Forum Ekonomi - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Köpa in mig i hans hus?

  Tis 13 aug 2019 19:05 Läst 0 gånger Totalt 130 svar
  Visar endast inlägg av Anonym (Astrid) - Visa alla inlägg
  Anonym (Astri­d)
  Återställ
  Tis 13 aug 2019 19:05

  Jag flyttade in till min sambo och hans barn för 2 år sedan. Hans hus är värt ca 8-9 miljoner. Han har lån på 4 miljoner och hade helst sett att jag antingen köpte in mig eller att vi skaffade något gemensamt. Själv har jag precis fått fast jobb och har en lön på ca 30.000 kr/mån och inga besparingar. Är det ens möjligt att få lån på 2 miljoner för min del eller hur gör ni andra? Jag hade hellre sett att vi satsade på något gemensam utomlands, typ spanien. Att vi köpte en lägenhet där för ca 1,5 milj och hade det som vår semesterbostad. Har ni några tips? Hur gör ni andra?

 • Anonym (Astri­d) Trådstartaren
  Återställ
  Tis 13 aug 2019 19:38 #2

  Sant!! Hur gör alla andra som köper in sig? Känner mig som en inneboende som det är nu!

 • Anonym (Astri­d) Trådstartaren
  Återställ
  Tis 13 aug 2019 20:09 #5

  Jag betalar 3000 kr i månaden för att bo här, men känner mig ändå som en inneboende och om han får för sig så kan han slänga ut mig på dagen. Därför undrar jag hur andra gör när de flyttar in till någon?

  Kan jag köpa in mig med 25% tex? Eller kan man skriva några papper att jag betalar en del för lånet och på så sätt inte kan bli utkastad?

 • Anonym (Astri­d) Trådstartaren
  Återställ
  Ons 14 aug 2019 06:30 #18

  Ok tack för svaren. När vi bråkar så säger han att jag ska packa allt och flytta på dagen.. Därför. Han har nämligen 2 barn varannan vecka som är fruktansvärt oroliga för att jag ska ta huset på något sätt, så giftermål är det inte tal om. Däremot är jag skriven här och då borde sambolagen gälla, dvs att han inte kan kasta ut mig. Jag gav upp min jättefina hyresrätt i stan och flyttade till honom och hans barn. Vi kommer inte få några gemensamma barn, eftersom vi är klara med den biten.

  Så 3 månaders uppsägning gäller? 

  Eftersom hans hus är så fruktansvärt dyrt och det blir svårt för mig att köpa in mig, så har vi pratat om gemensamt boende i spanien. Han vill ha något tillsammans med mig, och även jag.

  3000 kr går till el och vatten och ev hyra, även mat, rengöring, etc. Inga lån etc.

 • Anonym (Astri­d) Trådstartaren
  Återställ
  Ons 14 aug 2019 21:05 #67
  pyssel skrev 2019-08-14 07:04:13 följande:
  3 månader gäller till och med för den som inte är skriven, om man har sin dygnsvila där. Har försökt bli av med pojkvän "på dagen" som misshandlade, det gick inte. Varken att kasta hans saker eller byta lås - eftersom han sovit här för ofta. Han var till och med skriven på annan adress, gjorde sig onåbar för polisen och jag bodde jour. Den här lagen är till skydd för dig men ett hinder för alla som blir misshandlade :/

  Fick alltså gå alla steg som en hyresvärd måste. Uppsägning, avhysning.
  Om det nu är 3 månader så undrar jag vart man vänder sig ifall han skulle kasta ut mig och alla mina saker? Vem är det som tvingar honom att ha mig kvar i huset?  han kan ju bara byta lås? Det är hans hus! 
 • Anonym (Astri­d) Trådstartaren
  Återställ
  Lör 17 aug 2019 14:03 #92
  Anonym (K) skrev 2019-08-16 10:29:21 följande:
  Tycker du att det är en dålig affär ska du låta bli.
  Exakt så känner jag. Huset köptes in för ca 4 miljoner år 2009. Nu är det värderat till 8-9 milj. Han köpte ut exfrun på hälften för 8 år sedan. Nu sitter han med lån på 4 milj. För hans del vore det fantastiskt att jag skulle köpa in mig i hans hus, då blir ju han helt skuldfri, medan jag står där. Dessutom använder hans barn halva huset till sina rum, egna vardagsrum etc. Mitt barn bor inte här alls. Därför undrar jag om det är rättvist?
 • Anonym (Astri­d) Trådstartaren
  Återställ
  Tor 29 aug 2019 20:43 #112

  Har läst alla svar och kommit fram till att jag bor väldigt billigt för 3000 kr/mån, så kan spara en hel del. Hans hus är för dyrt för att jag ska kunna köpa in mig, dessutom har han 2 barn och mitt är utfluget så jag känner inte för att dela rakt av på allt.
  Därför är det bästa att kanske vänta att iallafall det äldsta barnet gått ut gymnasiet och flyttat och därefter kanske köpt något mindre och billigare. Även hans plan är att sälja hans hus om ca 5 år och köpa något billigare i sverige och även något i spanien som vi kan köpa tillsammans.

  Hur fungerar skuldebrev? Är det att jag betalar en del av hans lån och att han på så vis inte kan kasta ut mig direkt eller vad betyder det?

  Däremot så skulle jag vilja ha i ett kontrakt att det iallfall är 1 månads uppsägning ifall det är slut. Och inte att han slänger ut mig på dagen.

 • Anonym (Astri­d) Trådstartaren
  Återställ
  Tor 29 aug 2019 21:14 #116

  Så vad är då vitsen med skuldebrev? Att jag ska vara skyldig honom pengar utan att ha del i något. Vad är fördelen ?

 • Anonym (Astri­d) Trådstartaren
  Återställ
  Lör 31 aug 2019 10:21 #124

  Tack för bra förklaring. 

  Vill bara tillägga att på sin stora tomt har han ett ltiet hus som han hyr ut för 6-7000 kr/mån, vilket täcker hans kostnader för lånet som han har på 4 milj. Om jag blir sk delägare, är det något man räknar in? Som det är nu så betalar jag en hyra till honom trots att han inte har några kostnader på lånet etc. Däremot tycker jag det är fair att jag betalar den summan för värme och vatten, trots att de är 3 personer och jag är en.

 • Anonym (Astri­d) Trådstartaren
  Återställ
  Sön 1 sep 2019 08:58 #128

  Nejdå gnäller inte. Tycker att det jag betalar är väldigt lite och väldigt tacksam. Han har även köpt en bil som bara jag använder och han betalar alla kostnader för den och även mat.

  Denna tråd handlar mer om ifall jag skulle köpa in mig och känna mig som en bättre människa och slippa riskera att bli utkastad och höra hela tiden att det är hans och barnens hus och jag har inget att säga till om. Det är bara den biten jag stör mig på. hur jag än gör så kommer jag aldrig kunna bo billigare än jag gör nu, så förmodligen är bästa alternativet att fortsätta så och lägga undan pengar istället.till eventuellt framtida gemensamt boende när hans barn flyttat hemifrån.

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll