• Anonym (Gräsä­nka)
    Tue 13 Aug 2019 19:15
    2229 visningar
    113 svar
    113
    2229

    Hans tonårsbarn hatar mig!!

    Jag bor med en man i hans hus med hans 2 tonårsbarn varannan vecka. Ingen av dem tycker om mig och jag tycker inte heller om dem. Där finns ingen kemi. De är bortskämda och vana att få vad de vill från pappan, så när jag kom in i hans liv så mobbade de ut mig totalt och vägrade tilltala mig. det har gått flera år nu och inget har blivit bättre. Jag försöker prata, men de svarar bara helt kort och går ifrån. De säger att jag är annorlunda och att kemin inte fungerar. Jag håller på att bli galen och vet inte hur jag ska klara av det. Inte nog med att jag har fått anstränga mig varannan vecka. Nu vill det ena barnet även komma på mammans vecka nästan dagligen för att reta upp mig. Hon bara störtar in när jag tror att det är den lediga veckan då vi ska vara barnfria. Jag har sagt till henne att hon måste höra av sig innan och det gör hon nu, men då hör hon av sig nästan dagligen och hittar olika anledningar att komma. Säger jag nej någon gång så gråter hon för pappan och säger att hon inte känner sig välkommen i sitt eget hus.

    Gör  jag fel? Har barn ALLTID rätt att komma o gå hur de vill när föräldern har en annan partner?

  • Svar på tråden Hans tonårsbarn hatar mig!!
  • sextio­talist
    Thu 15 Aug 2019 10:59
    #91
    SylviaPlath skrev 2019-08-15 10:51:15 följande:
    Jag håller inte med, trots att jag själv varit i rollen som den nya kvinnan (med den skillnaden att de barnen gillade mig). Att allas behov är lika viktiga är ett makalöst påstående. Relationen mellan barn och vuxen kan aldrig bli jämställd på det sättet att barnet inte ska ha ansvar för de vuxna. De ska inte behöva träda undan för att ge de vuxna egentid. Men att deras behov går först innebär inte att de inte ska respektera den nya kvinnan, dvs om hon förtjänar det.
    Där kan vi nog enas att vi inte är eniga.
    Visserligen är inte relationen mellan en tonåring och ens förälder helt jämnställd, men är på väg att bli. Och när man är 17 så bör man kunna ta en del ansvar över sig själv. Eller snarare en 17-åring ska kunna ta ansvar över sig själv, men självklart inte över ens föräldrar. Det skrev jag inte heller, jag skrev att en 17-åring ska respektera och acceptera att han/hon inte har tillgång till sina föräldrar 24/7.
    En 17-åring som har det behovet har antingen svåra problem själv eller föräldrar som inte har gjort sitt arbete som föräldrar.

    Och ja, jag kommer alltid anse att allas behov är lika viktiga. Vi har det synsättet i vår familj, men så har vi också hållit ihop i ungefär 25 år, sambons äldre barn och vår gemensamma är empatiska och har aldrig haft problem med att inte komma i första rummet hela tiden.
  • Thu 15 Aug 2019 14:34
    #92
    +2
    Aiyana skrev 2019-08-15 09:44:22 följande:
    Jag hade också en kompis som uppförde sig helt förfärligt mot sin bonusmamma. Bonusmamman var en jättefin människa som verkligen försökte att ha en bra relation med min kompis och hennes brorsa och accepterade dem fullt ut. Men min kompis hade som mission att bryta ner henne, enbart för att hon gift sig med kompisens pappa. Ändå var det mamman som ville skiljas för att hon hittat en ny.

    Kanske många döttrar upplever pappans nya som ett hot och blir svartsjuka. I alla fall så flyttade bonusmamman och de skiljde sig för hon stod inte ut längre. Idag har min kompis sjukt dåligt samvete över var hon gjorde och erkänner att bonusmamman var hur bra som helst och verkligen förtjänade bättre. Hon och hennes pappa har idag en urdålig relation pga av vad hon gjorde. Så visst finns det ungdomar som helt går in för att bete sig illa mot sin bonusförälder. 
    Ett väldigt viktigt inlägg som jag hoppas att alla curlingföräldrar i tråden läser och tar till sig! Man hjälper inte barnen det minsta genom att lyda deras minsta vink och inte våga sätta gränser. Dessutom kan det drabba barnet självt när det mognar till och inser att det kanske jagat bort sin förälders stora kärlek.
  • Anonym (Cilla­)
    Thu 15 Aug 2019 15:27
    #93

    Om det är några som kan vara förjävliga, är det just tonåringar. Även biologiska barn i kärnfamiljer kan bli små monster i tonåren. Men, där finns alltid en grundkärlek, man hör ihop med blodsband, har varit med från allra första början och man skulle göra vad som helst för sina barn.

    Med bonusbarn, speciellt dem man först lärt känna som tonåringar, finns inte det självklara bandet. Istället blir det konkurrens om resurserna.

    Frågan är: kan man kräva av bonustonåringar att de inte medvetet ska försöka förstöra ett helt hushåll? Jag säger ja- om de inte blir direkt illa behandlade av de vuxna i hushållet. I Ts fall verkar det inte dom att hon behandlar "barnen" illa, därav tycker jag att de ska sluta förstöra och bete sig illa.

  • Anonym (K 2)
    Thu 15 Aug 2019 18:21
    #94
    Anonym (Gräsänka) skrev 2019-08-13 19:28:12 följande:
    Första året var vi ju särbos och träffades mest på den barnfria veckan. Men nu vill inte dottern ge pappan någon barnfri vecka längre, så även om vi är särbos så kommer hon att komma på den sk "mamma-veckan" för hon vill förtydliga att detta är hennes hur och inte mitt!!!

    Menar ni att barnen alltid har rätt att komma när och hur de vill utan anmälan även om pappan har en ny i sitt liv och han har barnen varannan vecka??
    Kan ni inte ses hemma hos dig på hans barnfria veckor?
  • Anonym (A)
    Thu 15 Aug 2019 18:22
    #95
    sextiotalist skrev 2019-08-15 10:33:39 följande:

    Alltså, att barn inte är änglar, det borde de flesta veta. Tonåringar kan vara riktigt förjäkliga. Se alla som mobbar och beter sig illa, nej, det beror inte på att de mår dåligt, utan för att de kan.
    I ts fall, då är det klart två föräldrar som abdikerat i sitt föräldraskap, jag skulle nog säga samma sak när det gäller de kompisar som betett sig så.


    Det har inte varit någon som satt ner foten och gjort klart för dom att de inte accepterar det beteendet.
    Jag är rätt säker på att barn till separerade föräldrar har lättare att komma undan sådant beteende, eftersom vissa gärna vill "tycka synd" om barnen


    +1
  • Anonym (Elaka styvmo­rsan)
    Thu 15 Aug 2019 19:23
    #96
    -1 +1
    Anonym (K 2) skrev 2019-08-15 18:21:14 följande:

    Kan ni inte ses hemma hos dig på hans barnfria veckor?


    Barnfria veckor? Nu vill ju inte dottern att pappan ska ha någon sådan så hur ska det gå till? Eller du och dina likasinnade här i tråden tycker att tonåringar ska kontrollera och styra sina föräldrars kärleksliv helt och hållet.
  • Thu 15 Aug 2019 21:07
    #97
    sextiotalist skrev 2019-08-15 08:56:47 följande:
    Vet du, det finns sådana tonåringar. Jag hade en gammal kompis som var sådär, hon gjorde allt för att jäklas med sin pappas fru. Hon hade ett enda stort fel, hon var gift med min kompis pappa. Och ja, hon kunde åka dit, speciellt om hon visste att småsyskonet var sjukt och föräldrarna sovit dåligt, för att jäklas lite extra (kan väl säga att hon inte är en vän längre, eftersom även jag tröttnade på hennes fasoner att styra omgivningen och straffa dom som inte dansade efter hennes pipa). Hon ville inte ens se sina halvsyskon som syskon.
    Sambon har också två barn sedan tidigare, numera är de utflugna och vuxna och under tonåren kunde de vara rejält odrägliga, men till skillnad från i TS fall, så fanns det en pappa och en mamma som inte alls tolererade detta. Dvs de tog sitt föräldraansvar och jag kunde backa undan rejält.
    Nej, jag valde inte dom alls, de kom med på köpet. Däremot så har vi haft en ömsesidig respekt. Och jag har inga problem med att erkänna att den relation jag har med sambons barn är helt annorlunda än den jag har med vår son (men relationen med sambos barn är väldigt bra)
    Jag är, till skillnad från dig, medveten om att ungdomar kan bete sig väldigt illa och även uppsöka den/de som de inte gillar för att förpesta för personen.
    Ja, man får klaga på bonusbarnen, man får klaga på sina egna barn. 
    Ja, det finns tonåringar som beter sig rejält illa, det finns tonåringar som utger sig för att vara stand-in för föräldern.
    TS skrev dessutom i början att dessa barn har saboterat tidigare förhållande.
     
    Wow, här kommer det komma ett långt svar.
    1. Självklart finns det hemska tonåringar (var en sådan själv).
    Däremot så blir dom inte hemska utan anledning. Där borde pappan steppa in och se efter, vad gick fel egentligen? Vart? Varför?

    2. Okej, du är en sån. Du vill göra skillnad på barn och barn, där är vi olika ser du. Jag tror att det skapar mönster och människor som känner sig oälskade, ovälkomna och som alltid kommer vara sökande efter tröst hos andra. Jag vill inte vara med och skapa såna individer. I vårat hushåll ska alla vara lika. Biologiskt som bonus. Även bonus barnens nya syskon hos deras mamma är välkommet under vårat tak. Syskon mellan ska inte se skillnad på vilket hem dom får komma in i. Hos oss äter vi alla tillsammans.

    3. Jag kan absolut se att ungdomar kan bete sig illa, men där kan du läsa punkt 1 igen.

    Och självklart ska man få klaga, det ingår i livet. Men det är nog inte det som är problemet här. Att klaga på vardagen är en sak, att bli tillsammans med en far, och sen kräva att han slänger ut sin egen dotter ur deras gemensamma bostad är hemskt. Tyvärr, men dottern kommer komma före.
    OCH om ungen är så hemsk, vad gör du kvar?! Pappan verkar en total mes, hade aldrig stannat i förhållandet.

    Det jag menar är att det stora problemet ligger inte på dottern eller TS i sig, utan hur hela deras relation fungerar ink pappan. Vart är han i det hela och ta tag i situationen?! Det skulle ha gjorts redan från start. Har det gått så långt är det inget att ha, bara att lämna över nycklarna och dra.
    Livet är för kort :)
  • Thu 15 Aug 2019 21:11
    #98
    Anonym (Elaka styvmorsan) skrev 2019-08-15 10:07:07 följande:
    Du är bonusmamma säger du men hur gamla är egentligen barnen? Sitter du och gullar med två små gullungar i lägre åldrar så är det inte så konstigt att allting är rosa fluff och gullegull omkring dig. Undrar hur du hade grejat att träffa en man med två tonåringar som på förhand har bestämt sig för att du är en häxa som ska ut ur deras liv? Det är flera kvinnor som råkar ut för detta så jag tycker att du kan dämpa dig något. Tonåringar kan vara hemska, biologiska såsom bonusar kan jag tala om.
    Haha! Till å börja med kan du dämpa dig själv om du nu ska använda sådant ordval. För det andra blir allt det du precis skrev fullständigt meningslöst, för om det är så från start, ja då är det väldigt enkelt, du går vidare.
    Funkar inte allt med familj, relation osv är det inget att ha.
    Du går in i ett förhållande som kommer bygga på problem, strul! Det är ingen relation att ha.
  • Anonym (LL)
    Thu 15 Aug 2019 21:58
    #99
    -1 +3
    frokenannorlunda skrev 2019-08-15 21:07:34 följande:
    Wow, här kommer det komma ett långt svar.
    1. Självklart finns det hemska tonåringar (var en sådan själv).
    Däremot så blir dom inte hemska utan anledning. Där borde pappan steppa in och se efter, vad gick fel egentligen? Vart? Varför?

    2. Okej, du är en sån. Du vill göra skillnad på barn och barn, där är vi olika ser du. Jag tror att det skapar mönster och människor som känner sig oälskade, ovälkomna och som alltid kommer vara sökande efter tröst hos andra. Jag vill inte vara med och skapa såna individer. I vårat hushåll ska alla vara lika. Biologiskt som bonus. Även bonus barnens nya syskon hos deras mamma är välkommet under vårat tak. Syskon mellan ska inte se skillnad på vilket hem dom får komma in i. Hos oss äter vi alla tillsammans.

    3. Jag kan absolut se att ungdomar kan bete sig illa, men där kan du läsa punkt 1 igen.

    Och självklart ska man få klaga, det ingår i livet. Men det är nog inte det som är problemet här. Att klaga på vardagen är en sak, att bli tillsammans med en far, och sen kräva att han slänger ut sin egen dotter ur deras gemensamma bostad är hemskt. Tyvärr, men dottern kommer komma före.
    OCH om ungen är så hemsk, vad gör du kvar?! Pappan verkar en total mes, hade aldrig stannat i förhållandet.

    Det jag menar är att det stora problemet ligger inte på dottern eller TS i sig, utan hur hela deras relation fungerar ink pappan. Vart är han i det hela och ta tag i situationen?! Det skulle ha gjorts redan från start. Har det gått så långt är det inget att ha, bara att lämna över nycklarna och dra.
    Livet är för kort :)
    Så bra skrivet av dig, håller helt med!
    Och som en annan skrev, barn har inte bett om att bli födda. De har inte heller fått välja sina föräldrar (eller bonusföräldrar) och hamnar därför redan från början i ett underläge. De har inget val, ingen makt över sin situation och är inte heller mogna nog att hantera eller förstå allt som händer (utvecklingsmässigt, hjärnan är inte helt "klar" före 25-årsåldern, vilket inte många heller fattar). Därför krävs det extra av alla vuxna inblandade i en sån sits.

    Tänk om man som vuxen blev tvingad att bo med någon man inte valt själv som sin familj, hur många här som klagar på barnen skulle acceptera detta??
  • Thu 15 Aug 2019 22:17
    Anonym (LL) skrev 2019-08-15 21:58:07 följande:
    Så bra skrivet av dig, håller helt med!
    Och som en annan skrev, barn har inte bett om att bli födda. De har inte heller fått välja sina föräldrar (eller bonusföräldrar) och hamnar därför redan från början i ett underläge. De har inget val, ingen makt över sin situation och är inte heller mogna nog att hantera eller förstå allt som händer (utvecklingsmässigt, hjärnan är inte helt "klar" före 25-årsåldern, vilket inte många heller fattar). Därför krävs det extra av alla vuxna inblandade i en sån sits.

    Tänk om man som vuxen blev tvingad att bo med någon man inte valt själv som sin familj, hur många här som klagar på barnen skulle acceptera detta??
    Men att trycka in dem hela dagarna i skolan i 12 års tid utan betänkligheter går bra for de flesta av er, oavsett vad barnen känner.

    Fosterbarn har vad jag vet heller inget att säga till om vilka de bor med. Inte adoptivbarn heller.
Svar på tråden Hans tonårsbarn hatar mig!!