• Thu 8 Aug 2019 17:50
    740 visningar
    12 svar
    12
    740

    Turners syndrom

    Hej! Jag är 26 år gammal och fick reda på genom en fertilitets utredning för några månader sedan reda på att jag har ett kromosomfel (turners syndrom). På grund av detta fick jag äver veta att jag redan är i klimakteriet och måste göra äggdonation för att få barn. Det går inte ens beskriva min fruktansvärda smärta och sorg efter att ha fått reda på detta. Efter detta beskedet blev jag sjuk och har fortfarande depression och ångest. Min största rädsla i livet har alltid varit att vara steril, har alltid känt på mig att något inte står rätt till. Dessutom jobbar jag på förskola och vet knappt hur jag ska orka jobba kvar, men älskar samtidigt mitt jobb och har pluggat i 3.5 år för detta. Jag undrar om det är någon i en liknande situation som mig? Om det är någon som kan berätta om hur äggdonation går till? Hur överlever man ens en sådan här situation? Jag är så otroligt rädd för att det ska misslyckas och åren gå ????

  • Svar på tråden Turners syndrom
  • Fri 9 Aug 2019 19:10
    #3

    Tack för svar! Det som är jobbigt för mig är inte att det inte kommer att vara mina gener, utan det är min rädsla att det inte ska fungera på dessa tre försök. Då får man ställa sig i kö igen i ca två år och betala runt 100 tusen vad jag fattar det som :(

  • Sat 10 Aug 2019 18:23
    #5

    Jaha okej gjorde ni tre försök i Sverige först då? Är det 65 000 per försök?

  • Sat 10 Aug 2019 22:21
    #7
    UndrandeSökare skrev 2019-08-10 20:22:37 följande:

    Vi gjorde inga ivfförsök i Sverige. Vi behöver göra dubbeldonation (både ägg och spermiedonation samtidigt) och det var inte lagligt i Sverige då, endast utomlands.

    Det kostar 65.000kr med äggdonation i Riga (då får ni alla ägg från ett äggplock på äggdonatorn) då ingår första insättningen i priset. Sen kostar det ca 10.000kr/insättning från insättning nr 2.

    Ni får fylla i ett dokument hur ni ser ut (längd, vikt, hårfärg, ögonfärg etc och ett annat dokument hut ni vill donatorn ska se ut och så matchar kliniken er mot deras donatorer, sen får ni några donatorer att välja på.

    De sätter in 1 eller 2 embryon varje gång, ni får själva välja om ni vill sätta in 1 eller 2.


    Tack för informationen, ska nog prova Riga ifall inte de tre första fungerar. Hur kommer det sig att ni valde just Riga? Får man prata med en psykolog eller kurator först i Riga också för att utreda om man är lämplig precis som i Sverige? Är nämligen orolig att inte bli godkänd pga pågående utredning av ADD, depression och pågående utredning av leversjukodommen autoimun hepatit :/
  • Sun 11 Aug 2019 11:40
    #9

    Okej Riga låter ju absolut som det bästa valet då. Tack för tips!

Svar på tråden Turners syndrom