• Maya84

    Lycklig i Sverige

    Det är man antagligen i den berömda "bubblan", där man slipper reflektera över den eskalerande brottsligheten och stigande otryggheten. 

  • Maya84
    Anonym (nja) skrev 2019-08-12 16:28:36 följande:
    Trams - folk som inte sitter och skrämmer upp sig på nätet är nog lyckligare speciellt om man istället för att skylla på andra själv ser till att få ett lyckligt liv
    ja, för det ju endast på nätet det skrivs om bilbränder, rån, skjutningar, gruppvåldtäkter, gängskjutningar, explosioner och terrorattacker. Det händer ju inte någonstans där ute i samhället. Det är ju bara påhittade skriverier. Explosionerna var bara fake och det hände aldrig. Internets fel.

    Nu är detta en helt annan diskussion förstås. Var man är som lyckligast är nog däremot en ytterst invecklad fråga, då det finns tusentals sätt att värdera lycka.

    Tack för ordet!
  • Maya84
    Anonym (nja) skrev 2019-08-12 16:45:11 följande:
    Sluta förstör alla trådar med att försöka smyga in vardagsrasism, tråden handlar inte om invandring, sjukt irriterande och tröttsamt att allt ska handla om det

    Ta er till tråden där ts gör uppror mot sin lata man, ni kan säkert skylla hans mansbebis betende på invandrignen också
    Haha och var exakt i mitt inlägg kan du finna att jag nämner "invandring" överhuvudtaget?? Var exakt har jag ser du mig skylla på invandrare? Att det automatiskt kom upp i ditt huvud är det något du får stå för.

    Ja, jag slank in lite sarkasm om var i sverige det är som lyckligast, du svarar sen att det är "trams" och i stort sätt felaktigt det jag skriver, varav jag svarar på ditt påstående om att det skulle vara "trams".

    Håll dig själv till ämnet kanske istället för att ytterligare hålla min tråd vid liv med dina påståenden.
  • Maya84
    Anonym (Var mår man bäst i landet) skrev 2019-08-12 17:03:27 följande:
    *Min tråd*? Vad menar du?
    Såklart inte min tråd, men mitt inlägg i tråden, som av någon anledning vissa ville fortsätta på. 
  • Maya84
    och ändå skrev 2019-08-12 17:02:19 följande:
    Sluta dumförklara människor som löser här på Familjeliv, vi är inte dumma i huvudet bara otroligt trötta på all smygrasism som man i många fall inte ens smyger med
    Smygrasism är det du ägnar dig åt, då du antog att "otrygghet" automatiskt hänger ihop med en viss grupp människor. Som du kan se ovan nämndes det inte invandring någonstanns.
  • Maya84
    Anonym (Ace) skrev 2019-08-12 17:24:26 följande:
    Undrar varför det är så... Är det för att det finns för många blåsta rasister med felaktiga förutfattade meningar eller för att det de facto finns en hel del substans i associationerna....
    "felaktiga förutfattade meningar" haha..
  • Maya84
    Anonym (Hasse) skrev 2019-08-12 17:41:05 följande:
    Är det det enda kortet du kan lägga fram ? Smygrasist ?

    Det är väl det enda ni har nu för tiden som försvar när någon förklarar hur det ligger till, eftersom ni inte vill spräcka eran bubbla av självgodhet.
    Om du hängt med lite så var det jag som blev anklagad på noll grunder för att vara en sådan. Jag skrev då tillbaka att när man antar att ämnet "otrygghet" och "kriminalitet" automatiskt hänger ihop med invandrig, så får det stå för denna personen. Jag har INTE skrivit något om ras, invandrare och heller inte anklagat någon! Om man då får höra att man är en rasist för att man inte kan läsa, så kommer jag antagligen viljan att svara.

    Man ska kunna tycka att sverige är otryggt, utan att bli kallad rasist! Löjligt. Om du ska gå på någon, gå på rätt person från och med nu tack.
  • Maya84
    Anonym (X) skrev 2019-08-12 17:52:52 följande:
    Så vad anser du din ökade känsla av otrygghet beror på?
    det kan jag gärna gå närmare in på, men detta är fel tråd för det och jag tycker att vi  droppar detta ämne just här. Jag kan gärna gå in på det närmare men då på ett annat forum, eller så är du välkommen att skicka mig ett meddelande, utanför denna tråd.
  • Maya84
    Anonym (X) skrev 2019-08-12 18:08:08 följande:
    Men det är INTE invandrare?
    haha kan vi inte respektera ämnet i tråden eller? Det är min åsikt att vi inte har lyckats med integrationen, ja.Politikernas fel.  Det är också min åsikt att kultur spelar stor roll. Politikernas fel att de inte tror det är sant.
  • Maya84
    Anonym (X) skrev 2019-08-12 18:08:08 följande:
    Men det är INTE invandrare?
    haha kan vi inte respektera ämnet i tråden eller? Det är min åsikt att vi inte har lyckats med integrationen, ja.Politikernas fel.  Det är också min åsikt att kultur spelar stor roll. Politikernas fel att de inte tror det är sant.
  • Maya84
    Akidoki skrev 2019-08-12 19:38:20 följande:

    Hoppsan.


    Hoppsan vad? Jag skrev från början att jag inte höll mig till ämnet, och skrev även att jag kan diskutera vidare i ett annat forum. Det är så kul att poängtera ut saker, eller hur?
Svar på tråden Lycklig i Sverige