suktar efter honom. Skickat en låt vars titel är: jag älskar dig etc. Detta bara i sommar. Hon har dessförinnan gjort mycket mer. Han saknade sina barn så mycket för en månad sen att han övervägde att gå tillbaka till henne men valde att stanna för att vi faktiskt älskar varann. Jag har hela tiden tiden varit konsekvent med att jag inte vill att de umgås men han har gjort det ändå. Nu vet jag inte längre vad jag ska ta mig till.. Tacka för mig? Någon som har något klokt att råda med? Jag älskar honom väldigt mycket och vill egentligen vara kvar.


    Åh, det är det klassiska, fega (i det här fallet en man) person som gömmer sig bakom barnen för att slippa "välja" och ta en konflikt.
    I ditt fall så hade jag nog sagt ifrån. Att om han tycker sin relation med sitt ex (och om han skyller på barnen, så säg att det är skitsnack, barnen behöver inte shoppingrundor med skilda föräldrar, det enda de behöver är två föräldrar som kan kommunicera med varandra som två vuxna) är viktigare än relationen mellan er, så är er relation över. Inte pga svartsjuka, utan för att han prioriterar inte er relation framför relationen med sitt ex.
    Den dagen han kan prioriterar en kärleksrelation framför relationen med sitt ex, då är han redo för en ny relation, under tiden så kan han leka kärnfamilj med sitt ex.
    OBS, jag tycker inte att det är fel att man har en bra och sund relation med sitt ex, inte heller att man har ett visst umgänge. Det är när man anser att relationen med sitt ex är viktigare än en ny kärleksrelation (inte ens ny i det här fallet) som man inte är redo för en ny relation.
Svar på tråden Less på relation mellan pojkvän och exfru