• Anonym (Gräsä­nka)
    Tue 13 Aug 2019 19:15
    2220 visningar
    113 svar
    113
    2220

    Hans tonårsbarn hatar mig!!

    Jag bor med en man i hans hus med hans 2 tonårsbarn varannan vecka. Ingen av dem tycker om mig och jag tycker inte heller om dem. Där finns ingen kemi. De är bortskämda och vana att få vad de vill från pappan, så när jag kom in i hans liv så mobbade de ut mig totalt och vägrade tilltala mig. det har gått flera år nu och inget har blivit bättre. Jag försöker prata, men de svarar bara helt kort och går ifrån. De säger att jag är annorlunda och att kemin inte fungerar. Jag håller på att bli galen och vet inte hur jag ska klara av det. Inte nog med att jag har fått anstränga mig varannan vecka. Nu vill det ena barnet även komma på mammans vecka nästan dagligen för att reta upp mig. Hon bara störtar in när jag tror att det är den lediga veckan då vi ska vara barnfria. Jag har sagt till henne att hon måste höra av sig innan och det gör hon nu, men då hör hon av sig nästan dagligen och hittar olika anledningar att komma. Säger jag nej någon gång så gråter hon för pappan och säger att hon inte känner sig välkommen i sitt eget hus.

    Gör  jag fel? Har barn ALLTID rätt att komma o gå hur de vill när föräldern har en annan partner?

  • Svar på tråden Hans tonårsbarn hatar mig!!
  • Anonym (Edit)
    Wed 14 Aug 2019 07:43
    #52
    Anonym (simsa) skrev 2019-08-13 19:55:32 följande:

    Men jag förstår inte varför det gör något att hon är hemma hos sin pappa varje dag? Vad stör det dig? Hon är ju tonåring och kan rå om sig själv, knappast så att du måste vara "barnvakt."

    Barnfri känns som ett löjligt ord att använda när det gäller tonåringar. Inte så att du och pappan måste ändra några planer bara för att hon kommer.


    TS upplever att hon är elak och vill bo där hela tiden enbart för att jävlas
  • Ess
    Wed 14 Aug 2019 08:22
    #53
    +1
    Anonym (XX) skrev 2019-08-13 21:53:33 följande:

    Alla vet redan att du är bitter, du behöver inte påminna hela tiden.


    Intresseklubben antecknar....
  • Anonym (Elaka styvmo­rsan)
    Wed 14 Aug 2019 08:37
    #54
    -2 +1
    Anonym (Gräsänka) skrev 2019-08-14 06:40:28 följande:

    Exakt så känner jag! Att i Sverige ska skilsässobarn styra och ställa över sina föräldrar. De ska straffa föräldern att aldrig få vara lycklig igen med någon ny partner, för att de inte fick sin kärn-familj!! Varken mamman eller pappan tillåts någonsin bli lyckliga med någon ny av dessa barn. De tjatar ständigt om att mamman som inte valt någon ny partner (trots att det var hon som lämnade pappan) är så mycket bättre och inte lika egoistisk som pappan som måste ha en kvinna i sitt liv och som inte i alla lägen väljer barnen före. Om han reser iväg med mig så surar dottern genom att inte komma till honom nästkommande vecka. Hur normalt är det? Så nu vågar han inte resa ensam utan barnen med mig!! Båda barnen hotar ständigt med att flytta till mamman för gott om han skäller eller inte gör som de säger. Kallar ni det normalt??? Det är ett straff nog att man blivit lämnad av mamman. Ska man sedan dessutom aldrig mer få träffa en kvinna i sitt liv pga bortskämda och hemska barn som ska styra och ställa?? Förstår inte hur ni tänker?!


    Jag håller med! Tonåringar ska ju snart bli vuxna där dom ska gå ut i livet och leva sina egna liv, fokuset bör ju ligga där och inte på att bete sig som krävande fågelungar som ska kontrollera sina föräldrar. Pappan bör ju få skapa sig en relation med någon han älskar och vill bli gammal ihop med, barnen kommer ju inte finnas där då utan dom kommer att vara utflugna så han har all rätt i världen att få lägga fokus på sitt egna kärleksliv.

    Det där med att barnen alltid ska vara med på resor har stört skiten ur mig också hör. Mamman åker på flera resor med sin pojkvän utan några som helst problem men mannens dotter ska minsann vara med på alla våra resor. Det krånglades t o m när vi hade bokat in en egen weekend utan några barn, våra små fick inte följa med men gissa vilka som krånglade om det? Jo hans dotter och ex såklart. Nu har det blivit lite bättre men det beror mest på att jag har tagit mig ton i mitt eget hem och står upp för mig själv. Det här är mitt hem också och jag har all rätt i världen att må lika bra som alla andra i den här bostaden! När jag var tyst och mesade så blev jag totalt överkörd!

    Så det är väl det råd jag kan ge dig. Oavsett vad du gör så kommer du ändå att klassas som en bitch och den elaka styvmorsan så det är bara att stå på dig!
  • Wed 14 Aug 2019 08:53
    #55
    +2

    Jag förstår att du tycker situationen är jättejobbig men faktum är att du inte kan göra något åt det. Du får antingen gilla läget eller flytta. 

    Man kan inte förbjuda barn att bo hemma hos sina föräldrar, det är ju deras hem också. Att din man inte lyckats bättre med att prata och kommunicera med sina barn är synd och att de missunnar honom lycka likaså. Men dottern verkar må dåligt och hennes uppförande kan vara ett rop på uppmärksamhet och hjälp. 

    Anntingen får acceptera henne och vänta ut situationen tills hon är vuxen och flyttat hemifrån eller så får du flytta. Men du kommer aldrig kunna ändra på verkligheten så valet är ditt hur du vill ha det. 

  • Tappad­steksp­ade
    Wed 14 Aug 2019 09:17
    #56
    -1 +1

    Tonåringarna har rätt att komma och gå hur de vill om du och pappan tillåter det. Finns ingen regel mao, utan du och pappan avgör detta tillsammans. Alla i tråden som försöker inbilla dig om att det är självklart att de klampa in och ut hur de vill, ljuger alltså för dig. Någon sådan regel finns nämligen inte.

    Prata med din man. När ungarna behandlat dig som skit har du ingen skyldighet att visa dem någon vidare välvilja.

  • Anonym (Edit)
    Wed 14 Aug 2019 09:22
    #57
    +1

    Exakt. Pappan ska sätta ner foten och prata om detta varje gång dom är elaka vid dig. Sen bör han säga att det är varannan vecka som gäller.

  • Anonym (G)
    Wed 14 Aug 2019 10:06
    #58
    Anonym (Gräsänka) skrev 2019-08-13 19:28:12 följande:

    Första året var vi ju särbos och träffades mest på den barnfria veckan. Men nu vill inte dottern ge pappan någon barnfri vecka längre, så även om vi är särbos så kommer hon att komma på den sk "mamma-veckan" för hon vill förtydliga att detta är hennes hur och inte mitt!!!

    Menar ni att barnen alltid har rätt att komma när och hur de vill utan anmälan även om pappan har en ny i sitt liv och han har barnen varannan vecka??


    Fast... det är ju hennes hus. Och det är ditt hus med. Skulle du acceptera att inte få komma hem till ditt eget hus eller din egen familj?

    De är en befintlig familj. Du tillkom till familjen. Inte tvärt om. Tror att din inställning till att de ska ses som varannan vecka och externt till dig och mannen gör att det inte funkar.

    Det är du som måste smälta in i familjen. Inte tvärt om. Men det betyder inte att du inte får markera om de beter sig illa. Och pappan ska ju självklart se till att de beter sig uppfostrat
  • Wed 14 Aug 2019 10:51
    #59
    Tecum skrev 2019-08-13 21:26:40 följande:
    Nej men han kan min själ se till att dottern uppför sig som folk mot hans nya kvinna och gör hon inte det ska hon förverka sin rätt att bo där! Här tycks vimla av mesiga skilsmässoföräldrar med dåligt samvete både i trådar och bland de som kommenterar. Tycker du verkligen att äldre tonåringar ska tillåtas uppföra sig som dagisbarn och tror du att det är en bra ingång till vuxenlivet för henne?
     
    Tecum skrev 2019-08-13 22:19:20 följande:
    Hon har ett hem hos mamman. Skrämmande att du försvarar den bortskämda ungen, nu anar vi hur du var som tonåring...
    Nu resonera du tokigt här. Helt upp åt väggarna tokigt.

    Ett barn ber inte om att bli född. Inget barn ber om att bli född, så nej ett barn kan inte "förverka rätten"  att bo hos ena föräldern, då barnet aldrig bad om att bli född och föräldrarna har gjort ett åtagande som förälder att ta hand om ett barn tills barnet blir vuxen.

    Och har man som vuxen bestämt sig för att skaffa barn så är det deras jobb och PLIKT, att ta hand om barnet som i att ge dem mat, kläder, tak över huvudet. Även lära ungarna hur man skall bete sig på vettigt sätt mot andra personer i omgivningen oavsett ålder. Även lära barnet hur man betalar räkningar, tvättar kläder, laga mat, etc..

    Ditt förslag du lägger här går ut på i praktiken på att:

    "Misslyckas farsan och morsan att uppfostra sitt barn, så skall man straffa barnet i stället och ge barnet skit i stället"
    "Pappan misslyckas som förälder, låt oss nu belöna pappan med att slippa sitt jobbiga barn genom att se till att mamman enbart tar hand om det".

    Nej jag säger INTE, att tonåringen beter sig rätt. Självklart skall hon få straffas för det, och det är både mammans och pappans gemensamma jobb att se till att tonåringen slutar upp med att bete sig så som hon gör. Ja även pappans plikt. Han skall inte belönas med att slippa ta ansvar för sitt barn bara för att barnet beter sig väldigt dumt.


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • Anonym (Kikki­)
    Wed 14 Aug 2019 11:00
    #60
    Anonym (G) skrev 2019-08-14 10:06:49 följande:

    Fast... det är ju hennes hus. Och det är ditt hus med. Skulle du acceptera att inte få komma hem till ditt eget hus eller din egen familj?

    De är en befintlig familj. Du tillkom till familjen. Inte tvärt om. Tror att din inställning till att de ska ses som varannan vecka och externt till dig och mannen gör att det inte funkar.

    Det är du som måste smälta in i familjen. Inte tvärt om. Men det betyder inte att du inte får markera om de beter sig illa. Och pappan ska ju självklart se till att de beter sig uppfostrat


    Exakt!! Ts ska smälta in i familjen, inte tvärtom.

    Tjejen mår dåligt och uppför sig säkert illa som ett rop på hjälp och uppmärksamhet som någon skrev här ovan. Ts ska vara den vuxna och stötta, hon är ju trots allt en ny familjemedlem. Pappan ska uppfostra och se till att barnen uppför sig och kan klara av ett liv sen som vuxen samt visa att han finns där eftersom tjejen mår dåligt (förmodligen även pojken).
  • Anonym (Kikki­)
    Wed 14 Aug 2019 11:03
    #61
    EnAnonumius skrev 2019-08-14 10:51:46 följande:

     Nu resonera du tokigt här. Helt upp åt väggarna tokigt.

    Ett barn ber inte om att bli född. Inget barn ber om att bli född, så nej ett barn kan inte "förverka rätten"  att bo hos ena föräldern, då barnet aldrig bad om att bli född och föräldrarna har gjort ett åtagande som förälder att ta hand om ett barn tills barnet blir vuxen.

    Och har man som vuxen bestämt sig för att skaffa barn så är det deras jobb och PLIKT, att ta hand om barnet som i att ge dem mat, kläder, tak över huvudet. Även lära ungarna hur man skall bete sig på vettigt sätt mot andra personer i omgivningen oavsett ålder. Även lära barnet hur man betalar räkningar, tvättar kläder, laga mat, etc..

    Ditt förslag du lägger här går ut på i praktiken på att:

    "Misslyckas farsan och morsan att uppfostra sitt barn, så skall man straffa barnet i stället och ge barnet skit i stället"

    "Pappan misslyckas som förälder, låt oss nu belöna pappan med att slippa sitt jobbiga barn genom att se till att mamman enbart tar hand om det".

    Nej jag säger INTE, att tonåringen beter sig rätt. Självklart skall hon få straffas för det, och det är både mammans och pappans gemensamma jobb att se till att tonåringen slutar upp med att bete sig så som hon gör. Ja även pappans plikt. Han skall inte belönas med att slippa ta ansvar för sitt barn bara för att barnet beter sig väldigt dumt.


    Klockrent!
Svar på tråden Hans tonårsbarn hatar mig!!