Inlägg från: Aurora Borrealis |Visa alla inlägg
  • Aurora Borrealis

    nördig kvinna, vart hittar man en sådan?

    Ja åk på de där och till Sci-fi mässan, leta på universiteten och biblioteken. Nördarna går inte ut, de sitter och läser och ägnar sig åt sina intressen hemma i sitt hem. De finns inte på dejtingsidor heller eftersom de har fullt upp med att ägna sig åt sitt intresse, sin forskning eller sin programering...

  • Aurora Borrealis
    Anonym (K) skrev 2019-08-14 20:37:44 följande:

    Så nördarna går inte ut? Du vet väl att alla inte är som south park gamersnubben?


    De nördiga har inte samma behov av att hänga runt på nattklubbar och dansa på borden ute i vimlet varje helg som de mer extrovärta lever. Inte samma livsstil. Att grotta ner sig i ensamhet hör nörderiet till. Men vissa går möjligtvis till Sci-fi mässan och får Startreks autograf om de kan slita sig ut ur sitt intresse och gå ut på en aktivitet. Om de verkligen måste och ska slå på stort går de ut någonstans. Dock inte ut i vimlet på lördagsnätterna. Då sitter de ensamma i sin grotta och nördar sig med det som de tycker är kul. Svårträffade m a o. Det ingår i nörderiet att vara både introvert och blyg och inte ha så stort socialt behov. Annars är det ingen äkta nörd.
  • Aurora Borrealis
    Anonym (K) skrev 2019-08-14 21:00:24 följande:

    Vilka skeva fördomar du har.


    De nördar jag känner, träffat och gillat har varit så. Hur kan någon vara nörd om den är ute på nätterna, minglar omkring, håller låda socialt och är uttåtriktad? De nördar jag känt har hållit sig borta och stängt in sig och spelat dag och natt som i långa maraton. Sedan skrev den ändå bäst på högskoleprovet. Ordet nörd är ett hittepåord för den som lever upp till förväntningarna. Eller varför dömmer du mig för att jag tyckdr att för att någon ska kunna tituleras nörd som behöver ett antal kriterier uppfyllas. Vilka kriterier har du för att någon ska vara nörd enligt dig? Hänga på gymmet och bli en muskelknutte som är korkad och en partyanimal?

    Varför en sådan suris på mig för att jag beskriver vad nörd är för mig?
  • Aurora Borrealis
    Anonym (Omg) skrev 2019-08-15 06:35:00 följande:

    Herregud så fördomsfullt. Jag är en sann nörd, men är definitivt både social och utåtriktad.


    Nä. Du är ingen sann nörd. Se filmen "Nördarna". Det är ju inte en själv som bestämmer om man är en nörd utan det gör ickenördarna. Alfamänniskor bestämmer och avgör huruvida du är en nörd eller ej. Att bara vara en tönt eller en fjant räcker inte och är något annat.
  • Aurora Borrealis
    Anonym (Lilla My) skrev 2019-08-15 14:32:50 följande:

    Snacka om förutfattade meningar!

    Jag älskar tv-spel , brädspel, rollspel, serier och filmer mm mm . Och även att gå på pub eller ut och dansa så man kan gilla allt och lite till ????


    Okej jag lägger till några fler saker som ska uppfyllas av er som vill titulera er NÖRD = överintelligens krävs också. Att vara en beta är ett måste. Att sätta sitt intresse före social förmåga är också ett självklart kriterie. Annars är det bara en vanlig som gillar att spela lite spel, och ingen nörd. Nu kämpar många här om vem som är nördigast och är äkta nördar. Många är kallade, få är utvalda. Gå in för det mer!
  • Aurora Borrealis
    Anonym (bu) skrev 2019-08-15 14:51:38 följande:

    Känns mest som att du beskriver en nörd så som de brukar framställas i populärkulturen. Typ som i the big bang theory. Mitt kompisgäng består i stort sett bara av nördar. Vi pluggar teknik/naturvetenskap, spelar brädspel och rollspel och hela den biten. Men vi går också ut och dricker, går på korridorsfester, singlarna i gänget har tinder och så vidare. Vissa är väldigt utåtriktade, andra (som jag) mer introverta. Och ja, vi lägger mycket tid på våra intressen, ibland ensamma och ibland med andra, men det är inte allt vi gör. 


    Ja bra där. Några som verkar vara äkta nördar. Men ni gör detta, att umgås, med VARANDRA. Alltså är inga heta pumor eller coola människor med utan ni är liksom en grupp för er själva om ni har märkt av detta? De andra folken är inte med er om ni ser er omkring, utan det är ett ensamgäng nördar. Ni kan inte ha titeln nördar om ingen utifrån sett på er och gjort bedömningen. Nu är det ju inte nördarna själva som avgör vad de är utan de runt omkring dessa, som inte har problem att få ragg.
  • Aurora Borrealis
    Embla twopointoh skrev 2019-08-15 15:27:07 följande:

    Nörd brukar definieras som någon som är intelligent och kunnig inom ett specialintresse, och ofta dessutom duktig inom teknik och naturvetenskap. På svenska, det vill säga, för på engelska finns det fler liknande uttryck, såsom geek och dork som har lite olika nyanser, men dessa har sammanblandats till ett uttryck på svenska, nörd. Jag utgår från den svenska definitionen, eftersom det är svenska vi talar här.

    Det är sant att många nördar är introverta, men det gäller långt ifrån alla. Det du beskriver är en stereotyp, som kanske bäst passar in på nördar av manligt kön. TS är dock ute efter en kvinnlig nörd, och då är förutsättningarna delvis annorlunda.

    Jag är själv nörd, jag har en universitetsutbildning inom naturvetenskap, spelar brädspel och rollspel (dator-/konsolspel slutade jag med när barnen kom, tidsbrist), läser kopiösa mängder böcker (både faktaböcker inom mina intresseområden, men även fantasy och Sci-Fi) och kan staka mig fram på Quenya och Klingon.  Jag är inte det minsta blyg eller socialt inkompetent, men även om jag absolut är introvert, har jag extroverta drag också (jag trivs jättebra i sociala sammanhang, men behöver ladda batterierna i fred efteråt).

    Nörd var från början en nedsättande term (och vissa använder den fortfarande som sådan), men numera är vi många som stolt använder den om oss själva. Jag kanske inte ser ut som stereotypen (tjocka glasögon, något överviktig, fett hår), men jag har en hel del tröjor med tryck som skulle kunna anses nördiga (man måste vara insatt/ha viss utbildning för att förstå dem), och jag använder dem flitigt utan att skämmas.


    Nä, en wannabe. Skriv till Ts! Han får skriva till dig! - Här har vi hittat ett vad som verkar vara ett exemplar som verkar vara så nära nörd man kan komma och kämpar hårt för titeln.

    Jag tycker mitt bidrag till att nördar paras ihop och får nästan lite åka av, är stort! De nördigaste ska paras. Ihop alltså.
  • Aurora Borrealis
    AniieeHär skrev 2019-08-16 19:34:31 följande:

    Ja, se en film full med stereotyper så har du hela bilden klar för dig direkt! Självklart.

    Och grisar flyger med öronen och du visar dig sä klar bara när en asagud behöver förflytta sig från Asgård till Midgård. Vi käkar middag med Tor, jag hörde att han slaktade getterna.....


    Jag gillar endast sådarna Nördar. Träffar en del på mitt jobb. Ni andra är endast vanliga folk med spel som intresse. Fejkar och wannabie nördar men uppfyller inte kriterierna. Det enda nördknriterierna ni uppfyller är att ingen får skoja om er eller det ni gillar, ingen självdistans, tar er själva på lika stoft allvar som när ni döper er till Gnorb i ett rollspel och förstår inte att de som inte t ex har star wars som seriöst intresse ser på filmens utomjordingar komiskt och lättsamt och tar de inte på blodigt allvar. Haha. Jag skrattar ihjäl mig hur kränkta så många som vill vara nördar inte blir kallade för det - sårade djup in i själen och långa förklaringar på varför just den personen är en nörd. Så många kränkta. För att vara nörd krävs också att vara oskuld ovanligt länge.
  • Aurora Borrealis
    AniieeHär skrev 2019-08-16 21:26:10 följande:

    Hey, skaffa lite egen självdistans. Du verkar inte riktigt fixa skillanden mellan dina sexuella preferenser och nyanser.

    Jag är dessutom inte det minsta kränkt, särskillt som jag uppfyller dina sk kriterier, i alla fall till typ 85%. Bara betänk att dina kriterier för vad du gillar inte är hela sanningen.


    Jo hela sanningen. Nörderikriterierna uppfylls intetillräckligt. Kämpa mer!
Svar på tråden nördig kvinna, vart hittar man en sådan?