Svar på tråden Varför är fler lågbildade HÖGER?
 • Ons 14 aug 2019 18:33
  398 visningar
  241 svar
  -1 +1
  Inlägg från klyban Visa alla inlägg
  241
  398

  Varför är fler lågbildade HÖGER?

  JO, lågutbildade rösta ofta mot sina egna ekonomiska intressen.
  Ofta är de de som skriker socialist mest, som är i mest behov av socialism har jag lärt mig.


  hur många meter var det? 88-ägd
 • Fre 16 aug 2019 15:41
  #99
  Anonym (akademikerhöger) skrev 2019-08-16 15:37:36 följande:
  Va? Menar du allvar? Rasism är när man ser ned på och tillskriver lägre (eller inget) människovärde baserat på någons hudfärg/etnicitet. Ytterst få att de som blivit anklagade för att vara rasister av Vänstern har uttryckt något ens i närheten av detta, även om de inte varit det minsta sakliga.

  Dock pratar dom om annat hela tiden, så komma till en slutsats om rasism går inte.
  Då en en del inbillar sig att man kan prata om annat istället, gärna om person och hur dumma i huvudet de är, eller att de ser konstiga ut.


  Men ingen fara som så, vi kan med enkelt identifiera rasisterna, som enbart har det som grund.
  Men de gör allt vad de kan att låtsas om annat, jag tror de tror de är mer intelligenta, och missar helt att de inte är.
  För det är ofta parodi, svart och vitt, ad hominem, invektiv osv, än prata sak.


  hur många meter var det? 88-ägd
 • Fre 16 aug 2019 16:07
  Anonym (akademikerhöger) skrev 2019-08-16 16:03:29 följande:
  Återigen, du missförstår vad "offer" betyder. SAOL definierar ordet som: person som drabbas av ngt;

  Det är alltså bara en saklig benämning på en person som blir utsatt för något av någon annan. Jag använde helt enkelt ordet bara för att enkelt kunna formulera vem som blir utsatt för invektivet, ingen värdering läggs i offrets eventuella skuld i orsaken till att de blir utsatta.

  Finns inget i ordet offer som gör dessa begränsningar, utan ordet är användbart här.
  Ofta är det offer i högerretoriken idag och hur "äckliga" invandrare är tex.


  hur många meter var det? 88-ägd
 • Fre 16 aug 2019 16:14
  Anonym (akademikerhöger) skrev 2019-08-16 16:09:41 följande:
  "Vänstern" betyder inte "alla som är vänster". Det står för en samling ideologier och världsbilder, inte de enskilda individernas tyckanden. Skilj på sak och person.

  Rätt uppenbart att du inte förstår definitionen av ordet "offer", och varför du insinuerar att jag skulle vara rasist, du kan nämligen inte argumentera emot mig på ett sakligt sätt längre. Så, då kommer invektiven fram som ett brev på posten.

  Det gör det ovanligt ofta idag och alla som är till vänster om dagens höger.
  Offer har fler än en betydelse och användningsområde, precis som rasism kan ha med ålder och göra.


  hur många meter var det? 88-ägd
 • Fre 16 aug 2019 17:03

  Medelinkomst bland arbetaren i USA är $50k 1978, och för VD $1,6 miljoner.
  40år senare har arbetares inkomst gått upp till $56k(+12%), och VD har gått upp till $17miljoner(+940%).
  Det ger ett bra perspektiv hur kass det får för USA i att hjälpa folket, det är bara ett fåtals personers konton som är det intressanta har vi lärt oss idag och med detta exempel.


   


  Och många i denna $56k hög tjänar väldigt lite, men de röstar ändå på partiet som i decennier vägrat höja minilön, som villserligen trumpen höjde, men till vilken mening?
  De fick inte mer pengar över, då ökningen var knappt symboliskt.
  Utan får fortsätta ha flera arbeten.


  hur många meter var det? 88-ägd
 • Lör 17 aug 2019 09:55
  HSOF skrev 2019-08-16 21:51:56 följande:
  Ja så ser det ut i övriga världen med. Är väl ca 100 personer som äger 90% av alla pengar i världen eller hur det nu var. Det är även dessa människor som styr världen för att tjäna ännu mer pengar. Det är därför vi bl.a. därför vi har denna polasiering och karriärspolitiker idag som inte styr för folket utan för egen karriär som bygger på dessa rika människor som köper politikerna så att de genomför politk efter deras agendor mot att de senare kan göra en egen karriär just inom dessa organsationer.

  Felet med Trump, SD eller andra så smutskastade politiker är att de står upp för folket. Att Trump lyckades bli president var en ren missräkning för dessa globalistiska organisationer.
  Även med hjälp av jättar som Google och Facebook.

  trumpen står inte upp för nått folk, han står bara upp får ett fåtal rika, resten trollar han.

  Och nej det var ingen missräkning, utan välden är inne i den fjärde industriella revolutionen och detta har inte alla fattat än.
  Och trumpen försämrar för folket, se bara på bönderna som går i KK i en rasande takt fast de fått $28 miljarder socialism i form av socialbidrag.

  Och detta är så klart också, men det är så med politiska agendor, man följer bara agendan och inte verkligheten.
  Och idag är större delen om inte hela Republikanerna är endast agenda och inget om folket.


   


  Dock är lönen en solklar indikation hur fel marknadsekonomin fungerar idag, då dom inbillar sig det fungerar utan regleringar.
  Republikanerna är alltid för frihet(Säger dom), men bara när det passar dom.


  hur många meter var det? 88-ägd
 • Lör 17 aug 2019 12:32
  -1
  HSOF skrev 2019-08-17 11:08:34 följande:
  USA kanske inte är det perfekta landet, det har jag aldrig sagt men Trump är ändå folkets kandidat, var inte många i toppskiktet som ville ha honom som president och det var egentligen inte meningen, utan makthavarna missbedömde folkets styrka. Allt var egentligen klart för den förutsedde presidenten Hillery som var den utvalda för jobbet. Nu kraftsamlar alla globalistiska krafter för att ställa allt till rätta till nästa val. Och jag kan nog redan nu påstå att folket kommer förlora den fighten, men å andra sidan trodde inte många på Trump sist heller.

  Men visst har du rätt vi är nog inne i den 4 revelationen, denna gången är den nog världsomfattande och det är väldigt ovisst hur dem kommer att sluta. Makthavarna har idag en stor fördel genom att kunna sprida sin propaganda globalt på mycket enklare sätt än tidigare i historien.

  Löneutvecklingen har dödat medelklassen, då en del tycker det är viktigare att göra folk rika och på arbetarens bekostnad.


  12% har lönen ökat för medelinkomsttagaren och för de andra 940%, det berättar nått gått allvarligt fel.


  Vet inte varför du pratar om Hillary, allt är irrelevant för det som jag tog upp och Hillary.
  Så antar du är högerextrem, för så pratar en sådan.
  Då de vill prata om annat hela tiden, än det faktum.
  Och R har alltid varit emot att höja lägstalönen, och när dom väl gav in, så åts detta upp direkt och pga de ökade minimilön med FÖR LITE.


   


  Dock kvarstår faktumet att företag suger ut folket, och svaret finns inte i Republikanerna.


  Och nu med all bönder som går KK, och socialbidragen till dom på $28 miljarder, så inser man att trumpen försöker köpa bönder pga dålig handelspolitik.
  Och för vad?
  Sådden går inte göra vinst på, då priset att köpa är lägre än vad det kostar för bonden och gå jämt upp.
  Och allt tack vare trumpen.


  Och detta året har dom först haft översvämningar så där man hade en sådd på 80% vid en tidpunkt, så hade man runt 20% i jorden, sen kom en värmebölja och torka på detta.
  Detta komemr sltua med att trumpen dödar bönderna sakna men säkert, och för vad?


  Då  handelsunderskottet skulle minska, det gjorde det inte.
  Nu skulle man minskat statsskulden med 10% årligen, det omvända sker och man skyller på att man inte kan ekonomi oftast.


  hur många meter var det? 88-ägd
 • Lör 17 aug 2019 12:39
  HSOF skrev 2019-08-17 11:08:34 följande:
  ...

  Men visst har du rätt vi är nog inne i den 4 revelationen, denna gången är den nog världsomfattande och det är väldigt ovisst hur dem kommer att sluta. Makthavarna har idag en stor fördel genom att kunna sprida sin propaganda globalt på mycket enklare sätt än tidigare i historien.

  Högerpopulismen och högerextrema har utnyttjat att man inte hängt med i politiken.


  Men nu börjar man komma i synk, men gigantiskt mycket att göra.


  Jag tror vi kommer börja prata om medborgarlöner i framtiden och av enkla anledningen att det aldrig kommer ens finans jobb att ta ens.
  Dock en sak man msåte få stopp på, det är hur pengarna bara samlas till en punkt och där de är oanvända i princip.(dvs trickle down economics har aldrig funkat, däremot trickle up(Som då innebär att småföretag komemr blomstra, än som idag jätte krossar allt motstånd))


   


  Detta har inget med höger och vänsterpolitik och göra ens, utan ett måste annars kommer vi få se ett världskrig utan dess like med tiden.
  Då folk kommer tröttna en dag och göra en Fransk revolution.


  Sen hur långt tid detta tar är omöjligt att sia om, dock finns inte svaret i högerextremism vänsterextremism, högerpopulism elelr vänsterpopulism.
  Utan detta får vuxna ta hand om, som uppenbarligen inte är vid bordet idag som tex USA.(Men man ser hur det ändrar sig i USA u en rasande hastighet och nu med den stundande lågkonjunkturen, så komemr vi få se vad denna inkompetens kostar USA)
  Där man uppvisar en makalös inkompetens, och bara


  hur många meter var det? 88-ägd
 • Lör 17 aug 2019 15:23
  LuciferIV skrev 2019-08-17 14:00:05 följande:
  Jag vet exakt hur deras system fungerar, det jag menar är att Hillary var förutbestämd att vinna i princip, och folk skrattade när Trump ställde upp.
  Likväl vann han, pga att vanligt folk på gräsrotsnivå röstade på honom, i mycket större utsträckning än vad någon trodde var möjligt.
  Alltså är det inte fel att säga att det var folkets röst som vann över överhögheten.

  Att deras system sen innebärvatt det ibland kan bli så att det differerar mellan hur elektorsplatserna fördelas kontra rösterna om man räknar på individnivå.

  Det är samma här när man fördelar riksdagsplatser. Då blir det också avrundningsfel ibland som gör att mandatfördelningen inte exakt motsvarar röstfördelningen.

  Dessutom har vi en regering som har drygt 30% väljarstöd, rätt mycket mindre än vad Trump har...
  Folk skrattar fortfarande, dock ett nervöst skratt då htrumpen håller på sänka USA´s ekonomi.
  hur många meter var det? 88-ägd
 • Sön 18 aug 2019 15:09
  -1
  Anonym (Höger med magisterexamen) skrev 2019-08-18 13:30:23 följande:
  Öh, deras ekonomi har inte varit så bra som den är nu på länge.

  Det är en till det närmaste 100% lögn.


  Det enda som skett är mer arbetar, deras ekonomi är helt klart sämre på personnivå och DEFINITIVT på federal nivå.
  Då statsskulden skenar pga permanenta skattelättnader enbart för de rika, som inte ens har nått behov av dessa pengar överhuvudtaget.


  Det du pratar är arbetslöshetssiffror, inte ekonomi.


  Då ekonomin går inte bra alls, och bönderna har man gett $28 miljarder i socialbidrag pga man trodde skulle vinna ett handelskrig på en vecka.
  Och sen översvämningar gjorde man inte fick ned så mycket sådd, bara 20% när man normalt satt sådden(~85%), och på detta svår torka.
  Så mer bönder komemr gå i KK än aldrig någonsin.
  Nu trumpen försöker köpa bönderna pga handelskriget, men pengarna är inte ens i närheten till att räcka och vi pratar om en summa på $28 miljarder i socialbidrag.
  Och enbart för att försöka vinna valet, och jag som trodde socialism var nått fult, verkar inte så när det passar sin agenda.

  Utan så hade bönderna åkt att lynchat trumpen, för då hade hela industrin kollapsat.
  Men de går i en rasande hastighet i KK ändå, och då har vi inte en börjat prata om merkostnader pga ståtullar och tariffer på detta.


  hur många meter var det? 88-ägd
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...