• Wed 14 Aug 2019 15:58
    2258 visningar
    18 svar
    18
    2258

    3-åring medbajs i byxan vid hämtning

    Pedagogerna får ta tag i detta. För nej man sätter inte på ett blöjfritt barn blöja igen. Dom får sätta honom på toa innan dom går ut. Samt se till så han får sitta helt ifred.
    Många barn gillar inte springet av andra barn på toan och aldrig få sitta ifred utan risk att någon kommer in eller kollar in på toan. På mina barns förskola är det bås med en dörr som är helt öppna upptill. Kul att sitta där när man vill vara ifred när vem som helst kan titta in. Han kanske inte vill bajsa på dagis och håller sig tills det inte går längre.

  • Wed 14 Aug 2019 21:06
    #4
    -1
    mamma 86 skrev 2019-08-14 21:03:50 följande:
    Hur tänker du att personalen ska fixa detta? Om han går på toa innan de får ut kan de ju inte hjälpa om han inte bajsar förrän efteråt. För många barn tar det längre tid att bajsa på toaletten än vad det gör att kissa.
    Jaa du? Kan du tänka ut det kanske? Eller
    ska jag förklara vad jag menar så du förstår. Han ska få sitta på toa i lugn och ro en stund innan dom går ut. Inga andra barn som är där och stör och stressar. Han kan sitta 10-15 min enligt mig. För uppenbarligen behöver han bajsa vid den tiden så då är det väl bra om han får ro att göra det på toa istället för i byxorna eller vad tycker du?
  • Thu 15 Aug 2019 07:55
    #6
    mamma 86 skrev 2019-08-14 21:16:56 följande:
    Hur vet du att han inte får göra det? Jag är själv förskollärare och vissa barn bara vägrar att bajsa på förskolan även om de sitter där en lång stund. Utgå inte från att personalen är dumma. Just att sluta bajsa i blöjan tar längre tid för vissa barn. Man kan inte heller tvinga ett barn att gå på toaletten, ts son kanske inte alls vill göra det eller så säger han bara att han är klar.
    Du upprepade exakt det jag sa till ts. Jag frågade ts hur toaletterna såg ut och gav en möjlig anledning till att han kanske bajsar på sig. Att han KANSKE behöver mer lugn på toa. Jag vet ingenting hur personalen gör jag gav ett förslag på hur det kunde ligga till. Jag har både många barn själv samt jobbar med ett yrke som har med barn och ungdomar att göra så jag utgick från egna erfarenheter både hemma och på arbetet.
Svar på tråden 3-åring medbajs i byxan vid hämtning