Inlägg från: Anonym (Det räcker) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Det räcker)

    Måste man bjuda hem bonus-barnbarnen?

    Du är absolut inte en idiot för att du inte orkar med andras barnbarn i ditt hem. Säg som det är till dottern. Partnerns barnbarn får härja i sina släktingars hem.

  • Anonym (Det räcker)
    Anonym (Mormor) skrev 2019-08-13 06:55:03 följande:

    Jag tycker du tänker fel.

    Om dina egna barn skaffar flera barn ska de fortfarande bara få komma med 2 barnbarn åt gången?

    Har han sina barn varannan vecka så bjud till ditt hem på hans barnfria helger och avstå kalas/inbjudningar då varannan helg.

    Men annars måste du tyvärr acceptera hela din dotters familj tycker jag.


    Men hon orkar inte med dem. Det är ingenting som bara finns i tanken. Orkar man inte så orkar man inte. Andras barn och barnbarn kan vara extra påfrestande att hantera i ens eget hem. Även om dottern skaffar fler egna barn så har man som biologisk mormor ett intresse och äkta kärlek till dem.
  • Anonym (Det räcker)
    CitronTulo skrev 2019-08-13 08:00:46 följande:

    Så fyra biologiska barnbarn orkar man med pga att man har ett intresse och äkta kärlek" för dem?? Men inte två biologiska + två bonus?? Snacka om att göra skillnad på folk och folk, och då pratar vi om två barn dessutom!


    Exakt så är det. Det är självklart skillnad på egna barnbarn och andras ungar. Vad trodde du?
  • Anonym (Det räcker)
    CitronTulo skrev 2019-08-13 12:45:11 följande:

    Tack och lov så tänker ju inte alla lika då!


    Ja, tack och lov så förutsätter inte alla att man ska älska andras ungar som sina egna.
  • Anonym (Det räcker)
    Anonym (Styvmorsan) skrev 2019-08-13 13:10:42 följande:

    Det förutsätter väldigt få människor men det handlar kanske lite om att göra ?PR? för sitt barn som faktiskt har valt denna partner som har barn sedan tidigare? Det är många människor som du träffar över en fika som du beter dig trevligt och hövligt mot utan att för den skull fullkomligt ÄLSKA dom.

    Min mamma älskar inte min sambos dotter men hon är gullig och trevlig mot henne få gånger de ses, hon är ändå vår gemensamma sons syster. Så himla svårt är det inte!


    Jodå, så svårt är det faktiskt när man inte orkar! Jag träffar många människor över en fika men de suger inte musten ur mig.
  • Anonym (Det räcker)
    Anonym (Styvmorsan) skrev 2019-08-13 14:30:04 följande:

    Då är det bättre att lite snyggt boka in ett annat tillfälle då det enbart passar de egna barnbarnen att komma, jag tror att ts barn skulle bli väldigt sårad och agera defensivt ifall det tjurigt ska markeras att partnerns barn är bannlysta från besök. Även fast hon har all rätt i världen till att göra detta och bjuda in vilka hon vill i sitt eget hem men är det värt det?

    Jag har en heeeeeelt annan förståelse för bonusfamiljproblematik och den finns också i min egen familj jag lever i men tack och lov så slipper jag att mina egna föräldrar också ska in och demonstrera sina ståndpunkter.


    Jag håller absolut med dig om att TS borde försöka boka in besöken när endast de egna barnbarnen kan närvara. Det är det smidigaste sättet att undvika konflikter och olustkänsla. Fast personligen hade jag nog ändå varit ärlig mot min dotter och förklarat läget.
  • Anonym (Det räcker)
    Drottningen1970 skrev 2019-08-13 20:01:55 följande:

    Om de lever tillsammans som en familj, så är det naturligtvis helt omöjligt och olämpligt för dom att exkludera vissa medlemmar från aktiviteter. Gick de med på det så borde de få alla barn omhändertagna. Du får välja att i sådana fall enbart bjuda hem din son, alternativt bara de vuxna eller bara dina barnbarn.

    Kan aldrig komma på fråga att sonen, hans barn OCH hans nya flickvän är inbjudna men att hennes barn inte får följa med.


    Trams! Det är klart att hon kan bjuda dem när bonusbarnbarnen inte vistas i familjen.
Svar på tråden Måste man bjuda hem bonus-barnbarnen?