Inlägg från: Nextchapter |Visa alla inlägg
  • Nextchapter

    BIM september 2019

    Hej på er!

    Hoppar över hit från augusti-tråden då jag fick min mens idag.

    Lägger till mitt namn i listan :)

    BIM SEPTEMBER

    3/9: Theresesvea, Idas123, AndraSladdis

    4/9: Sofiakarin, Myrkryper

    5/9: mimiii, MsPinnipeds, Phoworray, Siggy

    6/9: Michibell, Zyprexa

    7/9: Längtande95, Idapidan

    8/9: Lylls

    9/9: Honungsvatten, Kattunge15, Tidiih

    10/9: Förstabarnet123, fladdriga svansen, Bambi91

    11/9: ketchup88

    14/9: cilia81, Nextchapter

    16/9: lindamjonsson, Nicciz

  • Nextchapter
    Fladdriga svansen skrev 2019-08-18 15:13:04 följande:

    Kul med igenkända namn :) men tråkigt också mest att ni behövde hoppa till nästa bim tråd och inte bf tråd. Får hålla tummarna att detta blir vår månad trots allt :)


    Hej!

    Ja precis! Kul men ändå inte liksom med igenkända namn :) Jag hade dock förväntat mig att mensen skulle komma denna ggn då första försöket inte kunde bli helhjärtat pga av semester o knepiga sovplatser mm. Nen man har ju alltid ett litet hopp när man några dagar känner lite symtom man aldrig känt innan, men kroppen kan ju lura en massa också.

    Denna ggn blir ett mer riktigt försök :) dock har jag inga ÄL-tester mm utan kör efter appen p-Tracker när den säger att jag har min fertila vecka etc. Hoppas på de, annars så kanske jag köper nån fertilitetsmonitor eller liknande nästa ggn :)

    Lycka till allihop, skall bli kul att följas åt!
  • Nextchapter
    Fladdriga svansen skrev 2019-08-19 11:21:27 följande:

    Det var som hos mig då. Hade inga förhoppningar alls att det skulle ta sig på första försöket så var inte så förvånad eller besviken.

    Jag har också P-tracker, den är förvånande bra för att vada gratis. Stämmer väldigt bra hittills speciellt efter att den lärt känna ens cyklar.

    Min äl är lite knepig nu dock så den har hoppar mellan dag 10,14 och 16. Så därför kör jag äl test för att vara säker. Men oftast verkar de vara dag 15 normalt. Vågar inte chansa :D


    Ja det tycker jag med :)

    Vilka ÄL skulle du rekommendera och hur gör man? Har fått tips om monitor eller digitala tester. Vill ha nått så enkelt som möjligt om jag skulle börja testa :) tycker det är så segt nu till mensen slutar och fram till den fertila veckan också, en evig väntan detta, haha!
  • Nextchapter
    Fladdriga svansen skrev 2019-08-20 09:52:20 följande:

    Jag använder mig av stickor från testlagret då jag vill se stegringen och liksom förbereda och kunna förutse lite när ÄL också blir. Lite mer mental förberedelse.

    Digitala och monitor är väl enklast vad jag förstått. De är mer svart på vitt, antingen äl eller inte :D sen sker äl 24-48h efter de är fullt utslag.


    Ah okej, jag förstår. Får se om jag köper några denna ggn eller inte :)
  • Nextchapter
    Lylls skrev 2019-08-21 12:07:51 följande:

    Bebisverkstan har börjat för oss! Har ÄL troligen 23/8, 24/8. Det blir vårt andra försök. Under vårt första var vi lite sent ute.. Vore väldigt kul om vi lyckades! Lite nervig också över vad vi ger oss in på. Jag som alltid vill ha någon form av koll. Spännande utmaning!... :) Lycka till alla!


    Åh spännande! Vi har också vårt första ?riktiga? försök denna månaden, har också varit på resande fot och inte kunnat få till det.

    Känner igen mig o det du skriver om kontrollen, känns superläskigt i just den aspekten o sluta med preventivmedel och bara ta beslutet att -nu kör vi. Skräckblandad förtjusning. Har en tanke i bakhuvudet som jag haft väldigt länge, att jag är så rädd att jag inte kan få barn.

    Hoppas att den tanken inte spärrar bara för det är ju så dumt att ta ut nått i förskott.

    Försöker se detta som en rolig och spännande utmaning. Men det är ju så mkt vänta att man blir tokig.. nu är min mens över så nu väntar jag på äl-veckan. (Den fertila perioden) enligt min app p-Tracker. Funderar på att köpa äl-test för att se om det stämmer framöver om det inte skulle bli nått denna ggn. Har ÄL troligtvis den 31/8 och Bim ca den 14/9.

    Lycka till du också! Så skoj att kunna följas åt!
  • Nextchapter

    Ja verkligen!

    Jag vet inte varför tanken finns där men har velat ha barn o flera år men livet har inte riktigt varit med oss så det har liksom blivit framskjutet allt hela tiden, o bara för att man velat ha allt de andra iordning innan man skaffar barn så tänker min hjärna typ: ?skyll dig själv, du skulle börjat försöka mkt tidigare? eller så är det vår vanliga otur som slår liksom.. skulle typ inte bli förvånad..

    Men nu känns det på nått sätt som att livet håller på att vända till vår fördel och då är det sista man vill att detta skall ?krångla? eller hur man nu skall förklara. Låter säkert skitdumt i andras öron men.. vill detta så gärna fast att det är sjukt läskigt.

    Men jag skall väl inte måla fan på väggen innan man ens dragit igång. Haha snacka om depp tankar, men ibland dyker dom upp också.

    Men är dock också så sjukt envis så detta skall bli en rolig utmaning ändå. Förhoppningsvis inte en svår o lång.

    Tack! Håller tummarna för dig o alla oss här också! :)


    Lylls skrev 2019-08-21 19:23:00 följande:

    Eller hur! Läskigt och spännande på samma gång. Känns som man blundar och hoppar, men vet inte vart man hamnar! :)

    Den tanken om att inte kunna få barn slår mig ibland också. Inte för att jag har någon anledning egentligen att tro det. Men det är väl ett ytterligare scenario man skapar åt sig. När man haft den tanken i bakhuvudet så blir den vanliga frågan "när ska ni skaffa barn?" rätt tokig. Tidigare var jag inte jättepepp på barn, och då blir ju den frågan än mer lustig.. :) Vi får försöka lita på våra kroppar. Det kanske inte går så snabbt som man hoppas. Men har vi tur så är detta vår månad! Jag håller tummarna för dig! :)


  • Nextchapter

    Ja, tror många egentligen kanske tänker lite lika o samma banor ibland men inte så långa som pratar om det. Villigt att lyfta alla tankar känner jag. :) ja detta skall bli så spännande och nervöst!

    Vi har inte försökt alls på riktigt riktigt än, detta är andra månaden vi kör utan skydd, så denna gång är väl mer på riktigt när man har lite bättre koll/löst på lite om äl och fertil period mm. Så denna månad känns mer som ett riktigt försök då förra va vi på semester o inte kunde pricka in äl mm.


    MsPinnipeds skrev 2019-08-22 01:41:46 följande:

    Du satte precis rätt hur jag har gått och tänkt med. Nu är vi inne på försök nummer 5 till vårt första barn, men tankarna har funnits/finns där. Vi har liksom också gått och väntat på rätt tajming för att skaffa barn och en del av mig tänker ibland att det kanske börjar bli för sent, men men vi får se! Det ska f*n gå :P

    Bra inställning att se det som en utmaning istället :D

    Hur länge har ni försökt?


  • Nextchapter

    Åh grattis!!! :)


    almqvist skrev 2019-09-01 07:29:59 följande:

    Eftersom ni också kunde se två streck tog jag ett cb-digitalt. Jag är gravid! Så lycklig :)


  • Nextchapter

    Hej på er,

    Har varit lite inaktiv här då jag bara väntat o väntat på den fertila veckan enligt min app.

    När den väl kom försökte jag hålla koll på symtom på min kropp då vi inte köpt några ÄL test ännu. Men bara för de så beteer den sig inte som den brukar, känner inte alls av samma symtom som tidigare månader utan andra, vilket är sjukt typiskt nu när vi denna månaden verkligen kan försöka på riktigt.

    Min mens blev ca 3 dagar sen förra ggn så allt blir ju kanske förskjutet, men det brukar ju appen justera också.

    Aja, enligt appen hade jag ÄL igår och vi har fått till det i måndags, onsdags och igår iallafall. Förhoppningsvis även idag/kväll plus kanske nån mer dag beroende på om min kropp visar ÄL symtom eller inte. Vill inte ?tvinga? fram lusten o myset bara för att liksom.

    Sen är det bara att hålla tummarna o vänta till BIM.

    Som tur är har jag mkt o göra dessa veckor så förhoppningsvis slipper man analysera o vänta på samma sätt som förra månaden (som dock blev ett halvhjärtat försök) men det brydde sig inte hjärnan om utan den letade symtom ändå.. haha!

    Ser så mkt fram emot att följas åt med alla här inne och jag håller tummar o tår för er! <3

Svar på tråden BIM september 2019