Forum Ekonomi - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Ni med kommunalt vatten i villa?

  Tis 13 aug 2019 23:39 Läst 0 gånger Totalt 3 svar
  Anonym (T)
  Visa endast
  Tis 13 aug 2019 23:39

  Ni som bor i villa och har egen brunn eller borrat men som fått dragit in kommunalt vatten, vad betalade ni för det (framgrävning+indragning)?

  Vad är månadskostnaden för vattnet efter indragningen? Jag vet att det beror på hu mycket varmvatten man gör av med osv men skriv hur många ni är i familjen och vad ni får betala per månad, om ni badar eller tar duschar.

  Så vad blir den slutliga avgiften med lån och användning av vatten i månaden?

 • Anonym (T) Trådstartaren
  Visa endast
  Ons 14 aug 2019 00:16 #1

  Ingen?

 • Ons 14 aug 2019 00:41 #2

  Frågar du om kommunalt vatten eller är det fjärrvärme du pratar om? Om det är kommunalt vatten som du skriver så är uppvärmningskostnaderna desamma oavsett om du har egen brunn eller lånar kommunens brunn.

  Angående kostnad för att dra in så beror det förstås på om du för det första kan eller inte kan dra in det. Och sedan hur långt det är. Förmodligen kan du räkna med ca 1500:-/m (killgissar). Sedan har säkerligen din kommun en fast avgift för att ansluta dig till nätet.

  Utöver det finns det väl mer eller mindre två tre fasta belopp du betalar årsvis för vatten och avlopp, och sedan 17-20:- för en kubik. Vad det sedan kostar för dig att värma upp den och duscha i, ja det beror på vad du har för uppvärmningsmetoder och hur mycket vatten du förbrukar.

  För att summeringsgissa lite kostnader

  Om vi utgår från att du inte har något vatten och avlopp alls så är det nog ungefär samma pengar att skaffa eget system som kommunalt förutsatt att du bor i villaområde. Bor du däremot längre ut och har 500 m till närmsta nät så kan det bli ganska kostsamt. Jag misstänker att inkoppling av vanligt system i ett villakvarter kan ligga runt 200000.

  Vattnet kommer sedan kosta dig ungefär 6500 per år.

 • Kverul­ant67
  Visa endast
  Tor 15 aug 2019 13:06 #3

  Inkoppling kostar ungefär 150 000kr.
  Sedan kostar vatten och avlopp ca 500kr/kvartal, i alla fall betalade vi det när vi bodde i villa. Men alla summor är beroende på kommun.

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll