Forum Kosthållning - Kropp & själ
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Fråga om kost och träning (anonyma)

  Tis 27 aug 2019 14:36 Läst 0 gånger Totalt 12 svar
  Visar endast inlägg av Anton Chigurh - Visa alla inlägg
 • Tis 27 aug 2019 14:36 #10 +1
  HSOF skrev 2019-08-27 14:26:16 följande:

  För att bygga muskler och samtidigt tappa fett, så får du den största effekten av tuff styrketräning. Hög belysning med få repitioner. Konditionsträning i form av intervaller kan också vara bra men bäst effekt får du vid tung styrketräning.

  När det kommer till kosten så bör du inte likt många andra ha skräck för fett. En kost med bra fetter är en nödvändighet för ett bra muskelbygge och samtidigt tappa onödiga fettdepåer. Som du skriver här så har du mest fett på överkroppen och inte så mycket på underkroppen. (Jag misstänker att du syftar runt magen?) Det är fett visceralt fett som bildas genom framförallt svängande blodsocker och ett förstadie till metabola syndromet.

  Så för att bränna fettet och samtidigt forma fina muskler, rekommenderar jag att du tränar styrketräning med ev lite konditionsträning på slutet av passet. Kondtion är alltid bra att h i hälsosyfte. Sedan försöker du äta en kost med ca 2g protein per kg kroppsvikt per dag och samtidigt som du försöker minimera snabba kolhydrater. Fyll istället upp tallriken med mer fett, kycklinglår är ett perfekt livsmedel likaså fet fisk såsom lax, makrill och strömming. Om du måste prestera och har kort tid mellan två hårda pass kan kolhydrater vara att föredra men om målet bara är att bränna fett mot muskler så tjänar kolhydraterna inte något större värde för dig.

  Jag är utbildad nutrionist med inriktning idrott och träning. Så har du fler frågor eller vill ha rådgivning så får du gärna skicka mig ett pm här.


  Kan bara instämma. Jag brukar köra med jävligt hög belysning. Känns oerhört tillfredsställande...
  Most people are only alive because it is illegal to shoot them.
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Svara i tråden...

Innehåll