Inlägg från: Anonym (12we) |Visa alla inlägg
  • Anonym (12we)

    Köpa in mig i hans hus?

    Anonym (Livia) skrev 2019-08-15 12:41:47 följande:
    Om jag köper in mig och vi stryker äktenskapsförordet behöver jag förhoppningsvis inte flytta vid ev dödsfall tänker jag. Varför TS ska köpa in sig vet jag inte.
    Även som gift och utan äktenskapsförord så är du tvungen att lösa ut särkullsbarnen från deras arvslott om maken dör.
  • Anonym (12we)
    Anonym (Livia) skrev 2019-08-16 10:22:44 följande:
    Hur ska man då räkna ut vad TS ska betala? Ska hon vänta tills värdet på huset sjunker eventuellt? Om det händer vet man inte när. Jag har som sagt lite samma problem så jag undrar. Ska man anlita en värderingsman och rakt av betala hälften av vad denne kommer fram till? För min del skulle det innebära att jag betalar halva nuvarande värdet på ett hus jag inte fullt ut kan använda, får en massa skulder samtidigt som min man blir skuldfri.
    Generellt så tycker jag man ska göra just så - en värdering och sedan ska den som vill köpa in sig betala den procentsats av värdet som den vill köpa in sig med. Vill man äga till hälften får man betala halva värdet.

    I just ditt fall blir det knepigare, det vore inte rätt att du betalar 50% om det nu är så att en tredjedel av huset är otillgängligt för dig. Jag tycker att det låter som att huset helt enkelt inte fungerar för dig så om ni inte kan köpa något nytt gemensamt som fungerar så tycker jag du kan fortsätta vara hyresgäst/sambo utan ägarandel. Jag avundas dig inte för det verkar svårt att hitta en lösning som ni båda är bekväma med.
  • Anonym (12we)
    Kverulant67 skrev 2019-08-18 00:34:13 följande:
    Som jag sagt tidigare! Köp bara in dej i ett NYTT hus med honom! Har erfarenhet av det du varit med om, inte bra.....
    OK, så mannen säljer sitt hus för 9 millar. 1 mille försvinner i reavinstskatt, och sedan betalar han tillbaka lånet på 4. Nu har han fyra millar kvar.

    TS får med sin lön låna knappa två millar. Om de ska äga huset tillsammans så får de alltså köpa ett för fyra miljoner, en gigantisk standardsänkning för mannen. Kanske kan han dämpa lidandet av det med de två millar han plötsligt "fått över", men...

    Mannen har ju uppenbarligen råd med det nuvarande huset på egen hand, TS bär ju knappt sina egna kostnader i dagsläget utan blir sponsrad av mannen redan nu.

    Med tanke på att mannen redan varit med om en bodelning har han säkert koll på detta. Själv skulle jag aldrig i livet gå med på en så usel deal.
  • Anonym (12we)
    Anonym (mjaou) skrev 2019-08-18 11:37:20 följande:
    De flesta vill bo i eget boende. Vill han inte sänka sin standard elle kompromissa på något sätt så lär ts förr eller senare tröttna och skaffa sig ett eget boende. Eller hitta en annan man som faktiskt vill dela boende.
    Eget boende kan man ha utan att äga det, TS har ju själv kommit från en hyresrätt. Och han vill ju dela boendet?!
  • Anonym (12we)
    Anonym (Astrid) skrev 2019-08-31 10:21:44 följande:

    Tack för bra förklaring. 

    Vill bara tillägga att på sin stora tomt har han ett ltiet hus som han hyr ut för 6-7000 kr/mån, vilket täcker hans kostnader för lånet som han har på 4 milj. Om jag blir sk delägare, är det något man räknar in? Som det är nu så betalar jag en hyra till honom trots att han inte har några kostnader på lånet etc. Däremot tycker jag det är fair att jag betalar den summan för värme och vatten, trots att de är 3 personer och jag är en.


    Tror du att lånet är den enda kostnaden en husägare har?? Har du hört talas om underhållskostnader?

    Du betalar mindre för ditt boende än vad konsumentverket anser att hemmaboende vuxna barn ska göra, och ändå gnäller du.

    Du framstår som så otroligt snål och girig, jag hoppas att det bara är här och att det inte stämmer med verkligheten. 
Svar på tråden Köpa in mig i hans hus?