Inlägg från: Anonym (Xz) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Xz)

    Någon använt mitt konto för köp

    Hej. Jag undrar om någon vet hur lätt det är att använda mitt kontokort för köp av spel på sidor? Hur lätt är det? Räcker det att dom har kortnumret? Jag har nämligen sett på min historik på min bank att någon köpt något spel. Någon som varit med om något liknande? Vad gjorde ni?

  • Svar på tråden Någon använt mitt konto för köp
  • Anonym (Xz)

    Jag har en son på 20 som vägrar söka jobb gör inget annat än spelar. Frågade om kände till spelets namn så han inte att han inte visste. Och nu har det dragit stora summor som ca 1000kr hit och 500kr dit. Hur kan han neka och ljuga för mig? Och det var mina sista pengar. Har en dotter på 6år oxå. Så nu fick jag låna pengar till mat pga detta. Vad ska jag göra? Kan man kolla upp det?

  • Anonym (Xz)

    Nu har det hänt igen. Sist jag skrev så erkände sonen att det var han som tog mitt kort. Nu har det hänt igen. Jag skaffade nytt kort. Och nu har jag tjatat på han om söka jobb och gå till soc men inget hänt. Kan inte kasta ut han. Jag vet jag borde. Men så fort jag glömde kortet i jackan så var han där o tog det. Jag sa bara till han igår om att han får skärpa sig med söka jobb m.m. Jag sa att jag ska stänga av internetet o då så försvann det 600kr från mitt konto. En spelsida som han köpt spel. Nu måste jag till banken igen o skaffa nytt kort. Finns det något sätt att inte kunna använda mitt kort? Kortnumret är ju det han använder. Jag litade på han. Hur kan man göra så mot sin mamma? Snälla ge mig råd!!!!

  • Anonym (Xz)

    Han verkar inte våga erkänna. Vet att det är han. Som sist då jag var tvungen o "tjata" om att han skulle erkänna. Till slut då erkände han. Men denna gången verkar han inte våga erkänna. Jag mår så dåligt så jag har varken sovit bara gråtit och har orkat gått till jobbet. Ska man berätta för sin chef om detta? Ska jag ringa vårdcentralen för ett läkarbesök eller är det nån kurator?

  • Anonym (Xz)
    Anonym (Besserwisser) skrev 2020-05-22 19:12:39 följande:

    Det enklaste sättet att hindra detta när du får ett nytt kort är att skrapa bort CVV/CVC-koden som står på baksidan av kortet. Den måste man ha för att göra köp på internet. Förvara PIN-kod och CVV/CVC-kod på ett säkert ställe där sonen inte kan komma åt dem.


    Hur lyckas man skrapa bort cvc koden? Med något speciellt? Försökte med det gamla men lyckades inte så bra.
  • Anonym (Xz)
    Anonym (Besserwisser) skrev 2020-05-22 21:15:51 följande:

    Ta en robust kniv, typ Morakniv.

    Skriv upp koden från det nuvarande kortet och skrapa sedna bort den. Har du tur så glömde sonen skriva upp den, och då behöver du inte gå till banken och skaffa ett nytt.

    Om han var smart nog att skriva upp allt så behöver han förstås inte ens kortet för att fortsätta handla på det.


    Jag har spärrat mitt nuvarande kort så ett nytt är på väg.
  • Anonym (Xz)

    Min son har inte varken bett om ursäkt eller pratat med mig sen detta hände. Jag tänkte om jag skulle ringa soc. Vad gör dom då? Någon som vet? Jag mår så dåligt.

  • Anonym (Xz)

    Han förnekar men går det att kolla att det var han på nåt sätt? Han köpte samma spel sist o då erkände han till slut. Men tänker säga till om anmäla till polisen o göra det oxå. Vad gör polisen sen då?

  • Anonym (Xz)
    Anonym (Q) skrev 2020-05-23 13:15:18 följande:

    Men sluta bara resonera med honom. Du vet att det är han som gjorde det. Du behöver inte hans erkännande. Meddela honom det och säg till honom att du kommer att agera utifrån den verklighetsuppfattningen. Tyvärr är det en konsekvens av att han stal från dig tidigare att du kommer att dra dina slutsatser.

    Du är ingen domstol som måste ha obestridliga bevis. Du är en person som har blivit bestulen upprepade gånger i ditt eget hem. Du har all rätt att vidta åtgärder för att förhindra att det sker igen.


    Hur ska jag orka gå till jobbet då jag mår skit? Han tog mina pengar som skulle ha till mat. Så fick jag gå o låna pengar. Har en 7åring hemma oxå. Han kommer aldrig gå till soc eller arbetsförmedlingen. Stänger jag av internetet så kommer han ändå sitta o spela på sina spel han köpte för mina pengar. Ska man berätta för chefen om detta?
Svar på tråden Någon använt mitt konto för köp