Inlägg från: Anonym (Gräsänka) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Gräsänka)

    Hans tonårsbarn hatar mig!!

    Jag bor med en man i hans hus med hans 2 tonårsbarn varannan vecka. Ingen av dem tycker om mig och jag tycker inte heller om dem. Där finns ingen kemi. De är bortskämda och vana att få vad de vill från pappan, så när jag kom in i hans liv så mobbade de ut mig totalt och vägrade tilltala mig. det har gått flera år nu och inget har blivit bättre. Jag försöker prata, men de svarar bara helt kort och går ifrån. De säger att jag är annorlunda och att kemin inte fungerar. Jag håller på att bli galen och vet inte hur jag ska klara av det. Inte nog med att jag har fått anstränga mig varannan vecka. Nu vill det ena barnet även komma på mammans vecka nästan dagligen för att reta upp mig. Hon bara störtar in när jag tror att det är den lediga veckan då vi ska vara barnfria. Jag har sagt till henne att hon måste höra av sig innan och det gör hon nu, men då hör hon av sig nästan dagligen och hittar olika anledningar att komma. Säger jag nej någon gång så gråter hon för pappan och säger att hon inte känner sig välkommen i sitt eget hus.

    Gör  jag fel? Har barn ALLTID rätt att komma o gå hur de vill när föräldern har en annan partner?

  • Svar på tråden Hans tonårsbarn hatar mig!!
  • Anonym (Gräsänka)

    Första året var vi ju särbos och träffades mest på den barnfria veckan. Men nu vill inte dottern ge pappan någon barnfri vecka längre, så även om vi är särbos så kommer hon att komma på den sk "mamma-veckan" för hon vill förtydliga att detta är hennes hur och inte mitt!!!

    Menar ni att barnen alltid har rätt att komma när och hur de vill utan anmälan även om pappan har en ny i sitt liv och han har barnen varannan vecka??

  • Anonym (Gräsänka)

    Deras mamma som har dem varannan vecka är ju singel och där kan de komma som de vill. Det är ju skillnad när den ene har fått en ny partner. då borde där väl ändå finnas lite regler?

    Hon vill knappt vara hos sin mamma trots att hon är 16 år. Plus hon hatar ju mig, så varför vill hon då vara här nästan varje dag??

  • Anonym (Gräsänka)

    Min sambo LOVADE mig när jag flyttade in att barnen är MAX hos honom varannan vecka!! Jag ville inte flytta in, men han insisterade och lovade detta. När nu dottern plötsligt vill komma även på mammans vecka så måste väl alla förstå att det känns olustigt!

    Pappan bestämmer och det är HANS hus. Han säger detta till henne; att nu bor här en annan person som också har en vilja och måste bestämma,  men då gråter hon och säger att hon inte känner sig välkommen i SITT eget hus!! Han har försökt att tala med henne, jag har försökt, men hon går till psykolog och mår dåligt, har ätstörningar och ser mig som en konkurrent, ett hot. Därför gör hon allt för att han ska lämna mig!!

  • Anonym (Gräsänka)

    Pappan var tydlig från början att barnen inte ska få förstöra ytterligare ett förhållande för honom. De vill nämligen ha pappan för sig själv.

    Flickan är snart vuxen och han vill inte stå där ensam utan kärleken i sitt liv pga hennes avundsjuka beteende. 

    men jag antar att ni som skriver här inte är bonusmammor. tror att alla som tvingas leva med "andras barn" som ignorerar en och är otrevliga längtar efter lite tid ensamma med den de älskar i huset. hon tar så mycket energi.

  • Anonym (Gräsänka)

    flickan är snart 17 år och har aldrig haft en pojkvän, vill aldrig umgås med kompisar eller någon hobby, hon vill bara vara hemma alla dagar, kvällar och helger. därför är det extra jobbigt

  • Anonym (Gräsänka)

    Förstår bara inte varför hon inte vill vara med sin mamma som är singel och bor i ett stort hus jättenära. Hon gillar ju inte ens mig och när man är 16-17 vill man väl hellre bo mer med sin mamma än att komma till pappan där alltid kvinnan finns med som hon inte tål att se?!

  • Anonym (Gräsänka)
    Anonym (Annika) skrev 2019-08-13 20:17:02 följande:
    Jag förstår att det är jobbigt för dig, men du måste försöka se det hur hennes perspektiv. Du skriver att hon inte vill "ge" sin pappa någon barnfri vecka, som om barnfria veckor är en gåva. Du pratar om en tonåring som vill bo med sin pappa! Jag tycker att det låter som att särbo är en bättre lösning för er.
    När hon kommer hit så vill hon varken äta med oss eller prata med pappan eller mig. Så det är knappast så att hon saknar sin pappa. Hon vill bara vara ensam på sitt rum och småäta var 10 minut. Tjejen mår riktigt dåligt.
  • Anonym (Gräsänka)
    Anonym (Pappan) skrev 2019-08-13 20:41:17 följande:
    Tacka fan för att hon mår skit med en sån häxa till bonusmamma som dig! Gör den stackars familjen en tjänst; flytta ut och kontakta aldrig dom igen
    Tur att inte alla män är tofflar som du! Förmodligen inga egna barn! Är det någon som är häxa och avundsjuk så är det nog dottern. Enligt min sambo så är det HANS hus. Inte dotterns! Hon ska respektera att där finns en annan kvinna i pappans liv. Punkt slut
  • Anonym (Gräsänka)
    Anonym (Pappan) skrev 2019-08-13 20:41:17 följande:
    Tacka fan för att hon mår skit med en sån häxa till bonusmamma som dig! Gör den stackars familjen en tjänst; flytta ut och kontakta aldrig dom igen
    Du har rätt! Ju mindre barnen är här, desto mer passupp får de och mer bortskämda blir de. Så kanske bara bra att hon är här oftare. Jag som bor här 100(% måste alltid fjäska, backa tillbaka, gå iväg etc för att hon ska få huset för sig själv. Onormalt. Jag vet att jag borde flytta och vi skulle vara särbo, men min sambo vägrar vara särbo. Han vill ha en kvinna i sitt liv som älskar hans barn som om de vore mina egna. Vi får se vad som händer. 
  • Anonym (Gräsänka)
    Anonym (Elaka styvmorsan) skrev 2019-08-13 22:28:16 följande:
    Du samlar enkla poäng på förutsägbara floskler. Bonusfarsor brukar inte ens bli 1/10 så hårt synade i sömmarna som bonusmorsor blir så du kan stoppa upp din attityd någonstans i farstun.

    Att du och flera andra inte finner det oroväckande att mannens dotter har satt käppar i hjulet för pappans tidigare relation också är skrattretande. Det är som att de vuxna ska vara gisslan under sina barns egoistiska styre fram tills den dagen dom flyttar hemifrån. Bestämmer dom för att han ska leva ensam så ska det tydligen få vara så enligt familjelivkåren.
    Exakt så känner jag! Att i Sverige ska skilsässobarn styra och ställa över sina föräldrar. De ska straffa föräldern att aldrig få vara lycklig igen med någon ny partner, för att de inte fick sin kärn-familj!! Varken mamman eller pappan tillåts någonsin bli lyckliga med någon ny av dessa barn. De tjatar ständigt om att mamman som inte valt någon ny partner (trots att det var hon som lämnade pappan) är så mycket bättre och inte lika egoistisk som pappan som måste ha en kvinna i sitt liv och som inte i alla lägen väljer barnen före. Om han reser iväg med mig så surar dottern genom att inte komma till honom nästkommande vecka. Hur normalt är det? Så nu vågar han inte resa ensam utan barnen med mig!! Båda barnen hotar ständigt med att flytta till mamman för gott om han skäller eller inte gör som de säger. Kallar ni det normalt??? Det är ett straff nog att man blivit lämnad av mamman. Ska man sedan dessutom aldrig mer få träffa en kvinna i sitt liv pga bortskämda och hemska barn som ska styra och ställa?? Förstår inte hur ni tänker?!
  • Anonym (Gräsänka)
    SylviaPlath skrev 2019-08-15 10:51:15 följande:
    Jag håller inte med, trots att jag själv varit i rollen som den nya kvinnan (med den skillnaden att de barnen gillade mig). Att allas behov är lika viktiga är ett makalöst påstående. Relationen mellan barn och vuxen kan aldrig bli jämställd på det sättet att barnet inte ska ha ansvar för de vuxna. De ska inte behöva träda undan för att ge de vuxna egentid. Men att deras behov går först innebär inte att de inte ska respektera den nya kvinnan, dvs om hon förtjänar det.
    Exakt så!

    De få gångerna som dottern velat ha kompisar hit och att vi ska gå iväg från "vårt hus" så har vi gjort det. Hon har bett oss att skriva minst 20 min innan vi kommer hem etc. Likadant när hon behöver egentid att sola ensam på altanen. Då vill hon veta när vi kommer så hon kan vara ensam.

    När jag försöker förklara och göra en jämförelse att vi på "mammans vecka" också behöver samma respekt ifrån henne så vill hon inte förstå. Då säger hon att vi är vuxna och hon är ett barn. Det går inte att jämföra. Så vi kommer ingenstans. Hon VILL inte respektera att det är skillnad på om pappan bor ensam eller om han bor med en annan kvinna i huset som också behöver exakt samma egentid som hon själv behöver.

    Dessutom är hon inte något litet barn som behöver gulla med pappan. När han vill prata med henne eller hitta på något så snäser hon av honom. När jag ber dem ha pappa/dotter tid så vill hon inte det heller.
    Jag ber dem åka på resor tillsammans, ut och äta tillsammans. Men han ska ha med mig överallt. Jag vill att HAN tar ansvar för sina barn. Jag har redan tagit ansvar för mitt.

    Därför är det helt fel att säga att dottern inte är ute efter att jävlas. Hon är livrädd för att pappan gör en resa för mycket med mig, om jag är mer i huset än hon etc. Det är lite sjuklig kontroll hon har
Svar på tråden Hans tonårsbarn hatar mig!!