• Tecum

    Otrohet eller inte?

    Jag tycker att punkt 1-2 är ett olämpligt beteende och det tyder antingen på att det finns gamla känslor som spökar eller en allmän gränslöshet hos personen. Jag kallar det inte otrohet men hade reagerat om min partner gjort så. Relationen till ett ex är extra känslig och där måste man ffa tänka på hur nya partnern uppfattar den.

    Punkt 3 är ett klassiskt exempel på illojalt beteende och ytterst olämpligt. Dock inte otrohet, tycker att man ska akta sig för att devalvera begreppet genom att använda det i tid och otid.

    På punkt 4 tycker jag till skillnad från de flesta att bägge har ett ansvar för otroheten även om det är störst hos den om är i ett förhållande. Men att med öppna ögon ha sex med en upptagen är att bidra till otrohet, jag skulle ha svårt att lita på en sån person i en senare relation.

  • Tecum
    Anonym (Robin) skrev 2019-08-14 11:48:21 följande:

    Tack för ditt svar!


    1-2 Inte ens "Micro-otrohet", för att använda ett modernt begrepp? 


    3 Visst kan det bli en slags devalvering av begreppet men samtidigt är det så att kartan kring detta ju håller på att ritas om. Var och en får förstås själva, och tillsammans med sin partner, bestämma vad som räknas som otrohet. 


    4. Jag håller helt med dig! 


    Tja, om partnern vet om de verkliga och virala pussarna är det per definition inte otrohet. Om partnern inte vet, visst kan du kalla det micro-otrohet men för mig är ordvalet mindre viktigt. Det är ett oacceptabelt och gränslöst beteende och respektlöst  mot nuvarande partner.
Svar på tråden Otrohet eller inte?