• Giftskåneman

    får knappt träffa mina barn, vårdnadstvist

    Om man som förälder upptäcker nåt farligt för sina barn, är man skyldig att agera.

    Antagligen är det detta han göra när han söker om ensam vårdnad och låter dig endast träffa barnen tillsammans med honom.

    Nu vet jag inte hur ditt återfall var, men låt oss säga du var full i en vecka och du hade barnen då, då måste han agera.

    Detta är lurigt och svårbedömt. En förälder som hindrar den andre från att träffa barn gör fel, men samtidigt får man inte utsätta barnen för fara.

    Att du vill ta prov på du är nykter, men kommer begäret och du får återfall bryr du dig inte om att ta proverna, så funkar nog inte.

    Att han begär ensam vårdnad innebär inte att umgänget automatiskt ändras från det ni har idag

    Vårdnad och umgänge är två olika saker, blanda inte samman dem.

  • Giftskåneman
    Anonym (förstörd) skrev 2019-08-14 17:49:49 följande:

    Jag vet det och han vill både ha vårdnaden och att jag ska ha så lite umgänge som möjligt.

    Jag skulle gärna komma överens utanför domstol men han blir bara nöjd om jag skriver över vårdnaden och utan avtal om umgänge så kommer jag inte få träffa barnen.


    Gör han det räknas han som olämplig förälder, svårt att veta vilket som bedöms hårdast.
  • Giftskåneman
    Anonym (förstörd) skrev 2019-08-14 17:49:49 följande:

    Jag vet det och han vill både ha vårdnaden och att jag ska ha så lite umgänge som möjligt.

    Jag skulle gärna komma överens utanför domstol men han blir bara nöjd om jag skriver över vårdnaden och utan avtal om umgänge så kommer jag inte få träffa barnen.


    Pma mig
  • Giftskåneman
    Anonym (TrHr) skrev 2019-08-15 10:22:30 följande:

    Detta är saxat direkt från en av många domslut i Hovrätten


    HOVRÄTTENS DOMSKÄL
     
    Allmänna utgångspunkter
    Som tingsrätten anfört ska barnets bästa vara avgörande vid alla beslut om vårdnad, boende och umgänge. Vid bedömningen av vad som är bäst för barnet ska fästas avseende särskilt vid risken för att barnet eller någon annan i familjen utsätts för övergrepp eller att barnet olovligen förs bort eller hålls kvar eller annars far illa. Rätten ska även fästa särskilt avseende vid barnets behov av en nära och god kontakt med båda föräldrarna. Hänsyn ska tas till barnets vilja med beaktande av barnets ålder och mognad.

    Grunden är att gemensam vårdnad och ett växelvis boende är vad som domstolen ser som det bästa för barnet/en.
    I rättsfallet NJA 2007 s. 382 bedömdes om föräldrarnas samarbetsproblem var av sådan omfattning att gemensam vårdnad inte kunde anses vara bäst för barnet. Högsta domstolen uttalade i rättsfallet att en gemensam vårdnad förutsätter att det finns en realistisk möjlighet för föräldrarna att gemensamt och inom rimlig tid lösa de frågor som rör barnet och hantera de delade meningar som kan finnas, utan att de mer regelmässigt behöver hjälp utifrån för att fatta beslut och utan att det uppstår ständiga konflikter som drabbar barnet.
     
    I praxis har uttalats bl.a. att det kan finnas skäl att besluta om ensam vårdnad om det saknas realistisk möjlighet för föräldrarna att tillsammans och i tid lösa frågor som rör barnen.
    Mm, av den orsaken fick jag ensam vårdnad om mina barn, fanns ingen möjlighet att samarbeta om nåt gällande barnen.
  • Giftskåneman
    Anonym (TrHr) skrev 2019-08-15 10:34:59 följande:

    Med tanke på att du är man gissar jag att ditt mål var uppe till behandling någon gång efter 2015, är jag rätt ute?


    Höll på från 2003 till 2011
  • Giftskåneman
    Anonym (TrHr) skrev 2019-08-15 12:17:26 följande:

    Då får jag verkligen gratulera dig och ditt ombud till ett gott arbete, även om NJA 2007 s. 382 är från din period så är det först runt 2015 man kan se ett tydligt trendbrott där fäder har en rimlig chans i en vårdnadstvist.


    Tack.Boendet, hos mig då, löstes i tingsrätten redan våren 2004 sedan gick åren och det gick inte samarbeta alls, så sökte då om ensam vårdnad. Dyrt men värt varenda öre, kostade allt som allt över 100 00 med advokaträkningar, förlorad arbetsinkomst, körningar med mera, men gick inte enas.
Svar på tråden får knappt träffa mina barn, vårdnadstvist