• Anonym (Camil­la.)
    Tue 13 Aug 2019 20:07
    921 visningar
    18 svar
    18
    921

    Otrohet eller inte?

    Punkt 1 är mest dåligt hyfs. Man gör inte så. Kan inte skylla på gamla vanor hur länge som helst. Ok jag kindpussar oftast.

    Punkt 2 är gränslöst och en form av microotrohet.

    Punkt 3 är som ovan. Varför lämna ur sådan privat info öht. Kan inte förstå typ väninnor som detaljerat lämna ut sina partner i diskussion om sexliv.

    Punkt 4 är otrohet. Helt klart. Jag är av den övertygelsen att det är den i relation som har det tyngsta ansvaret för otroheten. Den andre, singeln, har bara ansvar fram till den andre partnern. Varför ska singeln ta mer ansvar än den som väljer otroheten? Det är inte rimligt att det ska vara så. Det är att förskjuta ansvaret på annan. Sedan kan man påpeka att ha ansvar för tredje part osv och att den som är i relation är förbjuden mark.

    Sedan kommer de gamla vanliga på FL att gasta I alla tonarter. Allt bara i svart eller vitt. Deras principer är det enda rätta. Resten är paria.

  • Anonym (Camil­la.)
    Wed 14 Aug 2019 13:23
    #17
    +1
    Anonym (Robin) skrev 2019-08-14 11:45:42 följande:

    Tack för ditt svar!

    Din skillnad mellan 1 och 2 förvånar mig lite. 1 - "mest dåligt hyfs", medan 2 - "gränslöst och en form av microotrohet". Är inte 1 "grövre" än 2 ändå? Eller åtminstone lika grovt? 

    3) Ja varför lämnar man ut sån information öht? Det är en bra följdfråga! 

    Eftersom detta har hänt irl är den förklaring som har givits "Ville avsluta på ett snyggt sätt och ha en trevlig ton." Det är en sak, men fortfarande inte någon förklaring till varför det skulle lämnas ut intim information om hur sexlivet var i den nya relationen. 

    4) Hur menar du "bara ansvar fram till den andre partnern"? Om man utgår från att singeln i exemplet vet om att den hen knullar med har en relation. Är inte singeln ansvarig då för att bidra till otrohet, och har väldigt dålig moral? 


    Ja ok. 1 och 2. Jag ser skillnaden på att den ena är fysisk och den andra är inte det. Jag tolkat det som du menar en puss på munnen när de träffas. Inte ok. Inte heller att skicka massa kärleksemojisar i sms. Inte ok.

    Jag pussar mina vänner på kinden. Inte alltid men oftast.

    Att dela detaljer är vi överens om. Inte ok.

    Nu är du där i tanken som jag befarade. Finns många sidor av det här. Som singel bör du inte involvera dig med en person i förhållande. Det borde vara off limit.

    Men. Varför ställa högre krav på singeln att ta ansvar för tre personer? Sig själv, den hen vill ligga med och hens partner? Det är ju krav långt utanför sin egen person. Har någon valt att vara otrogen är det dennes ansvar för sin partner. Kom inte dragande med att singeln har dålig moral. Det köper jag inte. Singeln har ansvar för sig själv och fram till den hen väljer att ligga med. Utan att det blir victim blaming men ansvaret för relationen måste ju ankomma på den otrognes partner också. Hen är ju inte helt oskyldig eftersom relationen är så pass icke fungerande på vissa plan att partnern väljer att få tillfredsställelse med annan. Moralen för den otrogne då?

    Ok att singeln bidrar men kan inte hållas helt ansvarig.

    Vem bestämmer nivån på moral? Ser inte moral olika ut för oss? Vems moralribba ska gälla? Var finns transparensen och gråzonerna? Eller stoisk inställning svart eller vitt. Där den egna moralen så klart är nivån. Då är alla som inte tycker lika paria. Vi börjar så.
Svar på tråden Otrohet eller inte?